Luontoliitto ja Kaakkois-Suomen Xamk tekevät yhteistyötä

luontoliitto_juhlalogo

Luontoliitto ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk tarjoavat uusia mahdollisuuksia yhteisöpedagogian opiskelijoille 

Luontoliitto ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk ovat aloittaneet uudenlaisen yhteistyön järjestön ja oppilaitoksen välillä. Luontoliitto osallistuu Xamkin yhteisöpedagogiopiskelijoiden koulutusohjelmaan tarjoamalla koulutussisältöjä, työharjoittelu- sekä opinnäytetyömahdollisuuksia. Xamkin yhteisöpedagogiopiskelijat voivat puolestaan järjestää Luontoliiton monipuolista toimintaa Mikkelissä, Etelä-Savossa ja laajemmin Kaakkois-Suomen seudulla. 

Xamkin Mikkelin yksikössä opiskelijat suuntautuvat ympäristökasvatuksen ja yhteisöjen kehittäjän ammattitaitoihin. Luontoliiton nuorille ja lapsille suunnattu ympäristökasvatus-, luonnonharrastus- ja ympäristöpoliittinen toiminta tarjoaa opiskelijoille runsaasti mahdollisuuksia soveltaa oppimaansa käytännössä. Samalla opiskelijat voivat edistää opintojaan tekemällä esimerkiksi työharjoittelun tai opinnäytetyön Luontoliitolla.  

Luontoliitto käy pitämässä opiskelijoille myös oppitunteja, joilla muun muassa syvennytään työelämään järjestökentällä ja laajemmin kansalaisyhteiskuntaan sekä opitaan yhdistysten toimintatavoista, rakenteista, taloudesta ja viestinnästä. Oppituntivierailuilla suunnitellaan myös konkreettista ympäristökasvatus- ja järjestötoimintaa Mikkeliin. 

Luontoliitto ‒ muutos lähtee pienestä 

Luontoliitto on lasten ja nuorten oma luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö, jonka toiminta kattaa koko Suomen. Järjestämme suosittuja luontoleirejä ja -kerhoja sekä luomme mahdollisuuksia ympäristöpoliittiseen vaikuttamiseen. Vuonna 2023 juhlitaan Luontoliiton 80-vuotista taivalta. 

Opimme ja harrastamme luonnossa, vaikutamme yhdessä 

Tarjoamme mahdollisuuksia harrastaa ja oppia luonnossa pienestä pitäen: järjestämme vuosittain yli 70 luontoleiriä ja -retkeä, vähintään 200 kouluvierailua ja tuemme toimintaa noin 160 kerhossa. 

Kokoamme luonnosta kiinnostuneet lapset ja nuoret tekemään yhdessä sinnikästä luonnonsuojelu- ja ympäristövaikuttamistyötä. Luontoliiton valtakunnallisissa toimintaryhmissä kampanjoidaan metsien, ilmaston, vesistöjen, uhanalaisten eläinten ja luonnon monimuotoisuuden puolesta.  

Luontoliiton arvomaailma 

Luontoliitto on poliittisesti sitoutumaton järjestö, joka on mukana kehittämässä lasten ja nuorten luontosuhdetta ja kasvattamassa ympäristötietoisempaa sukupolvea. Tavoitteemme on luonnon kanssa tasapainossa elävä ja luontoa kunnioittava yhteiskunta. 

Luonnon monimuotoisuuden lisäksi meille on tärkeää ihmisten moninaisuus, ja meille kaikki ovat tervetulleita juuri sellaisina kuin ovat! Meillä on tällä hetkellä noin 6800 henkilöjäsentä. 

Xamk – vastuullisen hyvinvoinnin, teknologian ja luovan talouden korkeakoulu 

Xamkissa koulutetaan osaavaa työvoimaa tulevaisuuden tarpeisiin, edistätään yrittäjyyttä, kansainvälisyyttä sekä elinkeinoelämää uudistavia ratkaisuja. Xamkissa työskentelee yli 900 asiantuntijaa, neljällä eri kampuksella: Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa.  

Opiskelijamäärä korkeakoulussamme on noin 11 500 ja tarjolla on yli 40 amk-koulutusta sekä yli 30 yamk-koulutusta. 

Yhteisöpedagogi (AMK), ympäristökasvatus ja yhteisöjen kehittäjä 

Ympäristökasvatus ja yhteisöjen kehittäjä -koulutuksessa korostuu yhteiskunnallinen ja ruohonjuuritason vaikuttaminen sekä kasvatuksellisten ratkaisujen löytäminen yhteiskunnallisiin ja yksilötason kysymyksiin. 

Yhteisöpedagogin monipuolista osaamista tarvitaan yhteiskunnassa laaja-alaisesti. Valmistunut yhteisöpedagogi on kasvatuksen, ohjauksen ja vaikuttamisen ammattilainen sekä osallisuuden ja yhteisöllisyyden kehittäjä. Kasvatus- ja kehittämistyössä hyödynnetään sosiaalisesti, kulttuurisesti ja ekologisesti kestävään kehitykseen kohdentuvaa erityisosaamista. 

Osaamista hyödynnetään asiantuntijatehtävissä eri-ikäisten ihmisten ja yhteisöjen parissa esimerkiksi kasvu- ja osallisuusyhteisöissä, järjestö- ja nuorisotyössä, vapaa-ajan toiminnassa tai yhteiskunnan vaikuttamisfoorumeilla. 

TULE OSAKSI LUONTOLIITON JA XAMKIN YHTEISTOIMINTAA JA HAE YHTEISÖPEDAGOGI-OPISKELIJAKSI XAMKIIN MIKKELIIN SYKSYN TÄYDENNYSHAUSSA 4.–7.12.2023! Opinnot alkavat tammikuussa 2024. 

Oheisesta videosta ja linkistä saat lisätietoa opintojen sisällöistä ja teemoista: 

Lisätietoa koulutusohjelmasta antaa: 

Lassi Pöyry  
lassi.poyry@xamk.fi  
040-8266071 

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Valokuvakilpailun virtuaalinäyttely

Luontoliiton ja Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n keväiseen valokuvakilpailuun osallistui suuri määrä eri-ikäisiä lapsia ja nuoria. Kisan taso oli korkea, ja voittajiksi valittiin 14-vuotias Kaapo ja 17-vuotias Aino. Halusimme koota pienen virtuaalinäyttelyn kilpailuun osallistuneista upeista valokuvista. Valtavat kiitokset kaikille ihania kevätkuvia lähettäneille! 

Lue lisää