Luontovelka kuriin! Osallistu mielenosoitukseen huomenna

Mielenosoitus


Tule kertomaan hallitukselle, että luonnonsuojelusta ja ilmastotoimista leikkaaminen ei käy!
Tiistaina 19.9. järjestään budjettiriihimielenosoitus klo 8–10

Hallituksen budjettiriihi pidetään 19.–20.9. osoitteessa Mariankatu 9 (Valtiovarainministeriön kokouskeskus).

Suomi on luvannut olla hiilineutraali vuonna 2035 ja pysäyttää luontokadon vuoteen 2030 mennessä. Kumpaakaan tavoitetta ei saavuteta, mikäli ympäristötoimista leikataan hallituksen suunnittelemalla tavalla. Luonnonsuojelurahoitus tulee budjettiesityksen mukaan vähenemään jopa 36 prosenttia, mikä on kohtalokasta luontokadon yhä pahentuessa.

Pääministeri Orpo ja hänen puolueensa kokoomus lupasivat ennen vaaleja, että ilmastotavoitteesta pidetään kiinni ja hiilinielut korjataan sekä valtion luonnontilaiset ja vanhat metsät suojellaan ja Metsähallituksen tulostavoitetta madalletaan. Budjettiehdotuksessa nämä lupaukset eivät näy.

Luontovelka kuriin! -mielenosoituksessa vaadimme:

1. Luonnonsuojelurahoituksen leikkaukset on peruttava.

2. Leikattavaa löytyy ympäristölle haitallisista tuista.

3. Ilmasto- ja luontovelan korjaaminen on saatava välittömästi käyntiin.

4. Suomi tarvitsee pikaisesti uuden maankäyttösektorin ilmastosuunnitelman, jolla nettonielut pelastetaan sekä nieluyksikköjen hankintasuunnitelman, jolla korvataan kaudella 2021–2025 syntyvä hiilinieluvaje.

5. Korvaamaton kansallisomaisuus turvaan. Valtion mailta jo paikannetut, suojelun ulkopuolella olevat luonnontilaiset ja vanhat metsät on saatava välittömästi turvaan hakkuilta.

Mielenosoituksen järjestävät Birdlife Suomi, Ei polteta tulevaisuutta, Greenpeace Suomi, Hiilivapaa Suomi, Ilmastoisovanhemmat, Ilmastovanhemmat, Luontoliitto, Meidän metsämme, Natur och miljö, Plan International Suomi ja Suomen luonnonsuojeluliitto.

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Töitä varainhankintapäällikölle

Luontoliitto etsii rohkeaa, innostavaa ja aikaansaavaa varainhankintapäällikköä.  
Tehtävänäsi on johtaa, kehittää ja toteuttaa Luontoliiton varainhankintaa. Varainhankintaa tehdään yhteistyössä muun henkilökunnan ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Lue lisää