vaelluskurssilainen seisoo tuntureiden välissä kurussa hyvin jylhässä kesäisessä tunturimaisemassa

Nuorten vaelluskurssi

Luonto-Liiton legendaarinen vaelluskurssi tulee taas. Lähde tutustumaan vaellusretkeilyn maailmaan. Vaellus tehdään elokuun alussa Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Ilmoittaudu nyt!

Vaelluskurssilla perehdytään useamman vuorokauden kestävällä vaelluksella tarvittaviin varusteisiin ja taitoihin. Kurssi alkaa kolmena arki-iltana pidettävillä teoriatunneilla ja huipentuu viikon mittaiseen vaellukseen Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Vaelluksella yövytään teltoissa osittain autiotupiin tukeutuen.

Vaelluksen päivämatkat ja reitti suunnitellaan ensikertalaisille sopivaksi. Tavoitteena on, että kurssikokonaisuuden suorittanut voi turvallisin mielin lähteä omatoimisesti useamman yön retkelle ja osaa pitää huolta itsestään maastossa. Vaelluksella painotetaan kiireetöntä luonnontarkkailua ja ympäristöystävällistä retkeilytapaa. Kurssi on suunnattu nuorille vasta-alkajille.

Kurssia vetää kokenut vaeltaja ja erätaitokouluttaja Sampo Rouhiainen. Jos olet osallistunut Luonto-Liiton vaelluskurssille jo jonakin aiempana kesänä, voit lähteä mukaan uudestaankin, sillä jokainen kurssi on hiukan erilainen. Pelkille teoriakerroille voi myös osallistua, vaikkei pääsisi mukaan itse vaellukselle.

Teoriakerrat järjestetään etänä 4.5., 11.5. ja 18.5. klo 18. Vaellus tehdään 1.8.-7.8.2022. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Kurssin ilmoittautumisaika jatkuu 3.5. asti.

Vaellukselle lähdetään maanantaina 1.8. Retkikunta kokoontuu aamulla Rovaniemen juna-asemalla, mistä matkustetaan tilausajolla Hettaan. Vaellus päättyy sunnuntaina 7.8. Hotelli Pallakselle, mistä matkustetaan tilausajokyydillä Kolarin asemalle niin, että halukkaat ehtivät klo 19:42 lähtevään yöjunaan. Osallistujat hoitavat itse matkansa Rovaniemelle ja Kolarista.

Lapin-vaelluksen osallistumismaksu on 110 € Luonto-Liiton jäseniltä, 150 € muilta. Hintaan sisältyvät matkat Rovaniemeltä vaelluskohteeseen ja vaelluskohteesta Kolariin, kurssin ohjelma ja materiaalit sekä mahdollisuus saada lainaan varusteita.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 3.5. tällä lomakkeella!

Kurssin järjestää Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri yhteistyössä Luonto-Liiton muiden piirien ja Polku Nature Toursin kanssa. Liity Luonto-Liiton jäseneksi ja saat heti jäsenalennuksen vaelluksesta: www.luontoliitto.fi/liity

Lisätiedot: Sampo Rouhiainen, sampo.rouhiainen@gmail.com

Koronaturvallisuus: Vaelluksen osallistujien on tärkeää pysytellä terveenä. Epidemiatilanne voi vaikuttaa kurssin toteutumiseen. Vaellusta voidaan joutua rajoitusten myötä siirtämään.

Yhdenvertaisuus: Toimintaa ohjaa ja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Vaelluskurssilla noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Lisätietoja: www.luontoliitto.fi/vasp/yhdenvertaisuus 

Date

01 - 07 elo 2022
Expired!

Time

08:00 - 18:00

Cost

110 €
Category

Organizer

Varsinais-Suomen piiri

Voit lahjoittaa myös

 • Suoraan tilillemme FI6215743007100637 viitteellä 5015010200.
 • Mobile Payn kautta numeroon 50523. Lisää kommenttikenttään haluamasi tuen saaja:
  o LUONTO (Luonto-Liitto, yleinen varainhankinta)
  o HARMAASUSI (susitoiminta)
  o HAPPI (ilmastotoiminta)
  o HONKA (metsätoiminta)
  o YMPÄRISTÖ (ympäristökasvatus)
 • Soittamalla lahjoitusnumeroomme 0600 10999. Puhelun hinta on 10 € (+ pvm.), josta 9,11 € menee suoraan lahjoitukseen. Puhelun tuotto ohjautuu lasten ja nuorten susi/suurpetotoimintaan.
 • Lähettämällä tekstiviestin, jossa ilmoitat lahjoittamasi summan (5 €, 10 €, 20 €, 30 € tai 40 €) esim. näin: 40 LUONTO numeroon 16588.
 • Liittymällä Luonto-Liiton jäseneksi tai kannatusjäseneksi tai antamalla lahjaksi Luonto-Liiton jäsenyyden.
 • Muistamalla Luonto-Liittoa testamenttilahjoituksella. Tekemällä testamenttilahjoituksen arvokas lahjasi menee kokonaisuudessaan ilman veroja luonnonsuojelutyöhön ja lasten ja nuorten ympäristökasvatukseen. Kysy lisää: toiminnanjohtaja Riku Eskelinen, 050 572 7782, riku.eskelinen(a)luontoliitto.fi.
 
Rahankeräyslupamme näet klikkaamalla tästä.