Tule mukaan ideoimaan ilmastonmuutos- ja luontokatoaiheisia videoita nuorille!

viekas

Haavoittuva monimuotoisuus – ilmastonmuutos ja luontokato -hankkeen videoiden ideointipäivä

Paikka: Nuorten ympäristötila – Yliskylän puistokatu 4, 00840 Helsinki
Aika: lauantai25.3. klo 11-17:30

Videoideoita tuhansien nuorten innostamiseksi – tule mukaan vaikuttamaan ja suunnittelemaan!

Luontoliiton uuden Haavoittuva monimuotoisuus – ilmastonmuutos ja luontokato (Haamu) -kouluvierailuhankkeen suunnittelu on käynnissä. Haamu-hankkeessa kehitetään nuorille suunnattua kasvatusmateriaalia ilmastonmuutoksen ja luontokadon välisestä suhteesta. Tarkoituksena on tuottaa neljä aiheeseen liittyvää parin minuutin mittaista videota sekä pilotoida uusi kouluvierailukonsepti yläkoululaisille ja sitä vanhemmille nuorille. Kevään aikana suunnitellaan ja tuotetaan materiaalit, ja videot laitetaan levitykseen ja kouluvierailut käynnistetään syksyllä 2023.

Kutsumme nyt hankkeen vapaaehtoisen suunnitteluryhmän tueksi kaikki kiinnostuneet mukaan 25.3. Helsingin Laaajasaloon ideoimaan nuorille suunnattujen videoiden sisältöä. Suunnittelutyö on aloitettu ideointiryhmässä, mutta ideoita pitäisi vielä kehitellä ja työstää, jotta videoiden käsikirjoitukset saadaan vietyä tuottajalle. Videopäivässä ei siis ole tarkoitus kuvata videoita, vaan kehittää alustavia käsikirjoituksia / suunnitelmia, jotka voidaan keskustoimistolla viimeistellä ja videotuotanto käynnistää.

Videoiden alustavat teemat;

  • Ilmastonmuutoksen ja luontokadon kytkennät
  • Ympäristötunteet
  • Utopiat, toiveikkaampi tulevaisuus
  • Ympäristötoiminnan työkalupakki

Videoiden ensisijaisena kohderyhmänä ovat noin 13-18-vuotiaat nuoret, ja tuotannolle on varattu budjettia siten, että videoita voidaan tehdä monin eri menetelmin. Animaatiota, haastatteluja, runoja… Mielikuvitus on rajana! Tarkoitus on tehdä videoista sekä noin 2 minuutin mittaiset pitkät versiot, että helpommin somessa levitettävät lyhytversiot.

Tapahtuma on maksuton, mutta matkakulut korvataan ainoastaan ideointiryhmän jäsenille. Luontoliitto tarjoaa lounaan kaikille osallistujille.

Osallistuminen ei edellytä asiantuntemusta videoiden tekemisestä – innostus teemoja kohtaan ja halu vaikuttaa riittävät pitkälle! Tule tutustumaan kivoihin luontoliittolaisiin ja vaikuttamaan tuhansien nuorten ympäristökasvatukseen.

Ps – merkkaa kalenteriin! Vastaava tapahtuma kouluvierailusisällöistä järjestetään alustavasti lauantaina 6.5. samassa paikassa!

Tapahtumassa noudatetaan Luontoliiton turvallisemman tilan periaatteita. Esteettömyysasioissa ota yhteyttä sofia.kaipainen@luontoliitto.fi.

Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella keskiviikkoon 22.3. mennessä: https://forms.office.com/e/9k0atU4cXt

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Sofia Kaipainen
Kouluyhteistyövastaava
Luontoliitto
040 820 7871

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Osallistu

Ilmastoryhmä kutsuu toimintaan

Lauantaina 9.12. klo 12–16 Luontoliiton ilmastoryhmä soluttautuu joulumarkkinoille ja pystyttää jollekin Helsingin keskustan aukiolle ympäristölle haitallisten tukien infopisteen. Aktio osuu aikaan, jolloin maailmanlaajuinen huomio on kiinnitetty YK:n ilmastokokoukseen, COP28:een, jonka suurena teemana on fossiilisista irtautuminen.

Lue lisää

Joulukalenteri pyörähtää käyntiin pe 1.12.

Tällä viikolla perjantaina vietetään joulukuun ensimmäistä päivää. Se tarkoittaa myös Luontoliiton perinteisen somejoulukalenterin käyntiin pyörähtämistä Instagramissa ja Facebookissa.  Joulukalenterissa on luvassa on talviluonnon ihmeitä ja

Lue lisää