Hae töihin tai työharjoitteluun

Toimintamme tarjoaa vapaaehtoistyön lisäksi lyhytaikaisia työmahdollisuuksia etenkin kesäleireillä sekä harjoittelumahdollisuuksia opiskelijoille. Leirit, kerhot, retket ja kurssit tarvitsevat innostavia luonto- ja ympäristöasioista kiinnostuneita ohjaajia. Työssäoppiminen voi olla mitä vain toimintaan liittyvää somesisältöjen tuottamisesta tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen.

Leirirekry

Tule tekemään mahtavia luontoleirejä kanssamme!

Luontoleirillä työskentelet osana tiimiä. Pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan ympäristökasvattavaa ohjelmaa sekä nauttimaan kesästä mahtavien leiriläisten kanssa. Leirityöntekijöiden tärkein tehtävä on taata leiriläisille hauska ja turvallinen leirikokemus sekä uusia oivalluksia luonnosta.

Lastenleireillä tiedossa on mm. luontoleikkejä, retkeilyä metsissä, kasvien, lintujen ja hyönteisten tutkailua, taiteilua luonnonmateriaaleista, saunomista ja uimista, seikkailuja ja herkuttelua iltanuotiolla. Nuortenleireillä tehdään myös pidempiä retkiä, harjoitellaan erätaitoja sekä pohditaan ympäristökysymyksiä.

Haemme

Johtajia, ohjaajia sekä kokkia ja apukokkia Kuopion Karhonsaaren luontoleireille:

  • Lastenleiri 10.-.14.7.2023 (7–11-vuotiaat)
  • Nuortenleiri 17.-21.7.2023 (12–15 vuotiaat)


Johtajia ja ohjaajia sekä kokkia ja apukokkia norppaleirille Savonlinnan Turponsaareen:

  • Lastenleiri 24.-28.7.2023 (7-11-vuotiaat)
 
Jokaiselle leirille palkataan 1-2 johtajaa ja 3–5 ohjaajaa sekä kokki ja apukokki. Yksi jokaisen leirin ohjaajista voi olla alle 18-vuotias apuohjaaja. 

Työnkuva ja palkka

Johtajat: Palkka 300 €. Edellytetään kokemusta Luontoliiton leireistä ja organisointikykyä. Eduksi ovat luonnontuntemus, sakalaisuus ja ensiaputaidot.

Yli 18-vuotiaat ohjaajat: Palkka 200 €. Edellytetään aiempaa leirikokemusta tai vastaavaa. Kaikille ohjaajille ovat eduksi luonnontuntemus, sakalaisuus sekä ensiaputaidot.

Alle 18-vuotiaat ohjaajat:  Palkka 140 €. Katsotaan eduksi kokemus luontoleireistä, kiinnostus luonto- ja ympäristöasioihin sekä sakalaisuus. 

Kokit: Palkka 280 €. Edellytetään kokemusta kokkauksesta leiriolosuhteissa, itsenäisyyttä, lapsiystävällisyyttä ruoissa ja vegaanisen ruuan valmistustaitoa. Leiripaikoillamme ei ole juoksevaa vettä eikä sähköä, vaan vesi kannetaan keittiöön ja käytössä on puuhella/kaasuliesi.

Apukokit: Palkka 140 €. Katsotaan eduksi kokemus leiriolosuhteissa kokkaamisesta ja kiinnostus luonto- ja ympäristöasioihin.

Leirillä työskentely saattaa olla fyysisesti kuormittavaa, sillä se sisältää tavaroiden kantamista ja aktiivista ulkona työskentelyä. Ohjaajat saapuvat leiripaikalle päivää ennen leiriläisten saapumista ja siivoavat leiripaikan leirin jälkeen, eli leiripaikalle jäädään vielä leiriläisten lähdön jälkeen. 

Leirillä työskentelyn palkka koostuu leirin suunnitteluun osallistumisesta (mukaan luettuna koulutus- ja suunnitteluviikonloppu Kuopion Karhonsaaressa 26.-28.5.2023), itse leirin toteuttamisesta sekä leiripaikan siivoamisesta.

Ajokortti ja mahdollisuus saada auto käyttöön leirin ajaksi katsotaan kaikille eduksi.

Leirityöntekijöden rikostaustaote tarkistetaan.

Leiripaikkamme

Karhonsaari on Kuopion lähellä sijaitseva vehreä luonnonsuojelu- ja virkistyskäytössä oleva saari. Leirin tukikohtana on kaksi Sakan omistamaa satavuotiasta huvilaa rantasaunoineen. Kallavesi, saaren villiintynyt arboretum ja luonnonsuojelualueiden mäntykankaat tarjoavat loistavat puitteet luontoleirien seikkailuille. Karhonsaareen kuljetaan soutu-/moottoriveneellä.

Turponsaari sijaitsee Pitkän Pihlajaveden itäpäässä, noin 10 km Savonlinnasta etelään. Siellä sijaitsee leiripaikkanamme toimiva Turponmaja, joka on Retki-Toverit Ry:n omistama, ja on toiminut paikkana luontoleireillemme jo kahdeksan vuoden ajan. Turponsaari on valtion luonnonsuojelualuetta, ja sen ympäristö tarjoaa erinomaiset puitteet mm. luonnon tutkiskelulle, luontoseikkailuille, melomiselle ja uimiselle. Turponsaareen kuljetaan lautalla Ritosaaren kautta, mistä jatketaan Turponsaareen moottoriveneellä.

Karhonsaaressa ja  Turponsaaressa ei kummassakaan ole juoksevaa vettä eikä sähköä.

Hae töihin

Hae töihin täyttämällä hakulomake mahdollisimman pian tai vimeistään 14.5. 

Hakulomakkeelle pääset klikkaamalla tästä.

Lisätietoa leirityöstä voit kysyä leirikoordinaattorilta sähköpostitse: sakanleirit@luontoliitto.fi

Leirityöntekijöiden rekry luontoleireillemme 2023 alkaa huhtikuun puolessa välissä. Pysy kuulolla! Leirien tämän vuoden ajankohdat löydät täältä. Tänä vuonna leirejä järjestetään Kuopiossa ja Savonlinnassa. 

Rekryn alkamisesta ilmoitetaan tällä sivulla ja Sakan somessa, ja haku tapahtuu tämän sivun kautta lomakkeella.

Haemme leireillemme leirijohtajia, -ohjaajia, -kokkeja, apukokkeja ja alle 18v apuohjaajia.