Leirit­ ja kerhot

Luontoliiton leireillä ja kerhoissa vietetään aikaa luonnossa sekä leikitään, tutkitaan ja opitaan luonnosta. Luontoleirejä ja -kerhoja järjestetään ympäri Suomen, ja niille osallistuu vuosittain yli tuhat lasta ja nuorta. Katso kalenterista tulevat leirit ja kerhot ja lähde mukaan!

Leireillä nautitaan luonnosta ja yhteisestä tekemisestä

Luontoliitto on järjestänyt lasten ja nuorten kesäleirejä jo vuodesta 1951. Nykyisin järjestämme vuosittain yli 70 luontoleiriä ja -retkeä niin lapsiperheille, lapsille kuin nuorille ja nuorille aikuisillekin. Luontoliiton kouluttamat leirinjohtajat ja -ohjaajat vastaavat leirien ohjelmasta. 

 Luontoliiton leireillä ohjelmaan kuuluu esimerkiksi:

  • retkeilyä ja erätaitojen opettelua
  • kasvien, lintujen ja hyönteisten tutkimista
  • taiteen tekemistä luonnonmateriaaleista
  • pelejä ja leikkejä
  • keskustelua ympäristöaiheista
  • yhteisen iltanuotion ääressä istumista.

Leirejä järjestetään sekä päiväleireinä että yön yli, ja niiden kestot vaihtelevat kolmesta päivästä viikkoon. Kesä on leirien sesonkiaikaa, mutta joitakin leirejä pidetään myös muina koulujen loma-aikoina. Tarvittavista varusteista kerromme leirikohtaisesti.

Kerhoissa tutustutaan luontoon ja vahvistetaan lapsen luontosuhdetta

Luontokerhot tarjoavat lapsille mukavia elämyksiä lähiluonnossa samanikäisten kavereiden kanssa. Kerhoissa ulkoillaan ja retkeillään, leikitään ja askarrellaan sekä tutkitaan ja aistitaan ympäröivää luontoa. Kerhojen ohjelmasta vastaavat Luontoliiton kouluttamat ohjaajat. Luontokerhot on tarkoitettu alakouluikäisille ja sitä nuoremmille lapsille, ja mukaan tarvitsee vain säänmukaiset ulkoiluvarusteet ja iloisen mielen!

Luontoliiton luontokerhoverkosto kasvaa ja levittäytyy valtakunnallisesti aina vain laajemmalle. Kerhoja on jo 160 ympäri Suomen.  

Mikäli haluat tietää lisää luontokerhotoiminnasta omalla paikkakunnallasi, ota yhteyttä kerhoverkosto@luontoliitto.fi.