Leirit

Ilmoittautuminen kesän 2023 luontoleireille on nyt auki!

Luontoliiton kesäleirit tarjoavat mahdollisuuden tutustua luontoon luovalla ja elämyksellisellä tavalla! Saka järjestää suosittuja luontoleirejä lapille ja nuorille Itä-Suomessa. Leirejä pidetään Kuopion Karhonsaaressa ja Savonlinnassa. Lisäksi erilaisia leirejä on välillä Mikkelissä, Kolilla, Lieksassa ja Joensuussa.

Kesän 2023 luontoleirit

Luontoleirit Kuopion Karhonsaaressa:

Lastenleiri 7–11-vuotiaille 10.–.14.7.2023

Nuortenleiri 12–15-vuotiaille 17.–21.7.2023 TÄYNNÄ!

Hinnat: 110 € Luontoliiton jäsenet, 140 € muut

Norppaleiri Savonlinnan Turponsaaressa:

Lastenleiri 7–11-vuotiaille 24.–28.7.2023 TÄYNNÄ!

Hinnat: 60 € jäsenet, 80 € muut

Tietoja leireistämme

Luontoliiton leireillä luonto tarjoaa sekä ympäristön että sisältöä leiriohjelmaan. Lastenleireillä ohjelmassa on retkeilyä metsän uumeniin, kasvien, lintujen ja pikkuötököiden tutkailua, taiteilua luonnonmateriaaleista, leikkejä, uimista, saunomista, seikkailuja ja herkuttelua iltanuotiolla. Nuortenleireillä tehdään myös pidempiä retkiä, harjoitellaan erätaitoja ja pohditaan ympäristökysymyksiä.

Norppaleiri on tarkoitettu ensisijaisesti Saimaan alueella asuville ja mökkeileville lapsille. Leirillä tutustutaan saimaannorpan elämään ja elinympäristöön. Lisäksi leirillä liikutaan vesillä, retkeillään, tutkaillaan luontoa, leikitään, taiteillaan, uidaan ja saunotaan, iltanuotiolla herkuttelua unohtamatta! Leiri järjestetään Savonlinnan Turponsaaressa.

Leirejä järjestetään lapsille ja nuorille ja ajoittain myös perheillekin. Lastenleirit on suunnattu 7–11-vuotiaille ja nuortenleirit 12–15-vuotiaille osallistujille. Leirit ovat pääosin viisipäiväisiä viikkoleirejä. 

Viikkoleireillä yövytään teltoissa ja ohjelman lisäksi päiviin kuuluu paljon leirielämää: yhteisiä sauna- ja uintihetkiä, vapaa-aikaa ja mahdollisuutta osallistua leirin eri toimintoihin kuten saunanlämmitykseen ja kokkailuun. Päiväleireillä ohjelma ajoittuu yleensä klo 9–15 välille, ja leiriläiset yöpyvät kotonaan. 

Kaikilla leireillä tarjotaan maittavaa ja täyttävää kasvisruokaa ja myös nautitaan leiriherkuista, kuten letuista tai tikkupullasta.

Lasten- ja nuortenleirien hinta on 110 € Luontoliiton jäseniltä ja 140 € muilta. Norppaleirien hinta on 60 € jäsenitä ja 80 € muilta. Päiväleirien hinta on 90 € jäseniltä ja 120 € muilta. Hinta sisältää ruuat, vakuutuksen ja ohjelman. Karhonsaaren ja Kolin leireillä majoitus on teltoissa, mutta ruokailua varten ja sateen varalta on käytettävissä myös sisätilat. 5 vrk ennen leirin aloitusta tai sen jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme 50 % peruutusmaksun leirin hinnasta.

Ilmoittautumisohjeet

Ilmoittaudu leirille sähköpostitse osoitteeseen sakanleirit@luontoliitto.fi.

Kerro sähköpostitse seuraavat tiedot:

  1. Leiriläisen nimi ja syntymäaika sekä leiriläisen kotiosoite.
  2. Leiriläisen huoltajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, josta huoltajan voi tavoittaa leirin aikana.
  3. Leiriläisen ruoka-aineallergiat. (Kerro allergiat tarkasti, esim. Raaka porkkana, Omena: pienet määrät ok, jne.)
  4. Leiriläisen sairaudet, erityisen tuen tarpeet tai muut asiat, jotka leirinohjaajien olisi hyvä ottaa huomioon. (Esimerkiksi taipumus koti-ikävään, ennalta sovittu telttakaveri leirille, keskittymisvaikeus yms.)
  5. Onko leiriläinen Luonto-Liiton jäsen
  6. Saako leiriläisestä otettuja kuvia käyttää ilman nimeä Luontoliiton omissa ja Luontoliitosta kertovissa julkaisuissa?

Ota yhteyttä

Tiedustelut leireistä: sakanleirit@luontoliitto.fi 

Sakan leirikoordinaattori työskentelee osa-aikaisesti ja vastaa sähköposteihin työaikojen puitteissa huhti-elokuun aikana.

Leirisähköposti ei ole aktiivisessa käytössä talvikaudella. Talvella laita sähköpostia Sakan hallitukselle: saka@luontoliitto.fi