Kerhot

“Luontokerhossa oli kivoja luontoaiheisia puuhia ja kivoja kavereita, ohjaaja on ihan huippu lasten kanssa!”

“Luontokerhossa oli kivoja luontoaiheisia puuhia ja kivoja kavereita, ohjaaja on ihan huippu lasten kanssa!”

Luontoliiton järjestämät luontokerhot

Luonto on leikkikenttä vertaansa vailla, ja kaikilla lapsilla on oikeus ja tarve viettää aikaa luonnossa. Luontoliitto järjestää lapsille suunnattua kerhotoimintaa eri puolilla Suomea, mutta jos lähialueellasi ei ole luontokerhoa, voit perustaa sellaisen helposti itse luontokerhoverkostomme tuella.

Kerhoissa tutustutaan luontoon ja vahvistetaan luontosuhdetta

Luontoliiton luontokerhot tarjoavat lapsille elämyksiä lähiluonnossa samanikäisten kavereiden kanssa. Kerhoissa ulkoillaan ja retkeillään, leikitään ja askarrellaan sekä tutkitaan ja aistitaan ympäröivää luontoa. 

Perinteisten luontokerhojen lisäksi Luontoliitto järjestää erilaisia teemakerhoja, kuten luontoliikuntakerhoja ja ympäristötaidekerhoja. Kerhoja järjestetään lasten ja nuorten kiinnostuksen mukaan.

Luontokerhot on tarkoitettu alakouluikäisille lapsille, ja mukaan tarvitsee vain säänmukaiset ulkoiluvarusteet ja iloisen mielen! Luontoliiton kerhojen ohjelmasta vastaavat kerhonohjaajakoulutuksen käyneet ohjaajat, joilta on tarkistettu rikosrekisteriote. 

Tampereella on tarjolla kerhomaista toimintaa myös perheen pienimmille vauvojen ja taaperoiden luontotreffien muodossa! Luontotreffit ovat talven ajan tauolla.

“Kerhossa parasta oli kaverit, paikka ja kiva ohjaaja.
Ohjaaja oli tosi ihana. Todella tärkeitä luontojuttuja opetettiin. Kiva oli kun kerho oli joka säällä. Ei haittaa kun pukeutuu hyvin.”

Perusta oma luontokerho – kerhon voi perustaa lapsille, nuorille tai perheille

Haluaisitko perustaa oman luontokerhon? Oman kerhon aloittamiseen ei tarvita erityisiä taitoja – kuka vain voi olla kerho-ohjaaja. Kerhon voi aloittaa esimerkiksi kutsumalla lähialueen perheitä, lapsia tai nuoria mukaan luontoretkelle.

Kun liität kerhon Luontoliiton kerhoverkostoon, saat maksutta luontolehti Siepon tai Nuorten Luonto -lehden, kutsuja koulutuksiin ja tapahtumiin ja paljon muuta! 

Ota yhteyttä oman alueen piiriin, mikäli haluat käynnistää kerhon Luontoliiton kautta.

“Mielestäni oli hienoa miten luonto oli läsnä lapsen kokemuksessa.”

Ajankohtaista

mehiläinen_Luontoliitto
mehiläinen_Luontoliitto

Luontokerhoverkostosta tukea ympäristö­kasvatukseen

Luontoliiton maksuttomasta luontokerhoverkostosta saa vinkkejä, toimintaideoita ja materiaalia, jonka avulla oman luontokerhon järjestäminen on helppoa ja hauskaa. Pienikin kerho kannattaa liittää luontokerhoverkostoon, sillä jäsenenä saat:

Tutustu myös materiaalipankki MAPPAan, josta löydät esimerkiksi Luontoliiton kerhokansion.