Leirit

Ilmoittautuminen vuoden 2024 leireille on nyt auki!

Vuoden 2024 leireille ilmoittautuminen on nyt auki. Tämän sivun alaosasta löydät leireittäin linkit ilmoittautumislomakkeisiin. Leireille ilmoittautuminen tapahtuu vain tällä sivulla olevien lomakelinkkien kautta (ethän laita ilmoittautumista sähköpostiin).

Luontoliiton leirit tarjoavat mahdollisuuden tutustua luontoon luovalla ja elämyksellisellä tavalla! Saka järjestää suosittuja luontoleirejä lapille ja nuorille Itä-Suomessa. Leirejä pidetään Kuopion Karhonsaaressa ja Savonlinnassa. Lisäksi erilaisia leirejä on välillä Mikkelissä, Kolilla, Lieksassa ja Joensuussa.

Saka järjestää vuonna 2024 myös  nuorten syysleirin Karhonsaaressa 13.-18.10.2024. Ilmoittautuminen aukeaa samaan aikaan kesäleirien kanssa alla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta, tervetuloa mukaan!

Vuoden 2024 luontoleirit

Huomaathan, että leiriemme ikärajat ovat nykyisin seuraavanlaiset: lastenleirit ovat 8-12-vuotiaille ja nuortenleirit 13-16-vuotiaille. Tervetuloa mukaan leirille!

Luontoleirit Kuopion Karhonsaaressa:

Lastenleiri 30.6.-5.7.2024 (8-12-vuotiaille)

Nuortenleiri #1 14.-19.7.2024 (13–16-vuotiaille) TÄYNNÄ, vain varasijoja jäljellä

Nuortenleiri #2 21.-26.7.2024 (13–16-vuotiaille)

Nuorten syysleiri 13.-18.10.2024 (13-16-vuotiaille)

Hinnat: 110 € Luontoliiton jäsenet, 140 € muut

Norppaleiri Savonlinnan Turponsaaressa:

Lasten norppaleiri 8.-12.7.2024 (8-12-vuotiaille)

Hinnat: 60 € jäsenet, 80 € muut

Tietoja leireistämme

Luontoliiton leireillä luonto tarjoaa sekä ympäristön että sisältöä leiriohjelmaan. Lastenleireillä ohjelmassa on retkeilyä metsän uumeniin, kasvien, lintujen ja pikkuötököiden tutkailua, taiteilua luonnonmateriaaleista, leikkejä, uimista, saunomista, seikkailuja ja herkuttelua iltanuotiolla. Nuortenleireillä tehdään myös pidempiä retkiä, harjoitellaan erätaitoja ja pohditaan ympäristökysymyksiä.

Norppaleiri on tarkoitettu ensisijaisesti Saimaan alueella asuville ja mökkeileville lapsille. Leirillä tutustutaan saimaannorpan elämään ja elinympäristöön. Lisäksi leirillä liikutaan vesillä, retkeillään, tutkaillaan luontoa, leikitään, taiteillaan, uidaan ja saunotaan, iltanuotiolla herkuttelua unohtamatta! Leiri järjestetään Savonlinnan Turponsaaressa.

Leirejä järjestetään lapsille ja nuorille ja ajoittain myös perheillekin. Lastenleirit on suunnattu 8–12-vuotiaille ja nuortenleirit 13–16-vuotiaille osallistujille. Leirit ovat pääosin viisi- tai kuusipäiväisiä viikkoleirejä. 

Viikkoleireillä yövytään teltoissa, ja ohjelman lisäksi päiviin kuuluu paljon leirielämää: yhteisiä sauna- ja uintihetkiä, vapaa-aikaa ja mahdollisuutta osallistua leirin eri toimintoihin kuten saunanlämmitykseen ja kokkailuun.

Kaikilla leireillä tarjotaan maittavaa ja täyttävää kasvisruokaa ja myös nautitaan leiriherkuista, kuten letuista tai tikkupullasta.

Lasten- ja nuortenleirien hinta on 110 € Luontoliiton jäseniltä ja 140 € muilta. Norppaleirien hinta on 60 € jäsenitä ja 80 € muilta. Hinta sisältää ruuat, vakuutuksen ja ohjelman. Karhonsaaren leireillä majoitus on teltoissa, mutta ruokailua varten ja sateen varalta on käytettävissä myös sisätilat. 5 vrk ennen leirin aloitusta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50 % peruutusmaksun leirin hinnasta.

Leiripaikkamme

Karhonsaari on Kuopion lähellä sijaitseva vehreä luonnonsuojelu- ja virkistyskäytössä oleva saari. Leirin tukikohtana on kaksi Sakan omistamaa satavuotiasta huvilaa rantasaunoineen. Kallavesi, saaren villiintynyt arboretum ja luonnonsuojelualueiden mäntykankaat tarjoavat loistavat puitteet luontoleirien seikkailuille. Karhonsaareen kuljetaan soutu-/moottoriveneellä. Lue lisää Karhonsaaresta täällä.

Turponsaari sijaitsee Pitkän Pihlajaveden itäpäässä, noin 10 km Savonlinnasta etelään. Siellä sijaitsee leiripaikkanamme toimiva Turponmaja, joka on Retki-Toverit Ry:n omistama, ja on toiminut paikkana luontoleireillemme jo kahdeksan vuoden ajan. Turponsaari on valtion luonnonsuojelualuetta, ja sen ympäristö tarjoaa erinomaiset puitteet mm. luonnon tutkiskelulle, luontoseikkailuille, melomiselle ja uimiselle. Turponsaareen kuljetaan lautalla Ritosaaren kautta, mistä jatketaan Turponsaareen moottoriveneellä. Turponsaaren norppaleiristä löytyy vanhoja leirikertomuksia aiemmilta vuosilta. Vuoden 2021 norppaleirin kertomuksen löydät täältä.

Karhonsaaressa ja  Turponsaaressa ei kummassakaan ole juoksevaa vettä eikä sähköä.

Ilmoittautumisohjeet

Vuoden 2024 leireille ilmoittautuminen on nyt auki ja tapahtuu alla olevien ilmoittautumislomakkeiden linkkien kautta. Ethän ilmoittaudu sähköpostin kautta, sillä sähköpostiin tulleita ilmoittautumisia ei kirjata. Voit kuitenkin kysyä lisätietoa leireihin liittyvistä asioista sähköpostin kautta.

Täysille leireille voi halutessaan ilmoittautua varasijalle. Ilmoitamme sähköpostilla monennellako varasijalla olet.

Ilmoittautumislomakkeiden linkit:

Karhonsaaren lastenleiri 30.6.-5.7.2024 (8-12-vuotiaille): ilmoittaudu täällä.

Karhonsaaren nuortenleiri #1 14.-19.7.2024 (13–16-vuotiaille): TÄYNNÄ. ilmoittaudu varalle täällä.

Karhonsaaren nuortenleiri #2 21.-26.7.2024 (13–16-vuotiaille): ilmoittaudu täällä.

Karhonsaaren nuorten syysleiri 13.-18.10.2024 (13-16-vuotiaille): ilmoittaudu täällä.

Turponsaaren lasten norppaleiri 8.-12.7.2024 (8-12-vuotiaille): ilmoittaudu täällä.

 
 

Ota yhteyttä

Lisätietoa leireistä:

Huhti-elokuussa sakanleirit@luontoliitto.fi

Tai leirikauden ulkopuolella saka@luontoliitto.fi

Sakan leirikoordinaattori työskentelee osa-aikaisesti huhti-elokuussa, ja vastaa sähköposteihin työaikojen puitteissa työsuhteensa aikana. Leirisähköposti ei ole aktiivisessa käytössä talvikaudella.