Saunova mielenosoitus Stora Enson pääkonttorilla: “Lopettakaa puun ostaminen luonnonmetsistä”

Greenpeacen, Luontoliiton, Metsäliikkeen ja Elokapinan aktivistit osoittavat mieltä Stora Enson pääkonttorilla Helsingissä ja vaativat yhtiötä lopettamaan puun ostamisen luonnonmetsistä. Mielenosoittajat kutsuvat yhtiön työntekijät telttasaunaan ja keskustelemaan luonnonmetsien hätätilasta.

Metsähallitus suunnittelee tällä hetkellä hakkaavansa yli 20 suojelullisesti arvokasta luonnonmetsää. Stora Enso on yksi suurimmista Metsähallituksen puunostajista. Yhtiö ei ole ympäristöjärjestöjen vaatimuksista huolimatta kieltäytynyt valtion luonnonmetsien ostoista.

“Stora Enso voisi toimitusjohtaja Hans Sohlströmin johdolla näyttää muille metsäyhtiöille, ettei vastuullisesti toimiva yhtiö osta puuta luonnonmetsistä. Näiden metsien luontoarvot on jo kartoitettu ja ne olisi helppo jättää puunhankinnan ulkopuolelle”, sanoo Greenpeacen Suomen maajohtaja Touko Sipiläinen.

Greenpeace, Luontoliitto, Metsäliike ja Elokapina julistivat Suomeen 25. tammikuuta luonnonmetsähälytyksen luonnonmetsien akuutin tilanteen vuoksi.

“Kutsumme konttorin työntekijät kanssamme lauteille puhumaan luonnonmetsien kohtalosta. Suomen metsäluonnon pelastamisella on tulenpalava kiire ja metsäkeskustelua kutsutaan ylikuumentuneeksi, mutta mikään ei estä meitä puhumasta asiaa löylyssä”, sanoo paikalla oleva Metsäliikkeen aktiivi Lauri Autere.

Mielenosoittajat ovat pystyttäneet Stora Enson pääkonttorin pihalle telttasaunan. Paikalla on myös hömötiaismaskotti, joka edustaa luonnonmetsähakkuiden myötä katoavia uhanalaisia lajeja.

“Luonnonmetsien lajit eivät pärjää talousmetsissä, vaan ne katoavat hakkuiden myötä. Hömötiainen on nykyään erittäin uhanalainen. En ole valmis myymään ainutlaatuista luontoamme selluksi”, sanoo Elokapinan aktivisti Minka Virtanen.

Aktivistit pitelevät käsissään banderollia, jossa lukee “Luontomme tuhlataan selluksi”, sekä suurennosta Stora Enson toimitusjohtaja Hans Sohlströmin valokuvasta. Kuvassa korostetaan, että Hans Sohlström voi päättää, hakataanko luonnonmetsiä vai ei.

“Enemmistö suomalaisista toivoo, että metsiä kohdeltaisiin eri tavoin ja luonnonsuojelua lisättäisiin. Metsäyhtiöiden on aika kuunnella enemmistöä ja muuttaa toimintaansa: lopettakaa puun ostaminen luonnonmetsistä”, sanoo Luontoliiton metsävastaava Reija Mikkola.

Lisätiedot ja kuvia hakkuu-uhan alla olevista luonnonmetsistä blogissa

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Touko Sipiläinen
Greenpeacen Suomen maajohtaja
044 239 4404
touko.sipilainen@greenpeace.org

Lauri Autere
Metsäliikkeen aktiivi
050 405 9965
lh.autere@gmail.com

Minka Virtanen
Elokapinan aktivisti
044 276 6332
minka.virtanen@gmail.com

Reija Mikkola
Luontoliiton metsävastaava
045 1179 610
reija.mikkola@luontoliitto.fi

Mari Vaara
Greenpeacen tiedottaja
040 751 7957
mari.vaara@greenpeace.org

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Töitä varainhankintapäällikölle

Luontoliitto etsii rohkeaa, innostavaa ja aikaansaavaa varainhankintapäällikköä.  
Tehtävänäsi on johtaa, kehittää ja toteuttaa Luontoliiton varainhankintaa. Varainhankintaa tehdään yhteistyössä muun henkilökunnan ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Lue lisää