Osallistu Hukkatila hackathon -tapahtumaan!

Luontoliitto ja VALO Hotel & Work kirittävät monialaista yhteistyötä Helsingin hukkatilojen hyödyntämiseksi 

Luontoliitto ja VALO Hotel & Work järjestävät Hukkatila hackathon -tapahtuman 27.–28.4.2023. Tapahtumassa etsitään monialaisesti ratkaisuja hukkatilojen parempaan hyödyntämiseen Helsingissä, jotta metsiin ei enää osoitettaisi rakentamista. Mukana on niin yritysmaailman edustajia kuin Helsingin kaupungin virkamiehiä ja päättäjiä.  

“Nykyisessä maailmantilanteessa ei yksinkertaisesti voida enää viedä luonnolta tilaa rakentamiseen, vaan on suunnattava katse rakennettujen alueiden ja hukkatilojen tehokkaampaan hyödyntämiseen. Ratkaisujen tunnistamisessa monialainen dialogi on keskeisessä roolissa”, toteaa Luontoliiton metsävastaava Reija Mikkola

Hukkatila hackathon

Tapahtumassa muodostetaan kaksi tiimiä, joiden aiheet ovat tilojen monimuotoisempi hyödyntäminen – miten nostetaan erilaisten tilojen käyttöastetta, jolloin rakennustarve vähenee; ja potentiaalisten hukkatila-alueiden tai -rakennusten tunnistaminen. Tiimit työskentelevät torstai-iltapäivästä perjantaiaamuun. Ratkaisuehdotukset esitellään perjantaina 28.4. klo 10.30–12.00 VALOssa, Mannerheimintie 109. 

“Kiinteistöjen rakentaminen ja ylläpito tuottavat lähes puolet maailman hiilidioksidipäästöistä ja kiinteistöjen hukkakäyttö tuhlaa energiaa. VALO on yksi esimerkki siitä, miten hukkatiloja voidaan hyödyntää paremmin, sillä erityisesti toimistot ja hotellit ovat käytössä hyvin pienen osan vuorokaudesta. VALO tuo yhteen nämä liiketoiminnot ja ratkoo tällä tavalla kiinteistöjen matalan käyttöasteen ongelmaa. Muunneltavuus ja ekologinen kestävyys ovat tulevaisuudessa rakentamisen elinehto”, taustoittaa VALOn toimitusjohtaja Jarkko Härmälä

Kaupunkialueilla metsät ovat säästyneet metsätaloudelta ja ovat paikoin luonnoltaan erittäin monimuotoisia. Luontoarvojen lisäksi metsillä on tärkeä rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä, sillä ne toimivat hiilivarastoina ja -nieluina. Ne auttavat myös ilmastonmuutokseen sopeutumisessa muun muassa lievittämällä helleaaltoja ja parantamalla hulevesien imeytymistä. Metsät ovat tärkeitä myös kaupunkilaisten hyvinvoinnille. Helsingin arvokkaat metsät tulisikin suojella. 

Lisätiedot: 

Luontoliitto 

Reija Mikkola, metsävastaava 

+35845 117 9610 

VALO Hotel & Work 

Joel Hirviniemi, markkinointipäällikkö 

+35844 040 0519 

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Valokuvakilpailun virtuaalinäyttely

Luontoliiton ja Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n keväiseen valokuvakilpailuun osallistui suuri määrä eri-ikäisiä lapsia ja nuoria. Kisan taso oli korkea, ja voittajiksi valittiin 14-vuotias Kaapo ja 17-vuotias Aino. Halusimme koota pienen virtuaalinäyttelyn kilpailuun osallistuneista upeista valokuvista. Valtavat kiitokset kaikille ihania kevätkuvia lähettäneille! 

Lue lisää