Pohjois-suomen_piiri

Vaikuttaminen

Teemme sinnikästä ympäristövaikuttamistyötä, tiedotamme Pohjois-Suomea koskevista ympäristöaiheista ja otamme kantaa niihin.

Oulun seudun lähiluonto on ollut ympäristövaikuttamisemme ydinaluetta. Piirimme toimijat seuraavat myös tiiviisti muun muassa Kainuun vanhojen metsien tilaa. 

Olemme toimineet aktiivisesti Sanginjoen metsien suojelun puolesta sekä puolustaneet myös kaupunkiluonnon monimuotoisuutta ja saavutettavuutta. Suunnitelmissamme on järjestää retkiä Oulun seudun luontokohteisiin ja mahdollistaa myönteiset luontokokemukset kaikenikäisille ja -tasoisille ympäristömme monimuotoisuudesta kiinnostuneille. 

Olemme pitäneet kahvilapäiviä, joiden tuotto on käytetty muun muassa lähimetsien puolesta tehtävään toimintaan ja ympäristökasvatukseen. Kahviloiden yhteydessä on voinut myös tutustua lähiluonnon aarteisiin esimerkiksi Sanginjoki-valokuvanäyttelyssä ja luontopoluilla.

Osallistumme vuosittain valtakunnallisiin teemapäiviin ja tempauksiin, kuten kulutuskriittiseen Älä osta mitään -päivään. Olemme myös mukana luonto- ja ilmastomielenosoituksissa. Piirimme toimijat työskentelevät muun muassa energia-, metsä- ja suurpetoasioiden kimpussa. Jos jonkin asian puolesta tarvitsisi tempaista tai arvokasta luontoa on uhattuna, ole meihin yhteydessä!