Luonto yhdistää, luo turvallisuuden tunnetta ja rauhoittaa arkielämästä

Minulle luonto merkitsee mukavaa ympäristöä, jossa voi liikkua tai muuten vaan nauttia olemisesta. Luonto on kuitenkin myös itsessään tärkeä ja sitä pitää kunnioittaa ja pitää huolta siitä.  

Luonto voi tuoda iloa monin tavoin, kuten kauniilla maisemilla, raikkaalla ilmalla tai rauhallisuudella. Luonnosta voi saada energiaa. Se kuhisee elämää. Monesti on mukava bongata eläimiä tai kuunnella linnunlaulua. 

Raikkaassa ja rauhallisessa ympäristössä on myös mukava liikkua. Kaikille löytyy luonnosta jotain tekemistä. Vaikka ei pitäisikään ötököistä metsässä, on erilaisia ympäristöjä ja pitää vaan löytää itselleen mieluisin. Luonto yhdistää ihmisiä. Se luo monelle turvallisuuden tunnetta ja rauhoittaa arkielämästä. Sen takia luonto onkin niin merkittävä pelkästään jo ihmisten psyykkisen hyvinvoinnin kannalta. 

Tietysti luonto on myös tärkeä siellä asuville eläimille ja muille eliöille. Se on heidän koti. On tärkeää suojella luontoa, jotta eläimet, tulevat sukupolvet ja me itse voisimme nauttia sen tarjoamista hyödyistä.  

On huolestuttavaa kuitenkin, että monet ihmiset eivät tee mitään luonnon hyvinvoinnin eteen. Se on kuitenkin meidän kaikkien asia pitää luonto puhtaana ja turvallisena ympäristönä. Vaikka ei asuisikaan luonnon lähellä se vaikuttaa sinuun ja sinä vaikutat siihen. 

5 asiaa, jota jokainen voisi tehdä luonnon hyväksi 

  1. Roskat roskiin! Älä jätä roskakorin päälle ja jos roskakori on täynnä etsi seuraava. Jos roska ei ole laitettu kunnolla roskiin, linnut saattavat levitellä roskia. 
  2. Vähennä kertakäyttöisten tavaroiden käyttöä. Kestäviä tuotteita on usein myös mukavampi käyttää, kun ei aina tarvitse uutta. 
  3. Käytä kertakäyttöiset pussit, kuten hedelmä- ja paistospistepussit roskapusseina. 
  4. Suosi tuotteita, joissa on ympäristömerkki. 
  5. Rohkaise muita toimimaan luonnon puolesta! 

Tänään 5.6. vietetään maailman ympäristöpäivää. Sen kunniaksi Luontoliitossa harjoittelussa ollut 14-vuotias Olivia kirjoitti ajatuksiaan luonnosta ja sen suojelun tärkeydestä.

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Metsäpolku

20 syytä lähteä luontoon

1. Saat keuhkoihisi raikasta ilmaa astumalla luontoon, pois teiden varsilta. Raikkaan ilman hengittäminen virkistää mieltä ja kehoa. 2. Luonto vähentää stressiä. Tutkimusten mukaan luonnossa oleilun

Lue lisää
Kotimetsän puolustajat

Kotimetsän puolustajat -hankkeen koulutukset alkavat! 

Suomen luonnonsuojeluliitto ja Luontoliitto kouluttavat Suomen suurimpien kuntien asukkaita suojelemaan lähimetsiään. Koulutukset starttaavat loppukesästä Helsingissä ja Turussa. Luonnonsuojeluliitto ja Luontoliitto käynnistävät metsiensuojelukoulutuksen, joka tarjoaa tavallisille

Lue lisää