Perjantaina 12.5. vietetään Suomen lasten metsäretkipäivää

Pieni lapsi on metsässä. Hän koskee katkenneessa puussa kasvavaa kääpää.

Metsäretkipäivän tarkoituksena on kannustaa lähtemään lasten kanssa metsään retkelle oppimaan, liikkumaan ja iloitsemaan. Tapahtuman idea on syntynyt luonnossa liikkumiseen ja lajintunnistukseen liittyvän tutkimus- ja opetustyön myötä. 

Tänä vuonna metsäretkipäivän teema on ”Rakastu metsässä”. Niin ihmiset kuin metsätkin tarvitsevat rakkautta. Rakastumalla herää halu tehdä hyvää. Osoittakaa rakkautta metsää kohtaan vaikka puita halaamalla; hyvän mielen lisäksi saatte runsaasti hyödyllisiä mikrobeja!

Lisää ideoita metsäretkipäivää varten löydät Suomen lasten metsäretkipäivän Instagramista.


Metsäretkipäivä on oiva tilaisuus osallistua Kevätseurantaan

Metsäretkellä voi myös seurata kevään etenemistä pörriäisiä, perhosia ja mustikan kukkimista tarkkailemalla. Kannattaa myös pitää korvat auki kirjosiepon laulun varalta. Muistakaa ilmoittaa keväiset havaintonne kampanjasivulle!


Myös Luontoliiton leireillä vietetään aikaa metsässä

Luontoliitto järjestää kesäleirejä lapsille, nuorille ja perheille eri puolilla Suomea. Leireillä osallistujat pääsevät tutkimaan luontoa, tekemään ympäristötaidetta, retkeilemään ja rentoutumaan luonnon helmassa. Tutustu leiritarjontaan täällä ja ilmoittaudu hankkimaan ihania kesämuistoja!

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Valokuvakisa

Osallistu luontokuvakisaan ja voita 300 €

Luontoliitto ja Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry järjestävät alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille oman valokuvakilpailun. Kilpailussa etsitään talvisia luontokuvia, joista teetetään Luontoliitolle viisi talvikorttia. Voittajalle on

Lue lisää