Riku Eskelinen edusti Luontoliittoa Linnan juhlissa

Luontoliiton toiminnanjohtaja Riku Eskelinen saapui tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle asussa, jonka yksityiskohdat kehottivat torjumaan luontokatoa ja vaalimaan luonnon monimuotoisuutta. Taskuliinan teksti kritisoi sotia ja niiden aiheuttamia tuhoja. 

Lasten ja nuorten oman ympäristöjärjestö Luontoliiton toiminnanjohtaja Riku Eskelinen halusi pukeutumisellaan kunnioittaa tilaisuuden arvokkuutta. Asuun oli lisätty Lumi Liikasen suunnittelemia ja toteuttamia kantaaottavia yksityiskohtia. Liikanen teki koristeet käsin kierrätysmateriaaleista. 

Eskelisen paidan napeissa nähtiin peippikuoriainen. Se ei ole uhanalainen, mutta sen sateenkaaren väreissä kimaltavat peitinsiivet kuvastavat luonnon monimuotoisuutta ja kauneutta. Kengännauhojen päissä Eskelisellä oli lahokaviosammalen itiöpesäkkeitä. Lahokaviosammal on lahopuulla kasvava lehtisammal, joka on erittäin uhanalainen Suomessa. 
 

Ylikulutuksen ja väkivallan sijaan vahvaa luontosuhteen rakentamista 

Eskelisen mielestä Ihmiskunnan merkittävimmät haasteet liittyvät tänä päivänä ihmisen aiheuttamaan ilmastonlämpenemiseen, luontokatoon sekä sotiin. 

“Ajat muuttuvat ja uusilla sukupolvilla on mahdollisuus oppia edellisten virheistä ja onnistumisista. Meidän aikuisten tehtävänä on lopettaa uusien ongelmien aiheuttaminen, ylikulutuksemme, sodat ja lajien katoaminen”, Eskelinen sanoo.  

Taskuliinan tekstin “Olit kyvytön johtamaan omiasi, joten päätit repiä kyyhkyltä siivet ja lapsilta tulevaisuuden” Eskelinen ideoi ja kirjoitti itse. Teksti muistuttaa siitä, että sodat aloittaneet aikuiset ihmiset ovat syypäitä lapsille, nuorille ja luonnolle sotien takia aiheutuvista tuhoista. 

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Töitä varainhankintapäällikölle

Luontoliitto etsii rohkeaa, innostavaa ja aikaansaavaa varainhankintapäällikköä.  
Tehtävänäsi on johtaa, kehittää ja toteuttaa Luontoliiton varainhankintaa. Varainhankintaa tehdään yhteistyössä muun henkilökunnan ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Lue lisää