Luontoliitto järjesti kesällä 2023 yli 30 luontoleiriä – leirejä tuki Pohjantähti 

Luontoliiton kesäleirit tarjoavat lapsille ja nuorille luontoelämyksiä, kivaa seuraa ja turvallisen ympäristön kesäpäivien viettoon. Tänä vuonna vakuutusyhtiö Pohjantähti tuki leiriohjaajille järjestettäviä turvallisuuskoulutuksia. 

Kesän luontoleirit ovat olleet Luontoliiton toiminnan keskiössä alusta alkaen: ensimmäinen Luontoliiton järjestämä suurleiri pidettiin vuonna 1951 Luhangassa, ja sille osallistui noin 80 nuorta.  Vuosikymmenten kuluessa leiritoimintamme on kasvanut, ja tänä vuonna järjestimme 31 kesäleiriä, joille osallistui yhteensä 740 leiriläistä.  

Luontoliiton leireillä opitaan luonnosta luonnossa, mikä lisää tietoa luonnon monimuotoisuudesta ja sen suojelun tärkeydestä. Luontoympäristöllä on valtavasti muitakin hyötyjä: mieli rauhoittuu ja keskittymiskyky paranee, metsän mikrobit vahvistavat vastustuskykyä, ja epätasaisella alustalla liikkuminen kehittää tasapainoa. 

Luontoleirit tarjoavat lapsille ja nuorille monipuolisen kokemuksen, joka edistää heidän fyysistä, henkistä ja sosiaalista kehitystään ja samalla lisää heidän ymmärrystään luonnosta. Osaavat leirinohjaajat ja turvallisuudesta huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta kaikki leiriläiset – ja heidän vanhempansa – voivat nauttia kokemuksesta huoletta. Vakuutusyhtiö Pohjantähti on toiminut Luontoliiton leirien turvallisuuskoulutuksen yhteistyökumppanina. 

“Meille Luontoliitossa on tärkeää tarjota laadukasta luontoleiritoimintaa turvallisessa leiriympäristössä. Turvallisuuskysymykset ovat olennainen osa leirinohjaajien koulutuksia, ja näihin on myös panostettu kuluneen vuoden aikana. Turvallinen ympäristö on hauskan ja huolettoman leirin edellytys”, kertoo Luontoliiton leiritoiminnasta vastaava ympäristökasvatuspäällikön sijainen Heini Ojala.
 

Pohjantähti rahoitti Luontoliiton juhlavuoden kansainvälistä ympäristötoimintaleiriä 

Luontoliitto täytti 16. lokakuuta 80 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi järjestimme Pohjantähden tukemana kansainvälisen ympäristötoimintaleirin Lassilan tilalla Tuusulassa. Kesäkuussa pidetyllä leirillä kaikenikäiset luonnonystävät pääsivät tekemään käytännön ennallistamistöitä, tutustumaan taidelähtöisiin menetelmiin ja pohtimaan uusia suuntia ympäristö- ja ilmastopolitiikalle.  

Leirin tavoitteena oli antaa osallistujille uusia tapoja vaikuttaa ja luoda hyvinvointia niin itselleen kuin yhteisölleen. Lassilan tilalta lähdettiinkin leirin päätyttyä kotimatkalle levänneinä ja inspiroituneina.  

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Osallistu

Ilmastoryhmä kutsuu toimintaan

Lauantaina 9.12. klo 12–16 Luontoliiton ilmastoryhmä soluttautuu joulumarkkinoille ja pystyttää jollekin Helsingin keskustan aukiolle ympäristölle haitallisten tukien infopisteen. Aktio osuu aikaan, jolloin maailmanlaajuinen huomio on kiinnitetty YK:n ilmastokokoukseen, COP28:een, jonka suurena teemana on fossiilisista irtautuminen.

Lue lisää

Joulukalenteri pyörähtää käyntiin pe 1.12.

Tällä viikolla perjantaina vietetään joulukuun ensimmäistä päivää. Se tarkoittaa myös Luontoliiton perinteisen somejoulukalenterin käyntiin pyörähtämistä Instagramissa ja Facebookissa.  Joulukalenterissa on luvassa on talviluonnon ihmeitä ja

Lue lisää