Luontoliitto mukana Partioaitan Ympäristöbonusäänestyksessä 

Luontoliiton kouluvierailutoiminta on ehdokkaana yhdeksi Partioaitan vuoden 2024 Ympäristöbonuskohteista. Äänestys on käynnissä 13.11.–10.12.2023 välisenä aikana. 

Partioaitta lahjoittaa vuosittain yhden prosentin 365-klubilaisten ostosten yhteissummasta suomalaisille hankkeille, jotka edistävät ympäristönsuojelua ja luonnossa liikkumista. Vuoden 2024 Ympäristöbonuskohteiksi valitaan viisi eniten 365-klubilaisilta ääniä saanutta hanketta. 

Luontoliitto hakee ympäristöbonusta kouluvierailutoimintaan, josta sillä on yli 10 vuoden kokemus. Järjestämme kaikenikäisille koululaisille ympäristöaiheisia oppitunteja luokassa tai koulun lähiluonnossa. Vierailut ovat kouluille maksuttomia, ja niiden teemoja ovat esimerkiksi metsät, Itämeri, suurpedot sekä ilmastonmuutos ja luontokato.  

Kouluvierailut lisäävät ympäristötietoisuutta ja rohkaisevat löytämään itselle sopivia vaikuttamisen ja luonnonharrastamisen tapoja. Vierailut tavoittavat myös niitä lapsia ja nuoria, joille luontoaiheet eivät tule kotona tutuiksi. Ympäristöbonuksen avulla Luontoliitto voisi järjestää noin 100–300 uutta kouluvierailua. 

Jos kuulut 365-klubiin ja pidät kouluvierailutoimintaa tärkeänä, käy äänestämässä 10.12. mennessä: https://www.partioaitta.fi/365-klubi/ymparistobonus/aanestys/  

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Osallistu

Ilmastoryhmä kutsuu toimintaan

Lauantaina 9.12. klo 12–16 Luontoliiton ilmastoryhmä soluttautuu joulumarkkinoille ja pystyttää jollekin Helsingin keskustan aukiolle ympäristölle haitallisten tukien infopisteen. Aktio osuu aikaan, jolloin maailmanlaajuinen huomio on kiinnitetty YK:n ilmastokokoukseen, COP28:een, jonka suurena teemana on fossiilisista irtautuminen.

Lue lisää

Joulukalenteri pyörähtää käyntiin pe 1.12.

Tällä viikolla perjantaina vietetään joulukuun ensimmäistä päivää. Se tarkoittaa myös Luontoliiton perinteisen somejoulukalenterin käyntiin pyörähtämistä Instagramissa ja Facebookissa.  Joulukalenterissa on luvassa on talviluonnon ihmeitä ja

Lue lisää