Lasten leirikesä 2023 oli onnistunut – katso tästä parhaita paloja

Lapset kävelevät kesäisessä luonnossa aikuisten ohjaamana,

Luontoliiton piirit järjestivät kesäleirejä eri puolilla Suomea: lasten norppaleirillä tutustuttiin Saimaan luontoon, Bengtsårin telttaleirille tupsahti yllättävä vieras ja Vähäsillan telttaleirillä innostuttiin ötököistä.

Savo-Karjalan Luontoliitto ja Suomen Luonnonsuojeluliitto järjestivät yhteistyössä lasten norppaleirin jo kymmenettä kertaa Pihlajavedellä Savonlinnassa. SLL:n norppa-asiantuntija Kaarina Tiainen kertoi saimaannorpasta ja vastasi lasten tiukkoihin kysymyksiin. Kuvaaja: Hanne Kosonen
Norppaleiriläiset pääsivät tutkimaan Turponsaaren luolia, mikä oli monelle kesän jännittävin seikkailu! Kuvaaja: Riikka Lipponen.
Hämeen piirin alakoululaisille suunnatulla telttaleirillä innostuttiin ötököistä ja järjestettiin lajikisa, jossa jossa leiriläiset löysivät yli 100 eri lajia! 
Luontoliiton Uudenmaan piirin leirillä Bengtsårissa lapset pääsivät selvittämään velhon johdolla aika-avaruuden repeymää, jonka vuoksi saarelle oli ilmestynyt roskia tulevaisuudesta. Reippaat leiriläiset vuolivat itselleen taikasauvat ja puhdistivat saaren luontoa! Kuvaaja: Lotta Ojajärvi

Leiritunnelmasta ja luonnosta voi iloita myös ilman yöpymistä: sekä Hämeen että Uudenmaan alueella järjestettiin päiväleirejä, joilla lapset pääsivät seikkailemaan poluilla ja pitkospuilla, nauttimaan retkieväistä ja leikkimään luontoleikkejä.

Villa Elfvikin päiväleirillä retkeiltiin muun muassa Laajalahden luonnonsuojelualueen ihanissa maisemissa. Kuvaaja: Katarina Ponkilainen

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Töitä varainhankintapäällikölle

Luontoliitto etsii rohkeaa, innostavaa ja aikaansaavaa varainhankintapäällikköä.  
Tehtävänäsi on johtaa, kehittää ja toteuttaa Luontoliiton varainhankintaa. Varainhankintaa tehdään yhteistyössä muun henkilökunnan ja vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Lue lisää