Uuden kouluvierailuhankkeen tavoitteena on elävöittää, monipuolistaa ja syventää nuorten metsäsuhteita

Monimuotoisuutta metsäsuhteisiin -hanke on alkanut! Luontoliiton metsäryhmän hankkeessa toteutetaan metsäaiheisia kouluvierailuja. Kohderyhmänä ovat yläkouluikäiset, ja ensi keväänä ja syksynä toteutettavilla vierailuilla tullaan menemään metsään. Hankkeen rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus. 

Retkellä pohditaan metsien merkitystä omassa elämässä, mutta myös muulle elämälle ja pohditaan metsien monimuotoisuutta. Retken aikana käsitellään myös yleisesti metsäsuhteiden historiaa ja nykytilaa, metsien tilaa ja metsiensuojelun tärkeyttä. Hankkeen lopussa tehdään yhteistyötä taiteilijoiden kanssa. Tavoitteena on tuottaa teos, joka kuvastaa nuorten metsäsuhteita.  

Hanketta koordinoi Maria Kröger. Hänen koulutustaustansa on ekologiassa. Maria on ollut Maailman luonnonsäätiö WWF:lla koordinoimassa kouluvierailuja ja opettajankouluttajana. Hän odottaa innolla, että pääsee käyttämään kokemustaan uuden kouluvierailun suunnittelussa. 

“Suomessa käytävässä metsäkeskustelussa on paljon vastakkainasettelua, joka hämmentää monia, myös nuoria. Vierailu tarjoaa eväitä pohtia, millaista metsien kestävän käytön pitäisi olla”, Kröger sanoo. 

Vierailut ovat nyt suunnitteluvaiheessa ja Maria lupailee, että ensi vuonna toteutettavat retket tulevat olemaan toiminnallisia ja tilaa on myös tunteille. 

”Metsät ovat minulle todella tärkeitä. Hämmästelen metsien monimuotoisuutta ja metsä on minulle myös tärkeä paikka rauhoittua. Toivon, että retkillämme voimme tarjota nuorille uusia oivalluksia metsien merkityksestä kullekin itselleen ja tälle maailmalle”, hän sanoo. 

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Osallistu

Ilmastoryhmä kutsuu toimintaan

Lauantaina 9.12. klo 12–16 Luontoliiton ilmastoryhmä soluttautuu joulumarkkinoille ja pystyttää jollekin Helsingin keskustan aukiolle ympäristölle haitallisten tukien infopisteen. Aktio osuu aikaan, jolloin maailmanlaajuinen huomio on kiinnitetty YK:n ilmastokokoukseen, COP28:een, jonka suurena teemana on fossiilisista irtautuminen.

Lue lisää

Joulukalenteri pyörähtää käyntiin pe 1.12.

Tällä viikolla perjantaina vietetään joulukuun ensimmäistä päivää. Se tarkoittaa myös Luontoliiton perinteisen somejoulukalenterin käyntiin pyörähtämistä Instagramissa ja Facebookissa.  Joulukalenterissa on luvassa on talviluonnon ihmeitä ja

Lue lisää