Luontoliiton susiryhmä
Susi on erittäin uhanalainen laji, joka herättää tunteita. Luontoliiton susiryhmä edistää suden ja muidenkin suurpetojen suojelua. Yhdessä rakennamme kotieläimiä suojaavia susiaitoja, retkeilemme susireviireillä ja levitämme tärkeää tietoa susista, että voisimme vaikuttaa ihmisten asenteisiin ja vähentää turhaa susipelkoa ja -vihaa.
Susiryhmän tavoitteena on saada Suomeen kestävän susikannan kestävä kansa.
Toimintamme on tällä hetkellä painottunut salametsästyksen torjuntaan ja vaikuttamistyöhön. Pyrimme myös luomaan rakentavia käytäntöjä susikonfliktien ratkaisemiseksi.
Järjestämme tapaamisia, webinaareja, retkiä ja yleisötilaisuuksia ja osallistumme aktiivisesti Suomen suurpetopoliittiseen keskusteluun. Olemme Eurogroup for Animalsin ja European Wolf Alliancen jäseniä.
Tule mukaan Susiryhmään!
Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme. Susiryhmä on avoin kaikille vapaaehtoisille. Edistämme susien ja muiden suurpetojen suojelua vapaaehtoispohjalta ja tasa-arvoisesti.
Luontoliiton susiryhmä ja Suomen eläinoikeusjuristit ry: Suurpetoasiat on siirrettävä ympäristöministeriölle
Nykyisellään suurpetopolitiikka edistää metsästäjien etua ja on sekä ekologisten periaatteiden että EU-lainsäädännön vastaista. Suurpetokantojen hallinnasta tulee päättää maa- ja metsätalousministeriön sijaan ympäristöministeriössä, jotta päätökset perustuvat luonnon ja kaikkien etuihin.
Luontoliiton susiryhmä ja Suomen eläinoikeusjuristit ry: Maa- ja metsätalousministeriön suurpetopolitiikka ei ole lain hengen mukaista
Suurpedot kuten susi, karhu ja ilves kuuluvat EU:n luontodirektiivin (92/ 43/ETY) liitteen IV tiukasti suojeltuihin lajeihin. Tiukasti suojeltujen lajien tahallinen tappaminen (metsästys) on kiellettyä luontodirektiivin artiklan 12 perusteella. Suurpetojen tappaminen tulisi sallia vain tapauskohtaisesti ja erittäin poikkeuksellisissa tilanteissa, mikäli mitään muita vaihtoehtoja ei ole.
Luontoliiton lausunto maa- ja metsätalousministeriön karhunmetsästyksestä vuodelle 2024–2025
Luontoliitto toteaa seuraavaa: Ehdotettua karhunmetsästyskiintiötä ei pidä hyväksyä. Karhu on luokiteltu silmälläpidettäväksi lajiksi ja se kuuluu EU:n luontodirektiivin (92/ 43/ETY) liitteen IV tiukasti suojeltuihin lajeihin.
Sivun susikuvat on ottanut Christa Granroth ja Lassi Rautiainen.