Luontoliiton liittovaltuusto hyväksyi uuden ympäristöohjelman  

Liittovaltuusto kokoontui 23.9.2023 Hiitolanjoella. Kokouksessa valittiin Luontoliitolle liittohallitus vuodelle 2024 ja hyväksyttiin Luontoliiton ympäristöohjelma. 

Luontoliiton valtuuston syyskokous järjestettiin Etelä-Karjalan Rautjärven upeissa maisemissa. Kokoustamisen lisäksi valtuusto pääsi tutustumaan vastikään vapautettuun ja vaelluskaloille sopivaksi ennallistettuun Hiitolanjokeen. 

Valtuuston käsittelyssä olivat Luontoliiton ensi vuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma sekä ympäristöohjelma. Valtuusto hyväksyi sekä toimintasuunnitelman että ympäristöohjelman muutamin lisäyksin ja korjauksin. Talousarvio hyväksyttiin esityksen mukaan. 

Tutustu Luontoliiton ympäristöohjelmaan.

Nadja Uusiperhe jatkaa Luontoliiton hallituksen puheenjohtajana 

Toimintasuunnitelman, talousarvion ja ympäristöohjelman käsittelyn lisäksi valtuuston tehtävänä oli tehdä henkilövalintoja. Liittovaltuuston varapuheenjohtajaksi valittiin Mari Nyyssölä-Kiisla Luontoliiton susiryhmästä. 

Hallituksen puheenjohtajana vuonna 2024 jatkaa Nadja Uusiperhe. Edellisen hallituksen jäsenistä ensi vuonna jatkavat Kalle Ristikartano, Petri Kuusitie, Jenni Sohlman ja Johanna Oksanen. Uutta verta hallitustyöskentelyyn tuovat Adalmiina Helttula ja Noora Ketolainen. Helttula on Luontoliiton virtavesi- ja Itämeri-ryhmän aktiivi, ja Ketolainen tekee J. Karhu -sarjakuvaa Nuorten Luontoon sekä on mukana Itämeri-ryhmän toiminnassa. 

Kokouksessa päätettiin myös ylimääräisen liittokokouksen järjestämisestä. Kokous pidetään keskiviikkona 1.11. kello 18–20. 

Valtuusto kokoontuu seuraavan kerran huhtikuussa 2024.  

Kuvat otti Valtteri Leppilampi.

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Osallistu

Ilmastoryhmä kutsuu toimintaan

Lauantaina 9.12. klo 12–16 Luontoliiton ilmastoryhmä soluttautuu joulumarkkinoille ja pystyttää jollekin Helsingin keskustan aukiolle ympäristölle haitallisten tukien infopisteen. Aktio osuu aikaan, jolloin maailmanlaajuinen huomio on kiinnitetty YK:n ilmastokokoukseen, COP28:een, jonka suurena teemana on fossiilisista irtautuminen.

Lue lisää

Joulukalenteri pyörähtää käyntiin pe 1.12.

Tällä viikolla perjantaina vietetään joulukuun ensimmäistä päivää. Se tarkoittaa myös Luontoliiton perinteisen somejoulukalenterin käyntiin pyörähtämistä Instagramissa ja Facebookissa.  Joulukalenterissa on luvassa on talviluonnon ihmeitä ja

Lue lisää