Synttärimyrsky – Luontoliitto 80v

Hämeen piiri juhlii Luontoliiton 80v. taivalta ympäristökasvatuksen ja luonnonsuojelun parissa – sukeltaa syvälle luontoyhteyteen ja kutsuu kaikki tervetulleiksi tapahtumaan! Tapahtumaan on vapaa pääsy. Vegaanisia suolaisia ja makeita herkkuja voit ostaa kahviosta koko tapahtuman ajan, tuotto ohjautuu lyhentämättömänä Hämeen piirin toimintaan.

Ohjelmaa sekä sisällä, että ulkona. Tarvittaessa enemmän sisällä, jotta ei aivan kastuta tai kylmetytä 🙂 

OHJELMAA ULKONA: 

klo 12-19 Syysmyrsky -luontoseikkailupolku

Loikkaa tehtäväpolulle ratkaisemaan hauskoja siili aiheisia tehtäviä! Tehtävärastit tarjoavat tietoa ja monenlaista puuhaa siileihin liittyen. 

klo 12-19 Luontoliitto-tietovisa ja tietoa toiminnasta

Testaa tietosi 80 vuotiaan järjestön historiasta ja tule kuulemaan, minkälaista toimintaa tällä hetkellä on tarjolla. Kenties löydät jotain itsellesikin sopivaa!

klo 12-16 Kädentaitopaja lapsille

Tehdään yhdessä kävyistä ja luonnon materiaaleista siilejä ja muita otuksia. Ja mikäpä olisi juhlaan sopivampaa kuin juhlaviirien teko, minkälainen juhlaviiri sinulla syntyy?

klo 12.30-13 Metsäjoogaa

Joogaa metsässä eli metsäjoogaa. Tervetuloa noin 20 minuutin mittaiseen seisten liikkuvaan rauhalliseen flow-joogaharjoitukseen luonnon keskellä. Aistitaan metsää ja liikettä yhdessä! Sopii hyvin myös aloittelijoille. Ei tarvetta joogamatolle. Ohjaajana toimii luonnon ystävä, metsässä usein joogaava joogaopettaja Laura.

klo 13-13.45 Luontokirjoittamisen -työpaja

Tervetuloa tutustumaan luontokirjoittamiseen! Tutustumme syksyiseen lähiluontoon ja kirjoitamme yhdessä tässä hetkessä. Voit ottaa halutessasi omat kirjoitusvälineet, mutta niitä on saatavilla myös paikan päällä. Pukeuduthan sään mukaan.

klo 15-17 Taaperoiden luontotreffit

Pihassa on taaperoille vanhempineen oma treffipaikka, jossa pääsee tutustumaan taaperoiden luontotreffitoimintaan, saa leikki- ja luonnontutkimisseuraa ja voi syödä omia eväitä.

Klo 15-18 Aktivismipaja minikoossa
Tampereen metsäryhmän minimuotoisessa aktivismipajassa pääset ideoimaan ja toteuttamaan metsäaiheisia kylttejä minikoossa. Kylttejä olisi tarkoitus käyttää tulevaisuudessa metsäryhmän järjestämässä miniaktiossa, jossa hyödynnetään käpylehmiä ja pieniä kylttejä levittämään tärkeää sanomaa metsien suojelun puolesta. Samalla saat tietoa metsäryhmän toiminnasta.

klo 16-18 Ympäristönuorten vieraslajit tutuiksi -piste

Mitkä ovat vieraslajeja ja miten niistä pääsee eroon? Tule oppimaan, kuinka voit itsekin auttaa vieraslajien torjunnassa. Samalla saat tietoa Ympäristönuorten toiminnasta.

klo 19-19.15 Tulishow

Pyrokratia esittää tulisen ja tunnelmallisen Syystuliaisia -esityksen. 

OHJELMAA HUVILAN SALISSA:

klo 14 Juhlavuoden kummi, kirjailija Anni Kytömäki haastateltavana

Miten Annista tuli luonnonsuojelija ja minkälaisia vaikuttamiskeinoja on mahtunut matkan varrelle? Minkälaisia mahdollisuuksia kirjailijalla on vaikuttaa ihmismieliin?

klo 15 Laulu soi, yhdessä meissä on voimaa!

Yhteislaulua matalalla kynnyksellä, leirinuotio ja kitara -tyylillä. Mikä on sun suosikkilaulu?

klo 16 Ämmänhumppa duo

Ämmänhumppa duo soittaa ikivihreitä kansanmusiikkisävellyksiä sekä maailmanmusiikkia omalla energisellä twistillä maustettuna! Duossa soivat laulu, viulu, haitari sekä casio-syntikka.

klo 17 Hanskalokero – Juhani Tiainen

Hanskalokero on yhden musikantin systeemi, joka soittaa arkaaisia huilumelodioita pitkähuilulla ja sopilkalla. Kansansävelien lisäksi ohjelmistoon kuuluu omia sävelkudelmia, joita rytmittävät erilaiset rytmibiitit.

Klo 18-19 Synttäribileet kaiken ikäisille

Dj Feles Fosforus soittaa tanssimusiikki ihmisille ja muille eläimille!

Aika: La 14.10.2023 klo 12-19.15

Paikka: Tahmelan Huvila (Uramonkatu 9, Tampere)

Vapaa pääsy

Kahviossa käteis- tai korttimaksu

Suosittelemme saapumaan julkisilla paikalle. (Bussi 10, pysäkki Hirvikatu)

Lisätiedot: lhp@luontoliitto.fi, 044 566 5899

Paikka:
Tahmelan Huvila, Tampere
Alkaa:
14.10.2023
Päättyy: