Riku Eskelinen edusti Luontoliittoa Linnan juhlissa

Luontoliiton toiminnanjohtaja Riku Eskelinen saapui tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle asussa, jonka yksityiskohdat kehottivat torjumaan luontokatoa ja vaalimaan luonnon monimuotoisuutta. Taskuliinan teksti kritisoi sotia ja niiden aiheuttamia tuhoja. 

Lasten ja nuorten oman ympäristöjärjestö Luontoliiton toiminnanjohtaja Riku Eskelinen halusi pukeutumisellaan kunnioittaa tilaisuuden arvokkuutta. Asuun oli lisätty Lumi Liikasen suunnittelemia ja toteuttamia kantaaottavia yksityiskohtia. Liikanen teki koristeet käsin kierrätysmateriaaleista. 

Eskelisen paidan napeissa nähtiin peippikuoriainen. Se ei ole uhanalainen, mutta sen sateenkaaren väreissä kimaltavat peitinsiivet kuvastavat luonnon monimuotoisuutta ja kauneutta. Kengännauhojen päissä Eskelisellä oli lahokaviosammalen itiöpesäkkeitä. Lahokaviosammal on lahopuulla kasvava lehtisammal, joka on erittäin uhanalainen Suomessa. 
 

Ylikulutuksen ja väkivallan sijaan vahvaa luontosuhteen rakentamista 

Eskelisen mielestä Ihmiskunnan merkittävimmät haasteet liittyvät tänä päivänä ihmisen aiheuttamaan ilmastonlämpenemiseen, luontokatoon sekä sotiin. 

“Ajat muuttuvat ja uusilla sukupolvilla on mahdollisuus oppia edellisten virheistä ja onnistumisista. Meidän aikuisten tehtävänä on lopettaa uusien ongelmien aiheuttaminen, ylikulutuksemme, sodat ja lajien katoaminen”, Eskelinen sanoo.  

Taskuliinan tekstin “Olit kyvytön johtamaan omiasi, joten päätit repiä kyyhkyltä siivet ja lapsilta tulevaisuuden” Eskelinen ideoi ja kirjoitti itse. Teksti muistuttaa siitä, että sodat aloittaneet aikuiset ihmiset ovat syypäitä lapsille, nuorille ja luonnolle sotien takia aiheutuvista tuhoista. 

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Hae mukaan metsäkartoitusopintopiiriin!

Haluatko oppia yhdessä konkreettista ja vaikuttavaa luonnonsuojelutyötä? Tutustua metsien kiehtovaan lajistoon ja kokea yhdessä kartoitusretkiä? Tiesitkö, että kartoittamalla metsän voit suojella sen? Hae mukaan Metsäryhmän metsäkartoitusopintopiiriin 3.11. mennessä!

Lue lisää
Kuvassa on Katya Maantaika Luontoliiton harjoittelija

Tällaista on harjoittelu Luontoliitossa

Yhteisöpedagogiopiskelija Katya Maantaika kertoo kokemuksistaan Luontoliitossa ja haastatteli kolmea muutakin harjoittelijaa: yksi opiskelee kestävää kehitystä, toinen graafista suunnittelua ja kolmas suomea. Luontoliitto on suosittu harjoittelupaikka

Lue lisää

Kiitos tuestasi

Allekirjoituksesi on vastaanotettu. Toimitamme vetoomuksen pian sen vastaanottajalle. Yhdessä voimme toimia äänenä ja voimana luonnon puolesta!

Jaa vetoomus myös somessa:

Voit tukea Luontoliiton arvokasta työtä myös lahjoittamalla.

Vahvistamme vuosittain tuhansien lasten ja nuorten luontosuhdetta järjestämällä luontokerhoja ja -leirejä sekä rakastettuja kouluvierailuja joka puolella Suomea. Luontoliiton valtakunnalliset toimintaryhmät toimivat hupenevien metsien, uhanalaisen suden, padottujen virtavesien, haavoittuvan Itämeren ja kuumenevan ilmaston puolesta. Voit tehdä yleislahjoituksen tai kohdentaa tukesi suoraan haluamallesi toimintaryhmälle.

Haluatko mukaan Luontoliiton toimintaan?

Kiinnostaako sinua saaristoluonnon ennallistaminen tai virtavesien vapauttaminen? Haluatko suojella metsiä tai susia? Toimia kouluvierailijana tai kirjoittaa tärkeistä aiheista?

Haluatko tilata sähköisen uutiskirjeemme ja pysyä ajan tasalla Luontoliiton toiminnasta ja tapahtumista?
Voit peruuttaa uutiskirjeen milloin tahansa jokaisesta sähköpostikirjeestämme löytyvästä linkistä.