Vaikuttaminen

Oulun seudun lähiluonto on ollut Possun ydinaluetta ympäristövaikuttamisessa. Sen lisäksi piirimme toimijat seuraavat tiiviisti muun muassa Kainuun vanhojen metsien tilaa.

Possulaiset ovat toimineet aktiivisesti Sanginjoen metsien suojelun puolesta sekä puolustaneet myös kaupunkiluonnon monimuotoisuutta ja saavutettavuutta. Olemme tukeneet Vaara-Kainuun taidekansallispuistohanketta ja osallistuneet myös Sanginjoella sijaitsevan Luonnonperintösäätiön Kuovisuon ostamiseen.

Suunnitelmissamme olisi järjestää retkiä Oulun seudun luontokohteisiin ja mahdollistaa myönteiset luontokokemukset kaikenikäisille ja -tasoisille ympäristömme monimuotoisuudesta kiinnostuneille. Toiminnassamme on otettu huomioon myös mahdollisuus retkeillä koko perheen voimin. 

Olemme pitäneet kahvilapäiviä, joiden tuotto on käytetty muun muassa lähimetsien puolesta tehtävään toimintaan ja ympäristökasvatukseen. Kahviloiden yhteydessä on voinut myös tutustua lähiluontomme aarteisiin muun muassa Sanginjoki-valokuvanäyttelyn keinoin ja luontopolkuja kiertämällä. 

Lisäksi olemme mukana ajankohtaisissa valtakunnallisissa teemapäivissä, kuten Älä osta mitään –päivä ja osallistuneet mielenosoitusten, kuten ilmasto-, luonto- ja metsämarssin järjestämiseen. Olemme olleet mukana myös ilmastolakoissa ja järjestäneet paneelikeskusteluja. Piirin toimijat puuhastelevat mm. kaivos, energia-, metsä- ja petoasioiden kimpussa. Jos jonkun asian puolesta tarvitsisi tempaista tai arvokasta luontoa on uhattuna, ole yhteydessä!