Ulos luokasta – vieraslajit tutuiksi!  

Kuvassa nuoret tekevät työtä vieraslajien vähentämiseksi

Luontoliiton vieraslajivierailut jatkuvat vielä tämän vuoden loppuun – tartu tilaisuuteen ja tilaa maksuton vierailu loppukeväälle tai alkusyksylle. 

Luontoliiton vieraslajivierailut sopivat hyvin loppukeväälle, kun luokkahuoneeseen kaivataan vaihtelua ja sään salliessa voidaan lähteä jopa ulos opiskelemaan. Vieraslajivierailumme on suunnattu yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille, ja ne ovat kouluille ilmaisia. Vierailuilla tutustutaan vieraslajeihin, niistä mahdollisesti aiheutuviin haittoihin sekä haitallisten vieraslajien torjuntaan. Tärkeimpänä teemana käsitellään luonnon monimuotoisuuden vaalimista.  

Kaikki Luontoliiton kouluvierailut sisältävät toiminnallisia ja osallistavia tehtäviä oppilaille. Vierailun suositeltu kesto on 90 minuuttia, mutta kesto on mukautettavissa koulun tarpeisiin.  

Tarjoamme ympäri vuoden sisällä luokkahuoneessa toteutettavia vierailuja vieraslajiaiheesta. Keväällä ja syksyllä vierailu on mahdollista järjestää myös ulkona. Ulkovierailu aloitetaan luokassa lyhyellä esityksellä, minkä jälkeen siirrytään opettajan ennakkoon etsimälle vieraslajiesiintymälle koulun läheisyyteen, ja harjoitellaan vieraslajihavaintojen raportoimista.  

Lähivierailuja sisällä tai ulkona voidaan toteuttaa huhti-toukokuussa useilla paikkakunnilla ympäri Suomea. Sisävierailu on toteutettavissa myös etänä mihin tahansa!  

Vieraslajivierailumme ovat osa Suomen luonnonsuojeluliiton EU-rahotteista VieKas Life -hanketta, joka päättyy vuoden 2023 lopussa. Tartu siis tilaisuuteen nyt!  

 Tutustu Luontoliiton kouluvierailuihin ja tilaa vierailu täällä

 Kouluvierailut – Luontoliitto Luontoliiton kouluvierailut antavat lapsille ja nuorille tietoa ympäristöasioista, haastavat ajattelemaan sekä kannustavat toimimaan luonnon puolesta omassa luontoliitto.fi 

Kysyttävää? 

Ota yhteyttä! 

Sofia Kaipainen 
Kouluyhteistyövastaava 
sofia.kaipainen@luontoliitto.fi  
040 820 7871 
 

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Valokuvakilpailun virtuaalinäyttely

Luontoliiton ja Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n keväiseen valokuvakilpailuun osallistui suuri määrä eri-ikäisiä lapsia ja nuoria. Kisan taso oli korkea, ja voittajiksi valittiin 14-vuotias Kaapo ja 17-vuotias Aino. Halusimme koota pienen virtuaalinäyttelyn kilpailuun osallistuneista upeista valokuvista. Valtavat kiitokset kaikille ihania kevätkuvia lähettäneille! 

Lue lisää