Mitä me teemme

Luontoliitto on yhteisö, jonka jäsenenä voit löytää paikkasi ympäristöaktivismin kentällä tai oman tapasi harrastaa luontoa – ja voit ohjata myös muita samojen oivallusten äärelle. Tavoitteenamme on yhteiskunta, jossa arvostetaan luonnon monimuotoisuutta ja sen itseisarvoa.

Toimintamme ytimessä on ympäristövaikuttaminen. Se ei kuitenkaan rajaudu vain mielenosoituksiin tai kampanjoihin luonnon puolesta, vaan vietämme myös aikaa luonnossa oppien siitä ja kasvattaen yhä uusia jäseniämme ymmärtämään sitä paremmin.

Luontoliitossa sekä puolustetaan luontoa että juurrutaan siihen. Retkillämme ja leireillämme saa viettää tavallista nykyarkea yksinkertaisempaa ja luonnonläheisempää elämää.

Järjestämme erilaisia retkiä aina pienistä perheretkistä pitkiin vaelluksiin. Pidämme luontoleirejä ja -kerhoja sekä kursseja ja monenlaisia tapahtumia. Toteutamme ympäristövaikuttamiskampanjoita, järjestämme mielenosoituksia ja tuemme rauhanomaista ympäristöaktivismia.

Jos haluat vain hengailla luonto- ja ympäristöasioista kiinnostuneiden kanssa, tarttua silloin tällöin pienimuotoiseen järjestö- tai tapahtumanakkiin tai ihan vain tulla kokouksiin juomaan ilmaista kahvia ja jakamaan ajatuksiasi tai tietojasi niin nekin ovat vallan tervetulleita tapoja osallistua toimintaamme.