Virtavesiryhmä järjestää kaksi nuorten virtavesi- ja luontoleiriä

Luontoliiton virtavesiryhmä järjestää kaksi nuorten virtavesi- ja luontoleiriä tänä kesänä 2023. Toinen leireistä pidetään Hiitolanjoella 25–28. toukokuuta ja toinen Latvian Salacgrivassa 17.–21. heinäkuuta. 

Leirit ovat kansainvälisiä ja niillä on osallistujia ainakin Latviasta, Virosta ja Suomesta.

Hiitolanjoella ohjelmassa on tutustumista laatokanlohen elämään ja padonpurkuihin, lintubongausta, saunomista, iltanuotioita ja tietenkin melomista. Leirille osallistuvat saavat halutessaan myös ilmaisen paikan Latvian Salacgrivassa pidettävälle nuorten luontoleirille. 

Latvian leirin yhteydessä tutustutaan Sindin padonpurkuhankkeeseen Etelä-Virossa. Leirillä tutustutaan Baltian kovimpien asiantuntijoiden johdolla ilmastoon ja luonnon monimuotoisuuteen liittyviin kysymyksiin, vaelletaan ja otetaan aurinkoa rannalla.

Hiitolanjoen leirille on enää muutama paikka jäljellä, joten ole nopea! Mukaan voi ilmoittautua tästä.

Lisätietoa Latvian leiristä löytyy tästä.

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Osallistu

Ilmastoryhmä kutsuu toimintaan

Lauantaina 9.12. klo 12–16 Luontoliiton ilmastoryhmä soluttautuu joulumarkkinoille ja pystyttää jollekin Helsingin keskustan aukiolle ympäristölle haitallisten tukien infopisteen. Aktio osuu aikaan, jolloin maailmanlaajuinen huomio on kiinnitetty YK:n ilmastokokoukseen, COP28:een, jonka suurena teemana on fossiilisista irtautuminen.

Lue lisää

Joulukalenteri pyörähtää käyntiin pe 1.12.

Tällä viikolla perjantaina vietetään joulukuun ensimmäistä päivää. Se tarkoittaa myös Luontoliiton perinteisen somejoulukalenterin käyntiin pyörähtämistä Instagramissa ja Facebookissa.  Joulukalenterissa on luvassa on talviluonnon ihmeitä ja

Lue lisää