Monimuotoisuutta metsäsuhteisiin -kouluvierailijakoulutus

Luontoliiton Monimuotoisuutta metsäsuhteisiin -kouluvierailu on yläkoululaisille suunnattu metsäretki. Retken tavoitteena on elävöittää, monipuolistaa ja syventää nuorten metsäsuhteita ja antaa nuorille eväitä ymmärtää Suomessa käytävää metsäkeskustelua. 

Kouluvierailijana pääset ohjaamaan metsässä tehtäviä harjoitteita, joita tehdessä nuoret tutustuvat Suomen metsien ja suomalaisten metsäsuhteiden historiaan ja metsiensuojelun tarpeeseen. Pohditte yhdessä metsien tärkeyttä itselle, muille ihmisille ja muunlajisille. 

Haemme vierailijoita, jotka voivat sitoutua tekemään neljä retkeä yhdessä seuraavista kaupungeista: Helsinki (/pk-seutu), Tampere, Oulu, Jyväskylä tai Kuopio. Vierailut alkavat toukokuussa ja jatkuvat elo-lokakuussa 2024.

Vierailusta maksetaan palkkio 36 €/n. 90min vierailu. Lisäksi saat korvauksen matkoista ja retken valmistelusta. Vierailuja voi pitää yksin tai yhdessä alueen toisen vierailijan kanssa.

Toivomme hakijoilta hyviä sosiaalisia taitoja ja kykyä toimia innostavana oppaana. Arvostamme kokemusta yläkoululaisten kanssa toimimisesta. Perusymmärrys metsiensuojelukysymyksistä katsotaan eduksi.  

Saat metsäretken vetämiseen koulutuksen ja valmiit materiaalit lähikoulutuksessa. Koulutus toteutetaan lauantaina 20.4. klo 11-17 Helsingissä, Luontoliiton toimistolla VALO hotellin tiloissa ja läheisessä Keskuspuistossa. Matkat maata pitkin koulutukseen ja tarvittaessa pitkänmatkalaisten yöpyminen korvataan.  

Koulutukseen sisältyy myös Luontoliiton kouluvierailijan peruskoulutus. Voit siis myöhemmin kouluttautua pitämään myös muita Luontoliiton kouluvierailuja. Jos tunnet jo Luontoliiton kouluvierailukäytännöt, voit jättää aamupäivän osuuden noin klo 11-13 väliin.

Tutustuthan kouluvierailijan työnkuvaan ennen koulutukseen ilmoittautumista www.luontoliitto.fi/kouluvierailijaksi!

Monimuotoisuutta metsäsuhteisiin -hanke toteutetaan ympäristöministeriön hallinnonalan ympäristökasvatuksen ja -valistuksen hankeavustuksella. Voit lukea hankkeesta lisää täältä: https://luontoliitto.fi/uuden-kouluvierailuhankkeen-tavoitteena-on-elavoittaa-monipuolistaa-ja-syventaa-nuorten-metsasuhteita/

Haku on auki 8.-26.3.2024 tällä lomakkeella.

Ilmoitamme valinnasta torstaina 28.3.2024. Valintaan vaikuttavat alueellinen kattavuus, kiinnostus aiheeseen ja metsäretkien vetämistä tukeva kokemus sekä valmius toimia yläkoululaisten kanssa.


Jäikö kysyttävää? Ota yhteyttä!

Maria Kröger
Monimuotoisuutta metsäsuhteisiin -hankekoordinaattori
Luontoliitto ry
maria.kroger@luontoliitto.fi
044 547 8909

Paikka:
Helsinki, Valo Hotel & Work, Mannerheimintie 109
Alkaa:
20.4.2024
Päättyy:
20.4.2024