Tule mukaan ilmastoryhmään!

Tervetuloa mukaan rentoon porukkaamme. Ilmastoryhmässä saat toimia konkreettisesti ilmaston puolesta. Voit osallistua ennallistamistalkoisiin ja ilmastoseikkailuille, järjestää kouluvierailuja, verkostoitua, vaikuttaa poliittisesti ja toimia ruohonjuuritasolla tärkeiden asioiden puolesta.

Ilmastoryhmämme järjestää kansainvälisiä ilmastotoimintaleirejä Suomessa. Lue lisää ryhmämme tavoitteista

Toimimme useissa vapaaehtoisissa paikallisryhmissä, joihin ovat tervetulleet kaikki iästä ja osaamisesta riippumatta. Tule sellaisena kuin olet!

Näin tulet mukaan ilmastoryhmään:

1.

Osallistu tapahtumiimme

Katso alla olevasta tapahtumakalenterista tulevat tapahtumamme ja tule rohkeasti mukaan.

2.

Seuraa meitä somessa

Voit seurata meitä Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja Discordissa.

3.

Ota yhteyttä lomakkeen kautta

Haluatko kysyä jotain? Tilata jäsenkirjeemme? Liittyä sähköpostilistaamme?

Ilmastoryhmän tavoitteet

Ilmastoryhmän toiminta on monipuolista ja vaikuttavaa. Tavoitteemme on levittää tärkeää tietoa ympäri Suomen ja kansainvälisesti ja tehdä konkreettisia toimia ilmaston puolesta.  

Järjestämme kampanjoiden, kouluvierailujen ja tempausten lisäksi vuosittain kansainvälisen ilmastoleirin.

Kansainvälinen ilmastoleiri

Vuonna 2022 järjestimme ensimmäisen ilmastotoimintaleirin Kyyjärvellä. Leirille osallistui yli sata ihmistä kahdeksasta eri maasta. Järjestäjinä oli useita ympäristöjärjestöjä ja ilmastoliikkeitä.

Pyrimme toimimaan muutenkin kansainvälisesti – sillä ilmastokriisi ei katso valtioiden rajoja. Meillä pääset siis verkostoitumaan kansainvälisten ilmastoliikkeiden kanssa. Tutustumme muihin kansalaisjärjestöihin ja ilmastoliikkeisiin.

Erityisen läheiset suhteen Luontoliitolla on muihin Pohjoismaihin, Baltiaan ja Venäjälle. 

Poliittinen vaikuttaminen

Ilmastoryhmässä pääset myös mm.  osallistumaan lakiesitysten lausuntoihin, vaikuttamaan paikalliseen päätöksentekoon, järjestämään ja koordinoimaan kampanjoita, osallistumaan vaalikeskusteluun tai järjestämään mielenosoituksia. Ilmastoryhmä saa myös kutsuja erilaisiin paneeleihin, keskusteluihin ja paikallisiin tapahtumiin.