Toukokuussa vietetään Suomen lasten metsäretkipäivää

Pieni lapsi on metsässä. Hän koskee katkenneessa puussa kasvavaa kääpää.

Metsäretkipäivän tarkoituksena on kannustaa lähtemään lasten kanssa metsään retkelle oppimaan, liikkumaan ja iloitsemaan. Tapahtuman idea on syntynyt luonnossa liikkumiseen ja lajintunnistukseen liittyvän tutkimus- ja opetustyön myötä. 

Lisää ideoita metsäretkipäivää varten löydät Suomen lasten metsäretkipäivän Instagramista.


Metsäretkipäivä on oiva tilaisuus osallistua Kevätseurantaan

Metsäretkellä voi myös seurata kevään etenemistä pörriäisiä, perhosia ja mustikan kukkimista tarkkailemalla. Kannattaa myös pitää korvat auki kirjosiepon laulun varalta. Muistakaa ilmoittaa keväiset havaintonne kampanjasivulle!


Myös Luontoliiton retkillä vietetään aikaa metsässä

Luontoliitto järjestää kesäleirejä lapsille, nuorille ja perheille eri puolilla Suomea. Leireillä osallistujat pääsevät tutkimaan luontoa, tekemään ympäristötaidetta, retkeilemään ja rentoutumaan luonnon helmassa. Tutustu leiritarjontaan täällä ja ilmoittaudu hankkimaan ihania kesämuistoja!

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Metsäpolku

20 syytä lähteä luontoon

1. Saat keuhkoihisi raikasta ilmaa astumalla luontoon, pois teiden varsilta. Raikkaan ilman hengittäminen virkistää mieltä ja kehoa. 2. Luonto vähentää stressiä. Tutkimusten mukaan luonnossa oleilun

Lue lisää
Kotimetsän puolustajat

Kotimetsän puolustajat -hankkeen koulutukset alkavat! 

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Luontoliitto kouluttavat Suomen suurimpien kuntien asukkaita suojelemaan lähimetsiään. Koulutukset starttaavat loppukesästä Helsingissä ja Turussa. Luonnonsuojeluliitto ja Luontoliitto käynnistävät metsiensuojelukoulutuksen, joka tarjoaa tavallisille

Lue lisää