Ekokipinä

Matalan kynnyksen kaikille n. 13-17 vuotiaille avointa ympäristö- ja luontotoimintaa Tampereella!

Seuraa Ekokipinän Instagram-tiliä! Tulevat tapahtumat löytyvät myös tapahtumakalenterista.

 

NUORTEN YMPÄRISTÖILLAT 15.2. alkaen

Aiemmin toiminut ympäristönuorten ryhmä vaihtaa paikkaa, aikaa ja nimeä!

Jatkossa Nuorten ympäristöillat kokoontuu Monitoimitalo 13:sta Kupla-tilassa (2.krs) parittomien viikkojen torstaisin klo 16-18

Voit poiketa vain hetkeksi tai jäädä pidemmäksikin aikaa. Toimintaan ei tarvitse sitoutua eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. Jokainen on tervetullut omana itsenään ja omilla voimavaroillaan

Tarjolla olisi (ainakin):
🌱Rentoa hengailua ja keskustelua ympäristöaiheista
🌱Vegaanisia herkkuja
🌱Mahdollisuus vaikuttaa ryhmään ja toimintaan

Tervetuloa kaikki n. 13-17 vuotiaat ympäristöasioista kiinnostuneet nuoret! Toiminnan sisältö muotoutuu mukana olevien kiinnostuksen mukaan. Iltojen aiheina voi olla mm. vaikuttamisen monet eri muodot, ympäristötunteet, Luontoliiton toimintaryhmien esittelyä, mielipidekirjoitusten kirjoittamista ja keskusteluja vaikkapa ajankohtaisista ympäristöuutisista. 

 

Kevätkauden kokoontumiskerrat:

28.3. Haavoittuva monimuotoisuus – ilmastonmuutos ja luontokato. Mikä luo toivoa, miten minä voin vaikuttaa, miltä musta tuntuu? Harjotteita, lyhyitä videoita ja keskustelua rennossa ilmapiirissä.

11.4. Elokuvailta. Katsotaan yhdessä luontoaiheinen elokuva ja syödään leffaherkkuja sekä jaetaan leffan herättämiä ajatuksia ja tunnelmia.

25.4. Matalan kynnyksen taide- ja käsityöaktivismia ja vaikuttamista. Tuu kokeileen, minkälainen luova vaikuttaminen olis sun juttu! Tarjolla ideoita ja materiaaleja omiin luomuksiin, esimerkiksi zineihin ja kirjontaan.

2.5. (poikkeuksellisesti Helatorstain kerta pidetään viikkoa aikaisemmin) Pelataan yhdessä my2050 ilmastonmuutosaiheista elämyspeliä ja viritetään piknik keskustan puistoon. Tapaaminen Monitoimitalon edessä, josta suunnataan yhdessä keskustaan pelaamaan!

23.5. Vapaa sana! Mistä ympäristöaiheesta haluat kertoa muille, mikä sua kiinnostaa ja innostaa? Voit kertoa ja esitelmöidä haluamastasi aiheesta tai tulla kuuntelemaan muiden juttuja!

Tähän tulee nosto, kun ovat itse kirjautuneet ja aktivoineet tilin.