Koulutamme uusia kouluvierailijoita syys-lokakuussa

kouluvierailuAino_Huotari-26-Medium

Kiinnostavatko sinua ympäristökasvatus ja luonto- ja ympäristöasiat? Haluaisitko tehdä keikkatyötä lasten ja nuorten ympäristökasvattajana, auttaa koululaisia havaitsemaan omia vaikutusmahdollisuuksiaan Itämeren tilaan tai herätellä kansalaistoimintaan vieraslajien osalta? Kouluttaudu Luonto-Liiton kouluvierailijaksi! Samalla saat arvokasta työkokemusta. 

Luonto-Liiton kouluvierailijana pääset tekemään käytännön ympäristökasvatustyötä kouluissa. Luonto-Liiton kouluvierailijat kiertävät kouluissa tutustuttamassa lapsia ja nuoria suomalaiseen luontoon ja ympäristöaiheisiin kertomalla, yhdessä keskustellen ja erilaisten toiminnallisten harjoitusten avulla. 

Koulutamme uusia Itämeri- ja vieraslajivierailijoita nyt! 

Koulutukset alkavat 14.9. 

Peruskoulutuksen lisäksi vierailijan on valittava vähintään yksi teemakoulutus aiheista Itämeri ja vieraslajit. 


Kouluvierailijoiden peruskoulutus 
14.9. klo 17–19, ETÄ 

Kaikille yhteisessä peruskoulutuksessa tutustutaan Luonto-Liittoon, kouluvierailijan rooliin, kouluissa toimimiseen sekä kouluvierailujen yleisiin käytäntöihin. 

 
Kouluvierailijoiden teemakoulutus: vieraslajit  
15.9. klo 17–19:30, ETÄ 

Yläkouluille suunnatuilla vierailuilla tutustutaan Suomen luonnosta löytyviin vieraslajeihin, niiden aiheuttamiin haittoihin ja torjuntaan. 

 
Kouluvierailijoiden teemakoulutus: Itämeri  
21.9. klo 17–19:30, ETÄ 

Itämeri-vierailuja järjestetään kaikilla luokka-asteilla. Vierailuilla tutustutaan Itämeren eliömaailmaan, meren ainutlaatuisuuteen ja haavoittuvuuteen sekä siihen, miten itse kukin voi toimia Itämeren puolesta. 

Kouluvierailijakoulutus 
1.10. 11:30–17:30 VAASA 

Vaasan lähikoulutus sisältää sekä peruskoulutuksen, että itämeri- ja vieraslajiaiheiset teemaosuudet. Perusosa käydään läpi yhdessä, minkä jälkeen osallistujat valitsevat toisen teemakoulutuksista. Luonto-Liiton jäsenten matkakulut korvataan.  

Hae mukaan! 

Ilmoittautuminen Vaasan lähikoulutukseen 1.10. 

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Valokuvakisa

Osallistu luontokuvakisaan ja voita 300 €

Luontoliitto ja Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry järjestävät alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille oman valokuvakilpailun. Kilpailussa etsitään talvisia luontokuvia, joista teetetään Luontoliitolle viisi talvikorttia. Voittajalle on

Lue lisää