“Monimuotoinen luonto on kaiken elämän ylläpitäjä. Se on myös suurimpia inspiraation lähteitä ja suomalaisen kulttuurin kivijalka”, lausuu Luontoliiton kummi Ville Veikka

Kuvassa Luontoliiton juhlavuoden kummi Ville Veikka

Luontoliitto juhlii 80-vuotista taivaltaan yhdessä juhlavuoden kummien kanssa. 23-vuotias laulaja-lauluntekijä Ville Veikka tekee suomenkielistä indiepoppia ja haluaa sanoituksillaan maalata erilaisia maisemia ja tunnetiloja.

Mitä luonto merkitsee sinulle?

Vaikka olen kotoisin pääkaupunkiseudulta, kasvoin lähellä luontoa ja olen aina nauttinut siellä olemisesta. Lapsena luonnossa liikkuminen tuntui aina suurelta seikkailulta. Minulla on siis todella vahva luontosuhde. Nyt kun asun keskellä Helsinkiä, huomaan kaipaavani usein lähiön rauhaa ja lähiluontoa.

Mikä on paras luontoon liittyvä muistosi?

Rakastan etenkin kesäistä Lappia, ja hienoimmat luontokokemukseni ovatkin kertyneet niiltä reissuilta. Eräällä alkusyksyn Lapin-vaelluksella sain nauttia pitkästä ja aurinkoisesta päivästä, jonka päätteeksi näin iltahämärässä upeat, koko taivaan maalaavat revontulet.

Mikä on mielestäsi tämän hetken suurin ympäristöongelma?

Ilmastonmuutoksesta puhutaan paljon, ja teot alkavat seurata puheita jossain määrin. Toivoisin, että myös maailmanlaajuiseen luontokatoon ja lajien häviämiseen kiinnitettäisiin enemmän huomiota. Loppujen lopuksi olemme täysin muiden lajien varassa tällä planeetalla.

Lopuksi, mitä haluaisit sanoa Luontoliiton kummina?

Toivon Luontoliitolle mahtavaa juhlavuotta ja luontoliittolaisille aurinkoisia ja lataavia hetkiä luonnossa. Jatketaan luonnon vaalimista ja vaaditaan sille parempaa arvostusta, ennen kuin rajallisen maapallomme sietokyky on ylitetty peruuttamattomasti.

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Valokuvakisa

Osallistu luontokuvakisaan ja voita 300 €

Luontoliitto ja Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry järjestävät alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille oman valokuvakilpailun. Kilpailussa etsitään talvisia luontokuvia, joista teetetään Luontoliitolle viisi talvikorttia. Voittajalle on

Lue lisää