Retket ja luonnonharrastus

Yhdessä luontoon! Teemme päiväretkiä, viikonloppuretkiä, pidempiä vaelluksia ja luontomatkoja. Järjestämme myös luonnonharrastusleirejä ja -kursseja. Luonnonharrastustoimintamme on suunnattu pääasiassa nuorille sekä alle 29-vuotiaille nuorille aikuisille. Järjestämme retkiä myös lapsille ja lapsiperheille sekä laajemmalle yleisölle.

Nuortenretket

Teemme päiväretkiä Turun seudun lähiluontoon ympäri vuoden, ja välillä piipahdamme myös kauempana sijaitsevissa kohteissa. Viikonloppuretkiä eteläisen Suomen kansallispuistoihin ja muihin kiinnostaviin kohteisiin järjestämme ainakin pari kertaa vuodessa. Joka kesä teemme myös pidempikestoisen retken kauemmas, kuten Lapin-vaelluksen tai luontomatkan ulkomaille.

Lisäksi järjestämme luonnonharrastukseen liittyviä kursseja, esimerkiksi luonnossa liikkumisen ja retkeilyn perustaidoista, lajintuntemuksesta ja luonnon antimien hyödyntämisestä ravinnoksi. Nuorten vaelluskurssimme on jo legendaarinen.

Retkemme ovat aloittelijaystävällisiä. Painotamme kiireetöntä luonnon tarkkailua kuntoilukeskeisen suorittamisen sijaan. Useimmilla retkillä ei vaadita aiempaa retkeilykokemusta tai kummempaa varustusta. Monia retkeilyvarusteita on saatavilla lainaksi meiltä. Tuemme myös jäsentemme omatoimista retkeilyä lainaamalla varusteita. 

Mukaan luonnonharrastustoimintaa, uusia retkiä ja muita juttuja suunnittelemaan ja toteuttamaan pääset ottamalla yhteyttä meihin, saapumalla paikalle seuraavaan suunnittelupalaveriin tai kertomalla meille kiinnostuksestasi jonkin retken tai muun tapahtuman yhteydessä.

Lasten- ja perheretket

Päiväretkiä lapsille ja lapsiperheille lähiluontokohteisiin järjestämme etenkin kevät- ja kesäkaudella. Kevään retket perustuvat Luontoliiton Kevätseuranta-kampanjaan. Retket ovat tavallisesti osallistumismaksuttomia ja avoimia kaikille jäsenyyteen katsomatta.

Luontoa havainnoidaan leikin lomassa myös erilaisten perhe- ja lastentapahtumien yhteydessä. Rastiratapohjaiset ulkoilutapahtumat kutsuvat perheitä mukaan luontoseikkailuihin. Seikkailupäivän ohjelmassa voi olla esimerkiksi askartelua luonnonmateriaaleista, aarteenetsintää, vauhdikkaita pihaleikkejä, rauhallista luonnon ihmeiden tarkkailua tai aistiharjoituksia.

Retkivarustelainaus

Luontoliiton jäsenillä on mahdollisuus lainata Varsinais-Suomen piirin retkeilyvarusteita. Saat varusteita lainaan veloituksetta niin pikkupatikalle kuin isommankin porukan pitemmälle vaellukselle.

Lainavarastossa on valikoima aloittelijaystävällisiä retkeilyn perusvarusteita: rinkkoja, telttoja, makuualustoja ja retkikeittimiä. Lisäksi saatavilla on pienempiä luonnonharrastusvälineitä: laadukkaita taskukiikareita, lastenkin käyttöön sopivia ötökkäluuppeja, kompasseja ja jokunen kirjakin.

Lainaus on ilmaista, mutta rikkoutuneesta, kadonneesta tai likaisena palautetusta varusteesta peritään varustekohtainen korvaus. Lisätietoja lainaussäännöistä saa lainauksen yhteydessä.

Retkeilyvarusteiden lainaus toimii Turussa toimistollamme. Sitä pyöritetään vapaaehtoisvoimin, joten olethan hyvissä ajoin liikkeellä, kun kaipaat varusteita, jotta ehdimme käsitellä pyyntösi ja sopia lainauksesta.