Luontoliitto kannustaa osallistumaan L.I.E.D.-sävellyskilpailuun 2023–2024

Luontoliitto haluaa muuttaa maailmaa musiikin keinoin. Siksi lasten ja nuorten oma ympäristöjärjestö sponsoroi L.I.E.D.-sävellyskilpailun luontoaiheista kilpailusarjaa, jossa haetaan liediä alle 10-vuotiaiden esitettäväksi.

Liedissä runous ja sävelkieli muodostavat pianistin ja laulajan yhdessä esittämiä tarinoita. L.I.E.D.-sävellyskilpailussa etsitään uusia teoksia, jotka huomioivat liedin ominaispiirteiden lisäksi 6–16-vuotiaiden esittäjien iän ja taitotason. Kilpailu on avoin kaikille, ja teoksia otetaan vastaan vuoden 2023 loppuun saakka.

L.I.E.D.-sävellyskilpailussa haetaan sekä yksittäisiä liedejä että liedsarjoja ja palkintoja jaetaan kolmessa kilpailusarjassa. Kilpailu huipentuu 23.11.2024 Helsingin konservatorion konserttisalissa pidettävään finaalikonserttiin. Samana päivänä järjestetään myös valtakunnallinen Lasten ja nuorten lied -tapahtuma Metropolia ammattikorkeakoululla.

Musiikki auttaa rakentamaan luontosuhdetta

80-vuotias Luontoliitto on lasten ja nuorten oma ympäristöjärjestö, jonka tavoitteena on luonnon kanssa tasapainossa elävä ja luontoa kunnioittava yhteiskunta. Parempaa luontosuhdetta rakennetaan leirien ja kerhojen lisäksi myös musiikin voimalla.

“Musiikki muovaa ajatusmaailmaamme jo lapsesta pitäen. Musiikin kertomat tarinat ja tunnelmat vaikuttavat suhteutumiseemme eläimiin, kasveihin ja luontoon yleensä. Luontoliitto on mukana kilpailun tukijana, jotta saamme lapsille laadukasta luontoaiheista musiikkia jatkossakin. Toivotaan, että mahdollisimman moni innostuu säveltämään tänä kesänä ja tulevana syksynä”, sanoo Luontoliiton toiminnanjohtaja Riku Eskelinen.

Luontoliiton sponsoroimassa kilpailusarjassa etsitään luonnon inspiroimaa suomenkielistä liediä, joka sopii alle 10-vuotiaille esittäjille. Kilpailusarjaan osallistuvan teoksen tulee kuvata jotakin seuraavista vaihtoehdoista:

  • Luontoliiton Lasten kevätseurantaa tai jotakin 12:sta kevätseurantalajista (leskenlehti, valkovuokko, rentukka, koivu, kekomuurahainen, kimalainen, leppäkerttu, sitruunaperhonen, sammakko, töyhtöhyyppä, västäräkki ja pääskynen): https://kevatseuranta.fi/opetukseen/ 
  • sutta uudesta näkökulmasta, eli ei pahana ja vaarallisena vaan arvokkaana ja kiehtovana eläimenä
  • luonnossa retkeilyä. 

Luontoliitto tekee voittajateoksesta musiikkivideon, ja teoksen säveltäjä voi halutessaan olla mukana sen suunnittelussa.

Haluatko osallistua kisaan? 
Lue lisää säännöistä ja pedagogisista näkökulmista täältä.

Säveltäjien yhteydenotot: Anna Grundström
anna.grundstrom@gmail.com 
p. +358 50 339 0414

Lasten ja nuorten lied. Kuvaaja: Ville Männikkö.

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Töitä varainhankintapäällikölle

Luontoliitto etsii rohkeaa, innostavaa ja aikaansaavaa varainhankintapäällikköä.  
Tehtävänäsi on johtaa, kehittää ja toteuttaa Luontoliiton varainhankintaa. Varainhankintaa tehdään yhteistyössä muun henkilökunnan ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Lue lisää