Hämeenpiiri-logo

Leirit

Suuntaa lomalla leirille nauttimaan luonnosta ja iloisesta leiritunnelmasta! Tarjoamme leirejä lapsille, nuorille, nuorille aikuisille ja koko perheelle. Leirien ohjelmasta vastaavat koulutetut ohjaajat, joiden opastuksella mm. tutkitaan luontoa ja opitaan siitä, taiteillaan, leikitään, opetellaan retkeilytaitoja ja keskustellaan ympäristöaiheista. Leirejä järjestetään sekä päiväleireinä että yön yli, ja niiden kestot vaihtelevat kolmesta viiteen päivään. Eniten leirejä järjestetään kesäisin, mutta myös talvi- ja syyslomilla.

Kesän 2023 leirit

PÄIVÄLEIRIT 5.-9.6. ja 12.-16.6.

Jokainen päivä on uusi seikkailu! Päiväleirien monipuolinen ohjelma tutustuttaa leiriläiset luonnon mielenkiintoisiin eliöihin ja ilmiöihin ja vie erilaisiin lähiluontokohteisiin. Päivien aikana myös leikitään, peleillaan, taiteillaan, unohtamatta retkievästelyä ja uusiin kavereihin tutustumista.

Leirit järjestetään yhteistyössä Tampereen Luonnontieteellinen museon (Vapriikissa) kanssa, joten leirin aikana tutustutaan luonnontieteellisen museon aarteisiin ja päästään myös pelaamaan Ilvesmetsän aarre -pakohuonepeliä! Museon Luontotohtori Tomi Kumpulainen ja muut työntekijät ovat mukana leiriohjelmassa päivittäin ja vastaavat leiriläisten kinkkisiinkin luontokysymyksiin.

Leirit on suunnattu alakouluikäisille, 7-12 vuotiaille. Tulikohtana toimii Moreenia (Valssipadonraitti 3), jonka tiloissa mm. syödään oman kokin valmistama maittava lounas. Päivittäin liikutaan lähiluontokohteisiin ja/tai museokeskus Vapriikkiin. Leirille osallistuu noin 30 leiriläistä. 

Päivittäinen aika: klo 9-16

Leirimaksu: 150e, 130e/Luontoliiton jäsenet.

Leirimaksu sisältää ohjelman lisäksi lounaan ja välipalan, materiaalit, bussimatkat luontokohteisiin sekä tapaturmavakuutuksen.

Ilmoittautuminen leireille 14.5. mennessä

TELTTALEIRI 26.-30.6.

Monenkirjava telttakylä nousee pihamaalle ja kesän riemukkain viikko voi alkaa! Leiripaikka tarjoaa hyvät puitteet kesäiselle puuhastelulle luonnossa ja sen tutkimiselle sekä retkeilylle. Leiripäivien aikana tutustutaan luontoaiheisiin, leikitään, taiteillaan, rakennetaan majoja ja toki myös uidaan, soudellaan ja saunotaan. Hassuttelua, leiriolympialaiset ja Voice of Birds kisa on myös tiedossa! Kovin sateisten kelien sattuessa on mahdollisuus toteuttaa ohjelmaa myös sisätiloissa. Leiripäivän päätteeksi on mukava kokoontua nuotion ääreen uusien tuttavuuksien kanssa.

Leirit on suunnattu alakouluikäisille, 7-12 vuotiaille. Leiri järjestetään Vähäsillan leirikeskuksessa Tampereen Kämmenniemessä. Leirillä majoitutaan omissa teltoissa, mutta sisämajoituskin on mahdollinen. Leirille osallistuu noin 25 leiriläistä. Tampereelta järjestetään yhteiskuljetus.

Leirimaksu: 170e, 150e/ Luontoliiton jäsenet 

Leirimaksu sisältää ohjelman lisäksi ruuat, majoituksen, materiaalit, yhteiskuljetuksen Tampereelta sekä tapaturmavakuutuksen.

Yhteiskuljetuksen lähtö maanantaina Nalkalantorilta klo 10, paluu samaan paikkaan perjantaina noin klo 15.30.

Ilmoittautuminen 4.6. mennessä

PERHELEIRI 30.6.-2.7.

Perheleiri tarjoaa innostavaa tekemistä kaikenikäisille perheenjäsenille; luonnontarkkailua, yhdessäoloa, leikkiä ja kesän iloja. Touhukkaan ohjelman vastapainoksi on tarjolla myös rauhallisempaa puuhaa sekä aikuisten ja lasten omaa ohjelmaa. 

Leirin ohjelma on suunnattu noin alle 12 vuotiaille aikuisineen. Vanhemmat sisarukset ovat myös tervetulleita, mutta huomioittehan, että erillistä nuorten ohjelmaa ei leirillä välttämättä pystytä järjestämään. Heittäytyminen lasten ohjelmaan on toki sallittua! Lapsen/lasten kanssa voi leirille tulla niin vanhemmat, isovanhemmat kuin muut läheiset aikuiset. 

Leirille osallistuu noin 40 leiriläistä. Leiri järjestetään Vähäsillan leirikeskuksessa, Tampereen Kämmenniemessä. Leirillä majoitutaan omissa teltoissa, mutta sisämajoituskin on mahdollinen. Tampereelta järjestetään yhteiskuljetus.

Leirimaksu: perusmaksu 130e/perhe tai 110e/perhe, jos perheessä joku on Luonto-Liiton jäsen. Sekä leiriläismaksu 30e/hlö.

Leirimaksu sisältää ohjelman lisäksi ruuat, majoituksen, materiaalit, yhteiskuljetuksen Tampereelta sekä tapaturmavakuutuksen.

Yhteiskuljetuksen lähtö perjantaina Nalkalantorilta klo 14, paluu samaan paikkaan sunnuntaina noin klo 15.30.

Ilmoittautuminen 11.6. mennessä 

Leirien peruutusehdot

Leirin voi perua kuluitta viimeistään kuukautta ennen leirin alkua. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme/palautamme 50% leirimaksusta, mikäli peruutus tehdään vähintään kaksi viikkoa ennen leirin alkua.  Alle kaksi viikkoa ennen leirin alkua tehdyistä peruutuksista perimme koko leirimaksun/emme palauta maksua. Sairastapauksessa leirin voi perua alle 2 vk ennen leirin alkua lääkärintodistuksella, jolloin leirimaksusta palautetaan 50 %.