Muista heijastin! Tänään vietetään heijastinpäivää

heijastinpäivä

Tiesitkö, että autoilija havaitsee heijastinta käyttävän jopa kolme kertaa kauempaa kuin ilman heijastinta kuljeskelevan.  

Tänään 1.10. vietetään heijastinpäivää. Heijastinpäivä muistuttaa heijastimen käytön tärkeydestä. Liikenneturvan mukaan vain joka toinen suomalainen käyttää heijastinta, vaikka lähes jokainen tietääkin, miten tarpeellinen se on.

– Heijastin on halpa henkivakuutus, muistuttaa vakuutusyhtiö Pohjantähden vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Jenni Niiranen.

– Jalankulkijoiden henkilövahinkojen määrä on laskenut lähes kolmanneksella viimeisen vuosikymmenen aikana, mutta riski on edelleen korkea erityisesti hämärällä ja pimeällä kulkiessa. Heijastimen käyttö parantaa merkittävästi jalankulkijoiden turvallisuutta, ja erinäköisiä ja -kokoisia heijastimia on tarjolla joka lähtöön. Heijastimen käyttö on siis mainio tapa erottautua monella tapaa.

Pohjantähti lahjoittaa heijastinpäivän kunniaksi yli 200 heijastinta Luontoliiton omien luontokerhojen lapsille. <3

Lue myös Luontoliiton muita uutisia

Hae mukaan metsäkartoitusopintopiiriin!

Haluatko oppia yhdessä konkreettista ja vaikuttavaa luonnonsuojelutyötä? Tutustua metsien kiehtovaan lajistoon ja kokea yhdessä kartoitusretkiä? Tiesitkö, että kartoittamalla metsän voit suojella sen? Hae mukaan Metsäryhmän metsäkartoitusopintopiiriin 3.11. mennessä!

Lue lisää
Kuvassa on Katya Maantaika Luontoliiton harjoittelija

Tällaista on harjoittelu Luontoliitossa

Yhteisöpedagogiopiskelija Katya Maantaika kertoo kokemuksistaan Luontoliitossa ja haastatteli kolmea muutakin harjoittelijaa: yksi opiskelee kestävää kehitystä, toinen graafista suunnittelua ja kolmas suomea. Luontoliitto on suosittu harjoittelupaikka

Lue lisää

Syyskokouskutsu

🍂Tervetuloa Hämeen piirin syyskokoukseen 28.10. klo 17 alkaen toimistollemme, Pyhäjärvenkatu 5B, 2.krs.

Syyskokouksessa valitaan piirin hallitus ja toiminnantarkastaja vuodelle 2025 sekä vahvistetaan ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Tehdään yhdessä myös pizzaa 🍕😋!

Lue lisää

Kiitos tuestasi

Allekirjoituksesi on vastaanotettu. Toimitamme vetoomuksen pian sen vastaanottajalle. Yhdessä voimme toimia äänenä ja voimana luonnon puolesta!

Jaa vetoomus myös somessa:

Voit tukea Luontoliiton arvokasta työtä myös lahjoittamalla.

Vahvistamme vuosittain tuhansien lasten ja nuorten luontosuhdetta järjestämällä luontokerhoja ja -leirejä sekä rakastettuja kouluvierailuja joka puolella Suomea. Luontoliiton valtakunnalliset toimintaryhmät toimivat hupenevien metsien, uhanalaisen suden, padottujen virtavesien, haavoittuvan Itämeren ja kuumenevan ilmaston puolesta. Voit tehdä yleislahjoituksen tai kohdentaa tukesi suoraan haluamallesi toimintaryhmälle.

Haluatko mukaan Luontoliiton toimintaan?

Kiinnostaako sinua saaristoluonnon ennallistaminen tai virtavesien vapauttaminen? Haluatko suojella metsiä tai susia? Toimia kouluvierailijana tai kirjoittaa tärkeistä aiheista?

Haluatko tilata sähköisen uutiskirjeemme ja pysyä ajan tasalla Luontoliiton toiminnasta ja tapahtumista?
Voit peruuttaa uutiskirjeen milloin tahansa jokaisesta sähköpostikirjeestämme löytyvästä linkistä.