Jäsenkyselyn tulos: ykköstoive on kierrätysmateriaaleista Suomessa valmistettu heijastin 

Kaksi kuksaa

Kysyimme jäseniltämme, millaisia tuotteita he haluaisivat mieluiten valikoimaan, kun aloitamme yhteistyön Luontokaupan kanssa ja tuomme uuden ilmeen mukaiset tuotteemme Luontokauppaan. 

Heijastin nousi yksittäisistä tuotteista selkeästi suosituimmaksi, kenties kyselyn aikana vallinneen pimeän vuodenajan myötävaikutuksesta. Myös perinteinen t-paita ja collegepaita olivat toivottuja. Erilaiset retkeilyyn liittyvät tuotteet koettiin myös tarpeellisiksi. 

Vastuullisuuden näkökulmasta jäsenemme arvostivat selkeästi eniten sitä, että tuotteen materiaali on kierrätettyä ja sitä että tuote on valmistettu Suomessa. 

T-paitojen värivaihtoehdoista Luontoliitolle tunnusomainen vihreä oli mieluisin, mutta myös perinteiset musta ja luonnonvalkoinen ylsivät kärkisijoille. Painatusten designin suhteen oli ainakin kahta eri koulukuntaa: Toiset toivoivat takaisin entisiä retrotyylisiä painatuksia, toisia miellyttäisivät enemmän modernit, minimalistiset printit. 

Jäsentemme vapaissa kommenteissa nousi esiin tuotteiden ympäristövaikutusten tiedostaminen monelta kantilta, ja luonnon kunnioitus koko tuotteen valmistusprosessin sekä käytön ajan koettiin tärkeäksi. Tuotteiden toivottiin olevan kestäviä ja laadukkaita sekä oikeasti tarpeellisia turhakkeiden sijaan. Turhakkeita mekin haluamme välttää, minkä vuoksi aiomme tuoda myyntiin vain toivottuja tuotteita. 

Saimme jäseniltämme myös kullanarvoisia kehitysideoita siitä, millä tavoin tuotteiden myyntiä ylipäänsä voisi tehdä entistä ympäristöystävällisemmällä tavalla.

Kiitämme kaikkia vastanneita! 

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Töitä varainhankintapäällikölle

Luontoliitto etsii rohkeaa, innostavaa ja aikaansaavaa varainhankintapäällikköä.  
Tehtävänäsi on johtaa, kehittää ja toteuttaa Luontoliiton varainhankintaa. Varainhankintaa tehdään yhteistyössä muun henkilökunnan ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Lue lisää