Hae mukaan metsäkartoitusopintopiiriin!

Haluatko oppia yhdessä konkreettista ja vaikuttavaa luonnonsuojelutyötä? Tutustua metsien kiehtovaan lajistoon, kokea yhdessä kartoitusretkiä ja olla mukana Luontoliiton metsäryhmän toiminnan ytimessä? Tiesitkö, että kartoittamalla metsän voit suojella sen?  

Hae mukaan Luontoliiton Metsäryhmän metsäkartoitusopintopiiriin viimeistään 3.11.! (hakulomakkeen linkki alla)

Järjestämme opintopiiristä kiinnostuneille tutustumisretket launtaina 26.10. Oulussa ja Joensuussa, ja sunnuntaina 27.10. Jyväskylässä ja Helsingissä, sekä lauantaina 2.11. Turussa. Retkillä käydään tiiviimmässä muodossa kartoituksen perusteita. Retket järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi ja säät sallivat. Ilmoittaudu mukaan tutustumisretkelle täältä. Ilmoittaudu Oulun, Joensuun, Jyväskylän ja Helsingin retkille viimeistään 23.10. ja Turun retkelle 30.10.

Opintopiirissä opiskelemme yhdessä metsien kartoituksen perusteita, arvokkaiden metsien löytämisestä ja rakennepiirteistä merkittävään lajistoon kuten kääpiin, jäkäliin, sammaliin ja linnustoon, sekä muita tarpeellisia tietoja ja taitoja, joita metsäkartoituksessa tarvitaan.  

Opintopiiri pohjautuu vertaisoppimiseen ja mentorointiin sekä retkillä että etäkokouksissa, opintopiirin materiaalipankkia hyödyntäen sekä kokeneiden kartoittajien ja metsien suojelijoiden vierailuihin ja koulutuksiin.

Olet tervetullut opintopiiriin, olit sitten metsäkartoitukseen ensimmäistä kertaa tutustuja, jonkun aiheeseen liittyvän alan opiskelija, tai jo jonkin verran kokenut metsäkartoittaja. Suosittelemme, että opintopiiriin hakijoilla olisi käytynä Luontoliiton kartoituskurssi, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Koko kauden opintopiireilleet saavat myös Metsäkartoitusopintopiiri-diplomin! Mukaan kannattaa tulla kokeilemaankin.

Piiri kokoontuu noin 2 kertaa kuukaudessa, pääosin etäyhteydellä (esim. Teams) mahdollisimman monelle sopivaan aikaan (esim. arki-iltaisin). Pyrimme järjestämään runsaasti myös yhteisiä kartoitusretkiä (erityisesti keväällä) ja fasilitoimaan tehtäviä, joiden kautta opintopiiriläiset pääsevät tutustumaan haluamiinsa metsäkohteisiin kartoitusta opetellen, pienryhmissä tai yksin. Piiri jatkuu ainakin ensi vuoden kesäkuuhun asti.

Opintopiirin tavoitteena on, että osallistujat saavat kukin lähtötilanteeseensa sekä tarpeisiinsa nähden sopivaa tietotaitoa, kokemusta ja varmuutta aloittaa metsien kartoitus käytännössä sekä luoda yhteisöllistä oppimista, yhdessä tekemistä ja kokemista metsien ja niiden suojelun äärellä. 

Opintopiiri starttaa viikolla 46 (ma 11.11. Klo 17) intro-kerralla, jossa suunnittelemme yhdessä opintopiirin aikataulun ja toteutuksen, riippuen väen määrästä ja tarpeista.

Voimme ottaa opintopiiriin vain rajallisen määrän osallistujia, joten kaikki hakijat eivät välttämättä mahdu mukaan. Valinnassa painotamme erityisesti hakijan motivaatiota ja sitoutumista, sekä Luontoliiton kohderyhmää eli alle 29-vuotiaita, joita tulee olemaan noin puolet osallistujista. Lisäksi painotamme valinnassa Luontoliiton jäseniä ja aktiiveja, koska haluamme tarjota erityisesti heille opintopiirin tuomaa lisäkoulutusta. Nämä painotukset eivät kuitenkaan ole vaatimuksia, vaan opintopiiriin voi päästä myös olematta mukana muussa Luontoliiton toiminnassa.

Hae mukaan opintopiiriin viimeistään sunnuntaina 3.11. täältä löytyvän hakulomakkeen kautta.

Ennakkotietoa ja osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään 6.11.!

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Hae mukaan metsäkartoitusopintopiiriin!

Haluatko oppia yhdessä konkreettista ja vaikuttavaa luonnonsuojelutyötä? Tutustua metsien kiehtovaan lajistoon ja kokea yhdessä kartoitusretkiä? Tiesitkö, että kartoittamalla metsän voit suojella sen? Hae mukaan Metsäryhmän metsäkartoitusopintopiiriin 3.11. mennessä!

Lue lisää
Kuvassa on Katya Maantaika Luontoliiton harjoittelija

Tällaista on harjoittelu Luontoliitossa

Yhteisöpedagogiopiskelija Katya Maantaika kertoo kokemuksistaan Luontoliitossa ja haastatteli kolmea muutakin harjoittelijaa: yksi opiskelee kestävää kehitystä, toinen graafista suunnittelua ja kolmas suomea. Luontoliitto on suosittu harjoittelupaikka

Lue lisää

Syyskokouskutsu

🍂Tervetuloa Hämeen piirin syyskokoukseen 28.10. klo 17 alkaen toimistollemme, Pyhäjärvenkatu 5B, 2.krs.

Syyskokouksessa valitaan piirin hallitus ja toiminnantarkastaja vuodelle 2025 sekä vahvistetaan ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Tehdään yhdessä myös pizzaa 🍕😋!

Lue lisää

Kiitos tuestasi

Allekirjoituksesi on vastaanotettu. Toimitamme vetoomuksen pian sen vastaanottajalle. Yhdessä voimme toimia äänenä ja voimana luonnon puolesta!

Jaa vetoomus myös somessa:

Voit tukea Luontoliiton arvokasta työtä myös lahjoittamalla.

Vahvistamme vuosittain tuhansien lasten ja nuorten luontosuhdetta järjestämällä luontokerhoja ja -leirejä sekä rakastettuja kouluvierailuja joka puolella Suomea. Luontoliiton valtakunnalliset toimintaryhmät toimivat hupenevien metsien, uhanalaisen suden, padottujen virtavesien, haavoittuvan Itämeren ja kuumenevan ilmaston puolesta. Voit tehdä yleislahjoituksen tai kohdentaa tukesi suoraan haluamallesi toimintaryhmälle.

Haluatko mukaan Luontoliiton toimintaan?

Kiinnostaako sinua saaristoluonnon ennallistaminen tai virtavesien vapauttaminen? Haluatko suojella metsiä tai susia? Toimia kouluvierailijana tai kirjoittaa tärkeistä aiheista?

Haluatko tilata sähköisen uutiskirjeemme ja pysyä ajan tasalla Luontoliiton toiminnasta ja tapahtumista?
Voit peruuttaa uutiskirjeen milloin tahansa jokaisesta sähköpostikirjeestämme löytyvästä linkistä.