Kevätseuranta – Lähde iloiseen kevääseen!

Luontoliiton Kevätseuranta on rakastettu kampanja, jossa tutkitaan kevään edistymistä eläin- ja kasvilajeja tarkkailemalla. Tunnistatko viereisen kuvan metsäkukan? Sehän on kirpsakka käenkaali!

Kevätseurannassa on vuosittain vaihtuva teema ja tänä vuonna tarkkaillaan muuttuvaa metsää sekä viittä teemalajia. Mukana ovat Martat ja metsäryhmä.

Kannustamme perheitä retkelle keväisiin metsiin ja Kevätseurannalta löytyy materiaaleja lapsille ja kasvattajille. Arvokkaita keväthavaintoja kerätään nettilomakkeella.

Seuraa Kevätseurantaa Instagramissa ja Facebookissa. Kampanjaan voi osallistua jakamalla keväisiä kuvia aihetunnisteella #kevätseuranta ja merkkaamalla @kevatseuranta.

 

Luontoliitto on lasten ja nuorten ääni ja voima luonnon puolesta. Tavoitamme joka vuosi kymmeniä tuhansia nuoria ja tarjoamme heille mahdollisuuksia harrastaa luonnossa ja vaikuttaa ympäristöasioihin.

Järjestämme vuosittain yli 70 luontoleiriä ja -retkeä ja vähintään 200–300 kouluvierailua sekä tuemme yli 160 kerhon toimintaa.

Luontoliitossa vietetään aikaa luonnossa, puolustetaan luontoa ja juurrutaan siihen. Varhain syntynyt luontosuhde kantaa läpi elämän.

Töitä varainhankintapäällikölle

Luontoliitto etsii rohkeaa, innostavaa ja aikaansaavaa varainhankintapäällikköä.  
Tehtävänäsi on johtaa, kehittää ja toteuttaa Luontoliiton varainhankintaa. Varainhankintaa tehdään yhteistyössä muun henkilökunnan ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Lue lisää
etusivu_pallokuva_nuoret_leiritulella
etusivu_pallokuva_vasen_kettu
etusivu_pallokuva_telttailu

Toimi ja vaikuta Luontoliiton toimintaryhmissä

Luonto tarvitsee puolustajia! Luontoliiton toimintaryhmissä toimimme hupenevien metsien, uhanalaisen suden, padottujen virtavesien, haavoittuvan Itämeren ja kuumenevan ilmaston puolesta. Pääset suojelemaan luontoa ja tekemään ympäristövaikuttamistyötä.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki – innostus ja kiinnostus luonnonsuojeluun riittävät!

Osallistu paikallistoimintaamme

Luontoliitto toimii ympäri Suomen. Piirit järjestävät leirejä, retkiä ja muita tapahtumia.

Tutustu oman alueesi toimintaan klikkaamalla karttaa. Katso myös tapahtumakalenterista ajankohtaiset tapahtumat!

Tutustu leireihin ja kerhoihin

Luontoliiton luontokerhoissa ja leireillä vietetään aikaa luonnossa, leikitään, tutkitaan ja opitaan luonnosta. Leireillä saa viettää tavallista nykyarkea luonnonläheisempää elämää. 

Leirejä ja kerhoja järjestetään ympäri Suomen, ja niille osallistuu vuosittain yli tuhat lasta ja nuorta.

Luontoliitto_logo

Luontoliitto toteuttaa maksuttomia kouluvierailuja peruskouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa.

Tule mukaan!
Muutos lähtee pienestä.

Liity tai liitä jäseneksi – saat jäsenlehtemme

Jäsenenämme olet mukana tekemässä tärkeää ympäristökasvatustyötä ja pääset nauttimaan luonnosta ja monipuolisesta toiminnastamme. Tapaat muita luonnosta kiinnostuneita ja saat jäsenlehtemme Siepon tai Nuorten Luonnon

Jäsenenä voit myös osallistua tapahtumiin jäsenhinnalla ja nauttia jäseneduista.

Luontolehti Sieppo

Sieppo on sadunhohtoinen luontolehti, jossa on puuhia, sarjakuvia, luonnontiedettä, fantasiaa, luontoretkivinkkejä ja tehtäviä. Lehti on tarkoitettu päiväkoti- ja alakouluikäisille, ja se vahvistaa lukijoidensa osallisuutta rohkaisemalla lapsia seikkailemaan, havainnoimaan ja tekemään taidetta luonnossa.

Nuorten Luonto

Nuorten Luonto on lehti nuorilta nuorille. Lehden vakioaiheita ovat ympäristön-suojelu, ympäristöystävällinen elämäntapa, luonnonharrastus ja kulttuuri.

Nuorten Luonnon kansi
Luontoliitto_logo

Tule vapaa­ehtoiseksi

Haluatko vapauttaa virtavesiä? Suojella metsiä tai susia? Kirjoittaa tai kuvata? Toimia kouluvierailijana tai somevaikuttajana? Tutustu toimintamme ja tule mukaan juuri sellaisena kuin olet.

Seuraa meitä somessa
We are on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.