Nadja Uusiperheestä Luonto-Liiton uusi puheenjohtaja

Nadja-uusiperhe

Luonto-Liiton liittovaltuusto valitsi viikonloppuna kokouksessaan järjestön uudeksi puheenjohtajaksi helsinkiläisen ympäristöaktiivi Nadja Uusiperheen (32). Uusiperhe on toiminut aikaisemmin Luonto-Liitossa varapuheenjohtajana sekä Luonto-Liiton susiryhmän aktiivina. Uusiperheen puheenjohtajakausi alkaa 1.1.2023.

”Lasten ja nuorten järjestönä kurkotamme korkealle luonto- ja ilmastokriisin keskellä. Kutsumme toiminnan pariin myös niitä nuoria, jotka jäävät usein järjestötoiminnan ulkopuolelle. Olemme vaihtoehto kaupalliselle mainosmaailmalle ja ostarilla hengailulle. Korostamme Luonto-Liiton toiminnassa lajien itseisarvoa. Kaikilla lajeilla on oltava tilaa olla olemassa. Emme ole maailmassa vain ihmistä varten”, Nadja Uusiperhe kertoo.

Luonto-Liitto täyttää 80 vuotta

Luonto-Liitto viettää ensi vuonna 80-vuotisjuhlavuottaan. Kunnioitettavaan ikään ehtinyt lasten ja nuorten ympäristöjärjestö juhlistaa merkkipäivää luonnossa ja yhdessä kulttuuriväen kanssa.

”Juhlimme ensi vuonna näkyvästi ja kuuluvasti. Tavoitteemme on saada ihmisiä liittymään mukaan ympäristötoimintaan ja Luonto-Liiton syntymäpäivätanssiin. Juhlan voimalla voimme innostaa ihmisiä juhlimaan pitkää historiaa ympäristötoiminnan ja ympäristökasvatusten parissa. Kaikki voisi olla aivan toisin, jos Luonto-Liitto ei olisi ikinä ollut”, Uusiperhe sanoo.

Nadja Uusiperheen lisäksi Luonto-Liiton hallituksen jäseniksi valittiin Kalle Ristikartano (Mikkeli), Varpu Sairinen (Hyvinkää), Petri Kuustie (Jyväskylä), Heta Kopra (Jyväskylä) ja Miihkali Härkönen (Helsinki). Uusina hallitukseen valittiin Johanna Oksanen (Helsinki) ja Jenni Sohlman (Helsinki).

Luonto-Liitto on ympäristöjärjestö, jonka tavoitteena on luonnon kanssa tasapainossa elävä ja luontoa kunnioittava yhteiskunta.

Lisätiedot:

Nadja Uusiperhe, Luonto-Liiton puheenjohtaja (1.1.2023 alkaen):

nadja.uusiperhe(a)luontoliitto.fi 044 297 2611

Merja Forsman, Luonto-Liiton viestintäpäällikkö:

merja.forsman(a)luontoliitto.fi 040 861 8915

www.luontoliitto.fi

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Osallistu

Ilmastoryhmä kutsuu toimintaan

Lauantaina 9.12. klo 12–16 Luontoliiton ilmastoryhmä soluttautuu joulumarkkinoille ja pystyttää jollekin Helsingin keskustan aukiolle ympäristölle haitallisten tukien infopisteen. Aktio osuu aikaan, jolloin maailmanlaajuinen huomio on kiinnitetty YK:n ilmastokokoukseen, COP28:een, jonka suurena teemana on fossiilisista irtautuminen.

Lue lisää

Joulukalenteri pyörähtää käyntiin pe 1.12.

Tällä viikolla perjantaina vietetään joulukuun ensimmäistä päivää. Se tarkoittaa myös Luontoliiton perinteisen somejoulukalenterin käyntiin pyörähtämistä Instagramissa ja Facebookissa.  Joulukalenterissa on luvassa on talviluonnon ihmeitä ja

Lue lisää