Nuorten vaelluskurssi

Lähde tutustumaan vaellusretkeilyn maailmaan Luontoliiton legendaarisella vaelluskurssilla. Vaellus tehdään syyskuussa ruska-aikaan Tsarmitunturin erämaassa. Ilmoittaudu nyt! 

Vaelluskurssilla perehdytään useamman vuorokauden kestävällä vaelluksella tarvittaviin varusteisiin ja taitoihin. Kurssi koostuu yhdestä teoriaopetustapaamisesta ja viikon mittaisesta ruskavaelluksesta. Vaelluksella yövytään teltoissa.

Vaelluksen päivämatkat ja reitti suunnitellaan ensikertalaisille sopivaksi. Tavoitteena on, että kurssikokonaisuuden suorittanut voi turvallisin mielin lähteä omatoimisesti useamman yön retkelle ja osaa pitää huolta itsestään maastossa. Vaelluksella painotetaan kiireetöntä luonnontarkkailua ja ympäristöystävällistä retkeilytapaa. Kurssi on suunnattu nuorille vasta-alkajille. Kurssia vetää kokenut vaeltaja ja erätaitokouluttaja Sampo Rouhiainen. 

Teoriatapaaminen järjestetään etänä syyskuussa erikseen sovittavana ajankohtana. Vaellus tehdään 18.–23.9.2023. Kurssin ilmoittautumisaika jatkuu 20.8. asti.

Vaellukselle lähdetään maanantaina 18.9. Retkikunta kokoontuu aamulla Rovaniemen juna-asemalla, mistä matkustetaan tilausajolla kohteeseen. Vaellus päättyy lauantaina 23.9., jolloin palataan tilausajokyydillä takaisin Rovaniemen juna-asemalle niin, että halukkaat ehtivät klo 19:42 lähtevään yöjunaan. Osallistujat hoitavat itse matkansa Rovaniemelle.

Kurssin osallistumismaksu on 150 € Luontoliiton jäseniltä, 200 € muilta. Hintaan sisältyvät matkat Rovaniemeltä vaelluskohteeseen, kurssin ohjelma ja materiaalit sekä mahdollisuus saada lainaan varusteita.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.8. tällä lomakkeella: forms.office.com/e/zafR0Q7RS4 

Saat infoviestin ilmoittautumisajan päätyttyä.

Kurssin järjestää Luontoliiton Varsinais-Suomen piiri yhteistyössä Polku Nature Toursin kanssa.

Liity Luontoliiton jäseneksi niin saat jäsenalennuksen osallistumismaksusta: www.luontoliitto.fi/liity 

Lisätietoja antaa piirin sihteeri: e.engblom@luontoliitto.fi 

Yhdenvertaisuus: Piirin toimintaa ohjaa ja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Vaelluskurssilla noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Lisätietoja: luontoliitto.fi/turvallisemman-tilan-periaatteet 

Paikka:
Tsarmitunturin erämaa
Alkaa:
18.9.2023
Päättyy:
23.9.2023