Luontoliiton toiminnanjohtaja valittiin kestävän kehityksen toimikuntaan 

Luontoliitto on päässyt mukaan vaikuttajafoorumiin, joka koostuu yhteiskunnan merkittävistä toimijoista. Kestävän kehityksen toimikunnan tehtävänä on edistää globaalin kestävän kehityksen toimintaohjelman, Agenda2030:n, toimeenpanoa.

Luontoliiton toiminnanjohtaja Riku Eskelinen on valittu kestävän kehityksen toimikunnan jäseneksi. Pääministeri Petteri Orpon johtaman toimikunnan päätehtävä on huolehtia siitä, että kestävän kehityksen kansainväliset tavoitteet sisällytetään kansalliseen politiikkaan.  

“Ympäristöongelmiemme laajuus kertoo, että tarvitaan globaali arvojen muutos, jossa henkiset ei-materialistiset arvot nostetaan materialististen arvojen yläpuolelle. Tarvitaan tietenkin myös konkreettisia teknologisia muutoksia ja kohtuullisempaa kuluttamista. Riittävän suurien muutosten aikaansaaminen edellyttää kuitenkin kulttuurista muutosta. Kulttuurien ja arvojen muuttamiseen aivan samalla tavalla kuin teknologiseen muutokseen tarvitaan tietoa ja taitoa. Muutos lähteekin jo kasvatuksesta eli kodeista, varhaiskasvatuksesta ja kouluista”, sanoo Eskelinen. 

Kestävän kehityksen toimikunnan jäsentahot edustavat yhteiskunnan eri aloja: ministerien ja kansanedustajien lisäksi mukana on henkilöitä muun muassa kunnista, elinkeinoelämästä, erilaisista järjestöistä, tutkimuskentältä, kulttuurialalta ja mediasta.  

Luontoliitto tunnetaan vaikuttajana 

Vaikuttajafoorumiin pääseminen osoittaa, että Luontoliiton toiminta on näkyvää ja merkittävää. Luontoliitto vaikuttaa yhteiskunnassa monella eri tasolla: se tuottaa ympäristökasvatuksen materiaaleja ja koulutuksia kasvattajien tueksi ja järjestää itse valtavan määrän lasten ja nuorten luontotoimintaa.  

“Nuorten omaehtoista valtakunnallista ympäristövaikuttamista Luontoliitto on tehnyt pidempään ja laajemmin kuin mikään muu toimija Suomessa. Tämä keskeinen vaikuttamisrooli tunnistetaan suomalaisella järjestö- ja vaikuttajakunnassa laajalti”, Eskelinen kertoo.   

Ympäristöjärjestöistä toimikunnassa ovat Luontoliiton lisäksi mukana Suomen luonnonsuojeluliitto ja Baltic Sea Action Group sekä varajäseninä muun muassa WWF ja Greenpeace.  

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Voiko lastenkulttuurilla muuttaa maailmaa?

Taide koskettaa, nostaa esiin yhteiskunnallisia epäkohtia ja jopa muuttaa ajattelutapojamme. Kulttuurialan ammattilaiset keskustelevat 26.11. pidettävässä Luonnonvalo-illassa, miten lastenkulttuuri voi edistää luonnonsuojelua ja luoda parempaa maailmaa.

Lue lisää

Rovaniemellä alkaa luontokerho

3–5-luokkalaisille suunnattu maksuton luontokerho kokoontuu keskiviikkoisin pääsääntöisesti Valdemarin rannassa ja lähiympäristössä. Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä, ja mukaan mahtuu 6–12 kerholaista.

Lue lisää

Kiitos tuestasi

Allekirjoituksesi on vastaanotettu. Toimitamme vetoomuksen pian sen vastaanottajalle. Yhdessä voimme toimia äänenä ja voimana luonnon puolesta!

Jaa vetoomus myös somessa:

Voit tukea Luontoliiton arvokasta työtä myös lahjoittamalla.

Vahvistamme vuosittain tuhansien lasten ja nuorten luontosuhdetta järjestämällä luontokerhoja ja -leirejä sekä rakastettuja kouluvierailuja joka puolella Suomea. Luontoliiton valtakunnalliset toimintaryhmät toimivat hupenevien metsien, uhanalaisen suden, padottujen virtavesien, haavoittuvan Itämeren ja kuumenevan ilmaston puolesta. Voit tehdä yleislahjoituksen tai kohdentaa tukesi suoraan haluamallesi toimintaryhmälle.

Haluatko mukaan Luontoliiton toimintaan?

Kiinnostaako sinua saaristoluonnon ennallistaminen tai virtavesien vapauttaminen? Haluatko suojella metsiä tai susia? Toimia kouluvierailijana tai kirjoittaa tärkeistä aiheista?

Haluatko tilata sähköisen uutiskirjeemme ja pysyä ajan tasalla Luontoliiton toiminnasta ja tapahtumista?
Voit peruuttaa uutiskirjeen milloin tahansa jokaisesta sähköpostikirjeestämme löytyvästä linkistä.