Training: Forest policy in Finland

(Suomeksi alempana!)

Want to learn about forest policy?

Are you interested in learning more about forests in Finland and the ways policy affects them? Then come join our training on Tuesday, 26th March at from 18:00 to 20:00 at the office of Luontoliitto’s Uusimaa region’s office – Leankatu 4 A LH2, Helsinki. It will also be possible to join online. 

In this training you will learn about:

  • The state of Finland’s forests
  • EU and Finnish decision making bodies
  • Forest stakeholders
  • What laws affect our forests
  • Ways to influence

The target group is people under 29, but people of all ages are welcome. Participation does not require any prior knowledge of the subject. The training will be interactive and participation is welcome!

The event is part of a series of trainings organized Luontoliitto’s Policy Group during the spring. Our goal is to lower the threshold for young people to participate learn about policy and how to create change. Significant environmental policy decisions are made at both nationally and at an EU level, where the voice of young people must also be heard!

The training will be held in English and is targeted towards youth.

Sign up by the 24th March here!

If you have any questions then please email sommer.ackerman@luontoliitto.fi  or sofia.kaipainen@luontoliitto.fi

Koulutus: Metsäpolitiikka Suomessa

Kiinnostaako metsäpolitiikka?

Haluatko oppia lisää Suomen metsistä ja niihin vaikuttavasta politiikasta? Tule Luontoliiton koulutukseen tiistaina 26.3. klo 18-20 Luontoliiton Uudenmaan piirin toimistolle – Leankatu 4 A LH2, Helsinki. Mukaan voi liittyä myös etänä.

Koulutuksessa käsitellään

  • Suomen metsien tilaa
  • EU:n ja Suomen päätöksenteon rakenteita
  • Metsäpolitiikan sidosryhmiä
  • Metsiin vaikuttavia lakeja
  • Vaikuttamisen tapoja

Koulutuksen pääkohderyhmänä ovat alle -vuotiaat nuoret, mutta kaiken ikäiset ovat tervetulleita mukaan. Osallistuminen ei vaadi ennakko-osaamista, kiinnostus aiheeseen riittää. Koulutus on vuorovaikutteinen ja osallistava!

Tapahtuma on osa kevään aikana järjestettävää koulutusten sarjaa. Tavoitteenamme on madaltaa nuorten kynnystä osallistua ja vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon. Merkittäviä ympäristöpoliittisia päätöksiä tehdään sekä EU-tasolla että kansallisesti, ja myös nuorten ääni on saatava kuuluviin!

Huom! Koulutuksen kieli on englanti, mutta keskusteluun voi osallistua myös suomeksi ja tulkkaamme parhaamme mukaan. Olet tervetullut kielitaidostasi riippumatta!

Ilmoittaudu mukaan 24.3. mennessä täällä!

Kysyttävää? Ota yhteyttä sofia.kaipainen@luontoliitto.fi tai sommer.ackerman@luontoliitto.fi

Paikka:
Etä + LUPin kerhohuone, Leankatu 4 A LH2, Helsinki
Alkaa:
26.3.2024
Päättyy:
26.3.2024