Tule mukaan Luontoliiton hallitukseen 2024!

Haluatko päästä kehittämään Luontoliiton vaikuttavaa luonto- ja ympäristötoimintaa valtakunnallisella tasolla? Haluatko olla yhdessä mukana luotsaamassa upeaa ja monimuotoista järjestöä eteenpäin? 

Luontoliitto on Suomen suurin lasten ja nuorten oma ympäristöjärjestö. Järjestön toimintaa ohjaa ja johtaa hallitus, joka valitaan liittovaltuuston syysvaltuustossa 23.9.2023 Hiitolanjoella, Etelä-Karjalassa.

ILMOITTAUDU EHDOLLE

Nyt on aika ilmoittautua ehdolle vuoden 2024 hallitukseen! Hallitus valitaan kalenterivuodeksi ja uudet hallituslaiset saavat perehdytyksen hallitustoimintaan ennen työskentelyn aloittamista. Hallituksessa opit uutta, tutustut uusiin ihmisiin ja edistät Luontoliiton vaikuttavaa kansalaisjärjestötoimintaa. Hallitustyöskentely on upea aitiopaikka oppia keskeisistä kansalaisvaikuttamisen tavoista. Hallituksen työskentely alkaa heti ensi vuoden alussa. 

Vuonna 2024 Luontoliiton hallituksen tehtäviin kuuluu järjestötoiminnan kehittämistä nelivuotissuunnitelman mukaisesti, varainhankinnan ja rahoituksen kehittämistä, rekrytointeja sekä vaikuttavan toiminnan suunnittelua. 

Hae Luontoliiton hallituksen tämän linkin kautta: https://forms.office.com/e/v9QzEcuPYC

HALLITUKSEN TOIMINTA

Hallituksen valitaan 4-7 henkilöjäsentä. Hallitukseen toivotaan mahdollisimman monipuolista edustusta Luontoliiton piireistä, toimintaryhmistä ja aktiiveista. Hallitustyöskentelyssä on hyötyä motivaatiosta, sitoutumisesta, hyvistä vuorovaikutustaidoista sekä kiinnostuksesta ison yhdistyksen hyvään hallintoon. Hallitukseen tarvitaan ihmisiä, joilla on motivaatiota kehittää Luontoliittoa ja sen ympäristövaikuttamista, ympäristökasvatusta, lasten- ja nuortentoimintaa, viestintää, varainhankintaa ja taloutta yhteistyössä muun hallituksen ja Luontoliiton johdon kanssa.

Hallitus toimii Luontoliitossa työnantajana eli hallitukselle kollektiivina kuuluu myös lakisääteisiä esihenkilötehtäviä. Hallituksen jäsenten on oltava vähintään 15 vuotta täyttäneitä ja hallituksen puheenjohtajan on oltava täysi-ikäinen. Yläikäraja hallitustyöskentelylle ei ole. 

HALLITUKSEN PUHEEJOHTAJA

Hallituksen puheenjohtajan tehtäviin kuuluu johtaa hallituksen kokouksia, valmistella esityksiä hallituksen ja valtuuston kokouksiin yhdessä toiminnanjohtajan ja työryhmien kanssa sekä edustaa Luontoliittoa myös ulospäin. Puheenjohtajan tehtävässä edellytetään aiempaa kokemusta Luontoliitosta sekä sitoutumista kuukausittaisiin kokouksiin, strategian tavoitteisiin ja sähköpostien tarkistamiseen. Puheenjohtaja toimii toiminnanjohtajan esihenkilönä. Hallituksen puheenjohtajalle maksetaan 150 euron kuukausittainen palkkio.

ILMOITTAUTIMINEN EHDOLLE JA LISÄTIEDOT

Ilmoittaudu ehdokkaaksi perjantaihin 15.9. mennessä sähköpostitse hallituksen puheenjohtaja Nadja Uusiperheelle (nadja.uusiperhe(at)luontoliitto.fi) tai valtuuston puheenjohtaja Eki Engblomille (e.h.engblom(at)gmail.com). Lisätietoja hallitustyöskentelystä voi kysyä Nadjalta tai tutuilta hallituslaisilta. 

Tervetuloa mukaan!

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Valokuvakilpailun virtuaalinäyttely

Luontoliiton ja Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n keväiseen valokuvakilpailuun osallistui suuri määrä eri-ikäisiä lapsia ja nuoria. Kisan taso oli korkea, ja voittajiksi valittiin 14-vuotias Kaapo ja 17-vuotias Aino. Halusimme koota pienen virtuaalinäyttelyn kilpailuun osallistuneista upeista valokuvista. Valtavat kiitokset kaikille ihania kevätkuvia lähettäneille! 

Lue lisää