Ulos häkeistä nyt! -mielenosoitus turkistarhauksen lakkauttamisen puolesta 

Luontoliitto tukee tavoitetta turkistarhattomasta Suomesta. Marraskuun viimeisenä perjantaina 24.11. vietetään Älä osta mitään -päivän lisäksi myös Turkitonta perjantaita (Fur Free Friday). Eläinten oikeuksien ja ympäristön hyväksi toimivat kansalaisjärjestöt järjestävät yhdessä Ulos häkeistä nyt! -mielenosoituksen Helsingissä. 

”Luontoliitto edistää tavoitetta turkistarhauksen kieltämiseksi Suomessa ja koko EU:n alueella mahdollisimman nopeasti alan epäeettisyyden ja ympäristösyiden vuoksi. Miljoonat turkiseläimet eivät pysty elämään luontaista elämäänsä turkistarhojen ahtaissa verkkopohjaisissa häkeissä. Turkisten aika on ohi, ja kutsumme kaikki tavoitettamme tukevat osallistumaan mielenosoitukseen”, sanoo Luontoliiton järjestöpäällikkö Sami Säynevirta

Mielenosoitus alkaa järjestöjen ja poliitikkojen puheenvuoroilla Eduskuntatalolta kello 15. Kulkue lähtee liikkeelle puheiden jälkeen kello 15.45. Kuljemme maa- ja metsätalousministeriön kautta Senaatintorille, jossa tilaisuus päättyy noin klo 17. Tilaisuuden jälkeen otamme yhteiskuvan Tuomiokirkon portailla. 

Lämpimästi tervetuloa osoittamaan tukeasi turkiseläimille ja vaatimaan turkistarhauskieltoa. Toiveena on, että osallistujat tuovat mukanaan kynttilöitä kannettavaksi marssille. Mielenosoituksen järjestäjät tuovat mukanaan kylttejä ja banderolleja kannettavaksi, mutta omat kyltit ja banderollit ovat erittäin tervetulleita. 

Lisätietoja Ulos häkeistä nyt! -mielenosoituksesta löytyy Facebookista ja Instagramista. 

Tervetuloa vaikuttamaan! 

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Osallistu

Ilmastoryhmä kutsuu toimintaan

Lauantaina 9.12. klo 12–16 Luontoliiton ilmastoryhmä soluttautuu joulumarkkinoille ja pystyttää jollekin Helsingin keskustan aukiolle ympäristölle haitallisten tukien infopisteen. Aktio osuu aikaan, jolloin maailmanlaajuinen huomio on kiinnitetty YK:n ilmastokokoukseen, COP28:een, jonka suurena teemana on fossiilisista irtautuminen.

Lue lisää

Joulukalenteri pyörähtää käyntiin pe 1.12.

Tällä viikolla perjantaina vietetään joulukuun ensimmäistä päivää. Se tarkoittaa myös Luontoliiton perinteisen somejoulukalenterin käyntiin pyörähtämistä Instagramissa ja Facebookissa.  Joulukalenterissa on luvassa on talviluonnon ihmeitä ja

Lue lisää