Kevään ja kesän valtakunnalliset leirit tarjoavat mielekästä tekemistä 

Haluatko päästä ennallistamaan saaristoluontoympäristöjä, alkaa Itämeri-lähettilääksi tai saada lisää tietoja ja taitoja ympäristötoimintaan? Luontoliiton valtakunnalliset leirit ja tapahtumat tarjoavat mahtavan tilaisuuden oppia, inspiroitua ja toimia. 

Luontoliitto ja sen toimintaryhmät järjestävät kevään ja kesän aikana monenlaisia leirejä eri puolilla Suomea. Luonnonhoitotöistä ja ennallistamisesta kiinnostuneita hemmotellaan kahdella eri leirillä, ja ympäristötoiminnasta kiinnostuneet pääsevät verkostoitumaan kesäkuisella ympäristötoimintaleirillä. Luonnosta ja sen puolustamisesta kiinnostuneet kokoontuvat huhtikuun lopussa Rautavaaralla, jossa pidetään Luontoliiton perinteiset kevätpäivät.  

18.–21.4.Ennallistamisleiri Örössä    

Kansainvälisen Restoration Academy -hankkeen tiimoilta järjestetään Suomessa kansainvälinen ennallistamisleiri. Osallistuminen leirille on ilmaista ja Luontoliitto maksaa osallistujien matkakulut. Lisätietoja: Hanna Pöllänen, hanna.pollanen@luontoliitto.fi / 044 757 2903.  
Lue lisää: luontoliitto.fi/tapahtuma/kansainvalinen-ennallistamisleiri/


 26.–28.4. Luontoliiton Kevätpäivät Rautavaaralla
Kevätpäivät ovat Luontoliiton vuoden suurin yhteinen kaikille luonnonystäville avoin tapahtuma. Luontoliiton Kevätpäivät järjestetään tänä keväänä ensimmäistä kertaa Savo-Karjalan Luontoliiton alueella, nuorisokeskus Metsäkartanolla Tiilikkajärven kansallispuiston kupeessa. Ohjelmassa on mm. erilaisia ympäristöaiheisia työpajoja, retkiä, yhteisiä pelejä, lajintunnistusta ja kevätseurantaa.
Lue lisää: luontoliitto.fi/tapahtuma/luontoliiton-kevatpaivat/

9.–12.5. Itämeri-oppimisleiri Merenkurkun saaristossa 

Itämeri-lähettiläiksi voivat hakea kaikki 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat Itämeren ystävät. Muoviton meri -tapahtumat kestävät yleensä noin neljä tuntia ja lähettiläille maksetaan palkkio 20 euroa tunnilta. Koulutamme kaikki Itämeri-lähettiläät tehtäväänsä huolella. Vuoden 2024 koulutus järjestetään Merenkurkun saaristossa 9.-12.5.2024. Osallistuminen leirille on ilmaista ja Luontoliitto maksaa osallistujien matkakulut.
Hae mukaan tai kysy lisätietoja: ville.laitinen@luontoliitto.fi / 0447006113   

6.–9.6. Ympäristötoimintaleiri Lappeenrannassa 

Tule mukaan innostumaan ja saamaan lisää tietoa ja taitoja ympäristötoimintaan! Osallistuminen leirille on ilmaista ja Luontoliitto maksaa osallistujien matkakulut.
Lisätietoja: elina.kauppila@luontoliitto.fi / 044 49 10 522  

12.–16.6. Getskärin ennallistamisleiri  

Luontoliiton Itämeri-ryhmä järjestää luonnonhoitoleirin Getskärin saarella Tammisaaren saaristossa. Ilmoittaudu mukaan suojelemaan arvokasta saaristoluontoa! Leiri on myös upea tapa lähteä mukaan Itämeri-ryhmän toimintaan. Luontoliiton jäsenille korvataan matkakulut, ja ruokakuluihin on mahdollista kysyä tukea. Leirillä majoitutaan omissa teltoissa.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: ville.laitinen@luontoliitto.fi / 0447006113 

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Valokuvakilpailun virtuaalinäyttely

Luontoliiton ja Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n keväiseen valokuvakilpailuun osallistui suuri määrä eri-ikäisiä lapsia ja nuoria. Kisan taso oli korkea, ja voittajiksi valittiin 14-vuotias Kaapo ja 17-vuotias Aino. Halusimme koota pienen virtuaalinäyttelyn kilpailuun osallistuneista upeista valokuvista. Valtavat kiitokset kaikille ihania kevätkuvia lähettäneille! 

Lue lisää