Uuden kouluvierailuhankkeen tavoitteena on elävöittää, monipuolistaa ja syventää nuorten metsäsuhteita

Monimuotoisuutta metsäsuhteisiin -hanke on alkanut! Luontoliiton metsäryhmän hankkeessa toteutetaan metsäaiheisia kouluvierailuja. Kohderyhmänä ovat yläkouluikäiset, ja ensi keväänä ja syksynä toteutettavilla vierailuilla tullaan menemään metsään. Hankkeen rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus. 

Retkellä pohditaan metsien merkitystä omassa elämässä, mutta myös muulle elämälle ja pohditaan metsien monimuotoisuutta. Retken aikana käsitellään myös yleisesti metsäsuhteiden historiaa ja nykytilaa, metsien tilaa ja metsiensuojelun tärkeyttä. Hankkeen lopussa tehdään yhteistyötä taiteilijoiden kanssa. Tavoitteena on tuottaa teos, joka kuvastaa nuorten metsäsuhteita.  

Hanketta koordinoi Maria Kröger. Hänen koulutustaustansa on ekologiassa. Maria on ollut Maailman luonnonsäätiö WWF:lla koordinoimassa kouluvierailuja ja opettajankouluttajana. Hän odottaa innolla, että pääsee käyttämään kokemustaan uuden kouluvierailun suunnittelussa. 

“Suomessa käytävässä metsäkeskustelussa on paljon vastakkainasettelua, joka hämmentää monia, myös nuoria. Vierailu tarjoaa eväitä pohtia, millaista metsien kestävän käytön pitäisi olla”, Kröger sanoo. 

Vierailut ovat nyt suunnitteluvaiheessa ja Maria lupailee, että ensi vuonna toteutettavat retket tulevat olemaan toiminnallisia ja tilaa on myös tunteille. 

”Metsät ovat minulle todella tärkeitä. Hämmästelen metsien monimuotoisuutta ja metsä on minulle myös tärkeä paikka rauhoittua. Toivon, että retkillämme voimme tarjota nuorille uusia oivalluksia metsien merkityksestä kullekin itselleen ja tälle maailmalle”, hän sanoo. 

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Ei kesää ilman Luontoliiton leirejä!

Luontoliiton kesäleirit ovat käynnistyneet, ja ensimmäisillä kesälomaviikoilla on leireilty muun muassa Tampereella, Lappeenrannassa ja Espoossa. Järjestämme tänäkin kesänä luontoleirejä lapsille, nuorille ja perheille ympäri Suomen.

Lue lisää