Ulos häkeistä nyt! -mielenosoitus turkistarhauksen lakkauttamisen puolesta 

Luontoliitto tukee tavoitetta turkistarhattomasta Suomesta. Marraskuun viimeisenä perjantaina 24.11. vietetään Älä osta mitään -päivän lisäksi myös Turkitonta perjantaita (Fur Free Friday). Eläinten oikeuksien ja ympäristön hyväksi toimivat kansalaisjärjestöt järjestävät yhdessä Ulos häkeistä nyt! -mielenosoituksen Helsingissä. 

”Luontoliitto edistää tavoitetta turkistarhauksen kieltämiseksi Suomessa ja koko EU:n alueella mahdollisimman nopeasti alan epäeettisyyden ja ympäristösyiden vuoksi. Miljoonat turkiseläimet eivät pysty elämään luontaista elämäänsä turkistarhojen ahtaissa verkkopohjaisissa häkeissä. Turkisten aika on ohi, ja kutsumme kaikki tavoitettamme tukevat osallistumaan mielenosoitukseen”, sanoo Luontoliiton järjestöpäällikkö Sami Säynevirta

Mielenosoitus alkaa järjestöjen ja poliitikkojen puheenvuoroilla Eduskuntatalolta kello 15. Kulkue lähtee liikkeelle puheiden jälkeen kello 15.45. Kuljemme maa- ja metsätalousministeriön kautta Senaatintorille, jossa tilaisuus päättyy noin klo 17. Tilaisuuden jälkeen otamme yhteiskuvan Tuomiokirkon portailla. 

Lämpimästi tervetuloa osoittamaan tukeasi turkiseläimille ja vaatimaan turkistarhauskieltoa. Toiveena on, että osallistujat tuovat mukanaan kynttilöitä kannettavaksi marssille. Mielenosoituksen järjestäjät tuovat mukanaan kylttejä ja banderolleja kannettavaksi, mutta omat kyltit ja banderollit ovat erittäin tervetulleita. 

Lisätietoja Ulos häkeistä nyt! -mielenosoituksesta löytyy Facebookista ja Instagramista. 

Tervetuloa vaikuttamaan! 

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Valokuvakilpailun virtuaalinäyttely

Luontoliiton ja Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n keväiseen valokuvakilpailuun osallistui suuri määrä eri-ikäisiä lapsia ja nuoria. Kisan taso oli korkea, ja voittajiksi valittiin 14-vuotias Kaapo ja 17-vuotias Aino. Halusimme koota pienen virtuaalinäyttelyn kilpailuun osallistuneista upeista valokuvista. Valtavat kiitokset kaikille ihania kevätkuvia lähettäneille! 

Lue lisää