Kotimetsän puolustajat -koulutus (5 osaa)

Luontoliiton ja Suomen luonnonsuojeluliiton yhteisen Kotimetsän puolustajat -hankkeen ensimmäinen koulutuskokonaisuus starttaa loppukesästä Helsingin ja Turun koulutuksilla. 

Koulutus on suunnattu kaikille, jotka haluavat oppia puolustamaan omia lähimetsiään ja kaipaavat siihen työkaluja sekä hyvän porukan, jonka kanssa kampanjoida metsien puolesta. Osalla paikkakunnista tähän onkin jo vahva alku – koulutus myös tukee erinomaisesti jo muodostuneiden ryhmien työtä!

Olit siis aloittelija tai konkari, mukaan kannattaa tulla! Koulutuksen myötä muodostamme paikallisryhmiä, jotka tekevät omat vaikuttamissuunnitelmansa kuntansa (Helsinki, Turku) omistamien metsien puolustamiseksi. Suunnitelmat tehdään paikkakuntakohtaisesti ja niissä huomioidaan jo tehty työ ja nykytilanne.  

Koulutus koostuu viidestä moduulista. Ensimmäinen koulutus on pilotti ja pidetään hieman tiiviimmässä aikataulussa kuin seuraavat koulutuskokonaisuudet. Se koostuu yhteisestä etätapaamisesta, kahdesta koulutusviikonlopusta, yhdestä etäluennosta sekä yhdestä lähipäivästä. Kaikki osiot, paitsi lopun lähipäivät ovat kahden paikkakunnan yhteisiä.

Toivomme, että kaikki osallistujat sitoutuvat koko koulutuskokonaisuuteen. Tästä poikkeuksena luontoarvojen tunnistamiskoulutus, joka on valinnainen. Koulutusmoduulit jakautuvat noin 4-5 kuukaudelle, jolloin tapaamisia on n. 2 viikon – kuukauden välein. 

Aikataulu on seuraava: 

1. Kampanjan ja koulutuksen esittely 21.8.2024 klo 18-20

  • Kahden paikkakunnan yhteinen etätapaaminen 
  • Kuulet Kotimetsän puolustajat -hankkeesta ja sen tavoitteista kokonaisuudessaan 
  • Tutustut paikkakuntasi muihin osallistujiin sekä hanketiimiin

2. Vaikuttaminen ja viestintä 30.8.-1.9.2024 Östersundom

  • Kahden paikkakunnan yhteinen koulutusviikonloppu
  • Kouluttajina mm: Panu Kunttu, Matti Aalto, Lauri Kajander, Liisa Toopakka, Liisa Hulkko, Aino Juvonen, Annamari Värtö ja Reija Mikkola 

    3. Metsiensuojelun prosessit tapausesimerkein 18.9.2024 klo 18-20

    • Etäluento 
    • Opit esimerkkitapausten kautta, miten eri tahojen omistamien metsien suojeluprosessit etenevät 
    • Kouluttajana Panu Kunttu 

    4. Luontoarvojen tunnistaminen metsässä 4.-6.10.2024

    • Kahden paikkakunnan yhteinen koulutusviikonloppu 
    • Opit perusteet metsien luontoselvityksistä, kuten miten tunnistaa luonnoltaan arvokas metsä ja arvioida sen luonnontilaisuutta rakennepiirteisiin perustuen 
    • Kouluttajana Matti Aalto 

    5. Vaikuttamissuunnitelman laatiminen

    • Paikkakuntakohtainen lähipäivä
      • Helsinki 2.11. n. klo 13-17 
      • Turku 9.11. n. klo 13-17 

    Osa koulutuspaikoista tarkentuu vielä alkusyksystä. Lähetämme tarkemmat tiedot osallistujille ennen jokaista osiota. 

      Otamme koulutukseen maksimissaan 20 henkeä kultakin paikkakunnalta. Valintaan vaikuttaa hakijoiden motivaatio ja sitoutuminen. Koska hanke on Luontoliiton ja Suomen luonnonsuojeuliiton yhteinen, pyrimme jakamaan koulutuspaikat tasaisesti järjestöjen kesken. Tavoitteena on, että noin puolet osallistujista on Luontoliiton kohderyhmää eli alle 29-vuotiaita.

      Koulutus on ilmainen ja koulutusviikonlopuissa on täysi ylläpito. Ainoastaan matkakulut jäävät osallistujien maksettavaksi.  

      Kaikissa koulutuksen tapaamisissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita: luontoliitto.fi/turvallisemman-tilan-periaatteet

      Hae koulutukseen mahdollisimman pian, mutta viimeistään 28.7. täyttämällä lomake:

      Helsinki: https://forms.office.com/e/0izaCs0baV/ 

      Turku: https://forms.office.com/e/PMvpi0D1PT 

      Käsittelemme hakemukset ja ilmoitamme koulutukseen pääsemisestä viikon 31 aikana.   

      Paikka:
      lähi+etä
      Alkaa:
      21.8.2024
      Päättyy:
      21.8.2024
      Jaa tapahtuma:

      Kiitos tuestasi

      Allekirjoituksesi on vastaanotettu. Toimitamme vetoomuksen pian sen vastaanottajalle. Yhdessä voimme toimia äänenä ja voimana luonnon puolesta!

      Jaa vetoomus myös somessa:

      Voit tukea Luontoliiton arvokasta työtä myös lahjoittamalla.

      Vahvistamme vuosittain tuhansien lasten ja nuorten luontosuhdetta järjestämällä luontokerhoja ja -leirejä sekä rakastettuja kouluvierailuja joka puolella Suomea. Luontoliiton valtakunnalliset toimintaryhmät toimivat hupenevien metsien, uhanalaisen suden, padottujen virtavesien, haavoittuvan Itämeren ja kuumenevan ilmaston puolesta. Voit tehdä yleislahjoituksen tai kohdentaa tukesi suoraan haluamallesi toimintaryhmälle.

      Haluatko tilata sähköisen uutiskirjeemme ja pysyä ajan tasalla Luontoliiton toiminnasta ja tapahtumista?
      Voit peruuttaa uutiskirjeen milloin tahansa jokaisesta sähköpostikirjeestämme löytyvästä linkistä.