Kampanjat

Luontoliitto tunnetaan monista kampanjoistaan: Kevätseurantaa ja Älä osta mitään -päivää on vietetty jo kymmenien vuosien ajan. Uudempia edustavat muun muassa metsäryhmän Kaadetaan kaava, ei metsää! -kampanja ja Itämeri-ryhmän Muoviton meri. Lähde mukaan juuri sinua koskettavaan kampanjaan!

kampanjat_alaostamitaan_logo

Älä osta mitään -päivä

Luontoliiton järjestämää Älä osta mitään -päivää on vietetty jo vuodesta 1993. Kampanja on vastalause Black Fridaylle ja kulutushysterialle, ja se ajoittuu joka vuosi kiitospäivän jälkeiseen perjantaihin. Älä osta mitään -päivä haastaa meidät pohtimaan kulutuspäätöksiämme ja niiden vaikutusta ympäristöön sekä kannustaa keksimään sellaista tekemistä, jonka osana ei ole ostaminen.

kampanjat_kevatseuranta_logo

Kevätseuranta

Kevään tuloon liittyviä havaintoja on kerätty Suomessa yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1961 alkaen. Luontoliiton Kevätseurantaan voivat osallistua kaikenikäiset luonnosta kiinnostuneet. Seurannan kohteena on yhteensä 41 vakiolajia ja vuosittain vaihtuvat teemalajit. Kaikkia lajeja ei tarvitse tuntea, ja yksittäisetkin havainnot ovat arvokkaita. Kevätseurantaan osallistumalla edistät muun muassa suomalaista lajitutkimusta. 

 

Perinteisen seurannan lisäksi tarjoamme lapsille räätälöidyn, helpomman Kevätseurannan materiaaleineen sekä Pohjois-Suomen kevääseen sopivaa materiaalia.

kampanjat_talviseuranta_logo

Talviseuranta

Talvinen luonto on hiljainen ja vaikuttaa pysähtyneeltä, mutta sen seuraaminen tarjoaa arvokasta tietoa muun muassa ilmastotutkimuksen tarpeisiin. Minkä eläimen jäljet näkyvät lumessa? Jäätyikö järven jää? Talviseurannan havainnot kerätään Suomen ympäristökeskus Syken sekä Luonnontieteellisen keskusmuseo Luomuksen tietokantoihin. Talviseuranta sopii kaikille talviluonnosta kiinnostuneille, ja havainnot eri puolilta maata ovat tervetulleita!