Leirit

Suuntaa lomalla leirille nauttimaan luonnosta ja iloisesta leiritunnelmasta! Tarjoamme leirejä lapsille, nuorille, nuorille aikuisille ja koko perheelle. Leirien ohjelmasta vastaavat koulutetut ohjaajat, joiden opastuksella mm. tutkitaan luontoa ja opitaan siitä, taiteillaan, leikitään, opetellaan retkeilytaitoja ja keskustellaan ympäristöaiheista. Leirejä järjestetään sekä päiväleireinä että yön yli, ja niiden kestot vaihtelevat kolmesta viiteen päivään. Leirejä järjestetään koulujen loma-aikoina.

KESÄN 2024 LUONTOLEIRIT

PÄIVÄLEIRIT 3.-7.6. ja 10.-14.6.

Jokainen päivä on uusi seikkailu! Päiväleirien monipuolinen ohjelma tutustuttaa leiriläiset luonnon mielenkiintoisiin eliöihin ja ilmiöihin ja vie erilaisiin lähiluontokohteisiin. Päivien aikana myös leikitään, pelaillaan, taiteillaan, unohtamatta retkievästelyä ja uusiin kavereihin tutustumista.

Leirit on suunnattu alakouluikäisille, 2011-2016 syntyneille. Tulikohtana toimii museokeskus Vapriikki (Alaverstaanraitti 5, Tampere). Leiripäivien aikana vieraillaan Luonnontieteellisessä museossa, Kiven voima -näyttelyssä  sekä tehdään retkiä lähiluontokohteisiin. Leirille osallistuu noin 30 leiriläistä. Leirit järjestetään yhteistyössä Tampereen Luonnontieteellisen museon kanssa.

Päivittäinen leiriaika: klo 9-15

Leirimaksu: 160e, 140e/Luontoliiton jäsenet.

Leirimaksu sisältää ohjelman lisäksi lounaan ja välipalan, materiaalit, bussimatkat luontokohteisiin sekä tapaturmavakuutuksen.

Ilmoittaudu päiväleirille 12.5. mennessä.

NUORTEN LEIRI 17.-20.6.

Isojärven kansallispuisto tarjoilee mainiot leiripuitteet muutaman päivän sukellukselle luonnon ääreen. Tukikohtana toimii Lortikan tunnelmallinen kämppä, jossa yövytään ja päästään saunomaan pienen lammen rannalla. Ulos voi toki pystyttää teltan tai riippumatonkin. Leirin aikana tutustutaan Isojärven kansallispuiston syviin rotkolaaksoihin, kaakkurin pesimiin metsälampiin ja jos hyvin käy, näemme majavia. Yhdessä pysähdytään myös pohtimaan kiinnostavia ympäristökysymyksiä, pelaillaan ja tunnelmoidaan keskikesän valossa.

Leiri on suunnattu 2008-2011 syntyneille.

Yhteiskuljetus: Lähtö maanantaina Tampereen rautatieasemalta klo 13, paluu samaan paikkaan torstaina noin klo 13.

Leirimaksu: 140e, 120e/Luontoliiton jäsenet. Leirimaksu sisältää ohjelman lisäksi ruuat, majoituksen, materiaalit, yhteiskuljetuksen Tampereelta sekä tapaturmavakuutuksen.

Ilmoittaudu nuorten leirille 26.5. mennessä.

PERHELEIRI 24.-26.6. ja 26.-29.6.

Perheleiri tarjoaa innostavaa tekemistä kaikenikäisille perheenjäsenille; luonnontarkkailua, yhdessäoloa, leikkiä ja kesän iloja. Touhukkaan ohjelman vastapainoksi on tarjolla myös rauhallisempaa puuhaa sekä aikuisten ja lasten omaa ohjelmaa. 

Leirin ohjelma on suunnattu noin alle 12 vuotiaille aikuisineen. Vanhemmat sisarukset ovat myös tervetulleita, mutta huomioittehan, että erillistä nuorten ohjelmaa ei leirillä välttämättä pystytä järjestämään. Heittäytyminen lasten ohjelmaan on toki sallittua! Lapsen/lasten kanssa voi leirille tulla niin vanhemmat, isovanhemmat kuin muut läheiset aikuiset. 

Leirille osallistuu noin 35 leiriläistä. Leiri järjestetään Vähäsillan leirikeskuksessa, Tampereella. Leirillä majoitutaan omissa teltoissa, mutta sisämajoituskin on mahdollinen. Tampereelta järjestetään yhteiskuljetus.

Yhteiskuljetus: 

Lähtö Tampereen rautatieasemalta ma 24.6. klo 10, paluu samaan paikkaan ke 26.6. noin klo 13.30.

Lähtö Tampereen rautatieasemalta ke 26.6. klo 12, paluu samaan paikkaan la 29.6. noin klo 15.30

Leirimaksu: 

Kolmen päivän leiri (24.-26.6.). Perusmaksu: 140e/perhe tai 120e/perhe, jos perheessä joku on Luontoliiton jäsen. Sekä leiriläismaksu 30e/hlö.

Neljän päivän leiri (26.-29.6.). Perusmaksu 180e/perhe tai 160e/perhe, jos perheessä joku on Luontoliiton jäsen. Sekä leiriläismaksu 40e/hlö.

Leirimaksu sisältää ohjelman lisäksi ruuat, majoituksen, materiaalit, yhteiskuljetuksen Tampereelta sekä tapaturmavakuutuksen.

Ilmoittaudu perheleirille 2.6. mennessä.

TELTTALEIRI 1.-5.7. 

Monenkirjava telttakylä nousee pihamaalle ja kesän riemukkain viikko voi alkaa! Leiripaikka tarjoaa hyvät puitteet kesäiselle puuhastelulle luonnossa ja sen tutkimiselle sekä retkeilylle. Leiripäivien aikana tutustutaan luontoaiheisiin, leikitään, taiteillaan ja toki myös uidaan, soudellaan ja saunotaan. Leiripäivän päätteeksi on mukava kokoontua nuotion ääreen uusien tuttavuuksien kanssa.

Leirit on suunnattu alakouluikäisille, 2011-2016 syntyneille. Leiri järjestetään Vallitun leirikeskuksessa Kangasalla. Leirillä majoitutaan omissa teltoissa, mutta sisämajoituskin on mahdollinen. Leirille osallistuu noin 25 leiriläistä. Tampereelta ja Kangasalta järjestetään yhteiskuljetus.

Yhteiskuljetus: Lähtö maanantaina Tampereen rautatieasemalta klo 10, tarvittaessa bussi ottaa kyytiin myös Kangasalan linja-autoasemalta. Paluu Tampereen rautatieasemalle perjantaina noin klo 15.30.

Leirimaksu: 180e, 160e/ Luontoliiton jäsenet 

Leirimaksu sisältää ohjelman lisäksi ruuat, majoituksen, materiaalit, yhteiskuljetuksen Tampereelta sekä tapaturmavakuutuksen.

Ilmoittaudu telttaleirille 9.6. mennessä.

Leirien peruutusehdot

Leirin voi perua kuluitta viimeistään kuukautta ennen leirin alkua. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme/palautamme 50% leirimaksusta, mikäli peruutus tehdään vähintään kaksi viikkoa ennen leirin alkua.  Alle kaksi viikkoa ennen leirin alkua tehdyistä peruutuksista perimme koko leirimaksun/emme palauta maksua. Sairastapauksessa leirin voi perua alle 2 vk ennen leirin alkua lääkärintodistuksella, jolloin leirimaksusta palautetaan 50 %.

 

Suomen Luonnonsuojeluliiton Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri järjestää myös kesäleirejä piirimme alueella, Lahdessa ja Janakkalassa. Tutustu leireihin täällä.