Luontoliiton sarja L.I.E.D.-sävellyskilpailussa keräsi 40 upeaa kilpailuteosta 

Lasten ja nuorten Liedin järjestämään sävellyskilpailuun osallistui teoksia niin Suomesta kuin muualta maailmasta. Uutta lastenmusiikkia etsitään kolmessa eri kilpailusarjassa, joista yksi on Luontoliiton sponsoroima.  

L.I.E.D.-sävellyskilpailuun on lähetetty huima määrä hienoja teoksia: koko kilpailuun osallistui 105 sävellystä, joiden joukossa on runsaasti lasten kokemusmaailmaa heijastelevia ja musiikillisesti sekä runollisesti kiinnostavia teoksia. Yli puolessa teoksista teksti on säveltäjän oma.  

Kilpailuteoksia on tullut Suomen lisäksi ympäri maailmaa, ja 86 säveltäjän joukossa on sekä ammattilaisia että amatöörejä ja niin aikuisia kuin lapsiakin.  

“Ensitunnelma koko kilpailun satoa tarkastellessa oli kiitollisuus siitä, että niin moni on pistänyt aikaa, taitoa ja luovuutta tähän projektiin. Taisi jokainen meistä hieman liikuttuakin ja kokea maailman taas kauniimpana paikkana. Palkintorahoista tulee kilpailemaan useita todella upeita teoksia”, kertoo kisan tuomaristoon kuuluva Marjukka Eskelinen, joka on toinen Lasten ja nuorten Liedin kehittäjistä. 

Luonto on innoittanut säveltäjiä 

Luontoliiton sponsoroimaan luontoaiheiseen kilpailusarjaan lähetettiin 40 teosta. Sarjassa etsitään alle 10-vuotiaille esittäjille sopivaa suomenkielistä liediä, joka kuvaa jotakin seuraavista vaihtoehdoista:  

  • Luontoliiton Lasten kevätseurantaa tai jotakin kahdestatoista kevätseurantalajista (leskenlehti, valkovuokko, rentukka, koivu, kekomuurahainen, kimalainen, leppäkerttu, sitruunaperhonen, sammakko, töyhtöhyyppä, västäräkki ja pääskynen) 
  • sutta uudesta näkökulmasta, eli ei pahana ja vaarallisena vaan arvokkaana ja kiehtovana eläimenä 
  • luonnossa retkeilyä. 

Sarjaan on lähetetty teoksia kaikista kolmesta aihepiiristä. Luontoliiton sarja vaikuttaa inspiroineen säveltäjiä, sillä myös muiden kilpailusarjojen teemoissa esiintyy paljon luontoteemaa. 

Finalistit valitaan maaliskuun aikana 

Tällä hetkellä muusikkojury tekee esikarsintaa, jonka jälkeen Luontoliiton edustajat valitsevat luontoaiheisen sarjan teoksista omat finalistisuosikkinsa. Kaikki finalistit saavat kutsun marraskuun finaalikonserttiin maaliskuun aikana.  

L.I.E.D.-sävellyskilpailu huipentuu 23.11.2024 järjestettävään valtakunnalliseen Lasten ja nuorten lied -tapahtumaan ja Helsingin konservatoriolla pidettävään finaalikonserttiin. Luontoliitto tekee myöhemmin sponsoroimansa kilpailusarjan voittajateoksesta musiikkivideon. 

Kiitämme kaikkia kilpailuun osallistuneita! 

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Metsäpolku

20 syytä lähteä luontoon

1. Saat keuhkoihisi raikasta ilmaa astumalla luontoon, pois teiden varsilta. Raikkaan ilman hengittäminen virkistää mieltä ja kehoa. 2. Luonto vähentää stressiä. Tutkimusten mukaan luonnossa oleilun

Lue lisää
Kotimetsän puolustajat

Kotimetsän puolustajat -hankkeen koulutukset alkavat! 

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Luontoliitto kouluttavat Suomen suurimpien kuntien asukkaita suojelemaan lähimetsiään. Koulutukset starttaavat loppukesästä Helsingissä ja Turussa. Luonnonsuojeluliitto ja Luontoliitto käynnistävät metsiensuojelukoulutuksen, joka tarjoaa tavallisille

Lue lisää