Lähiluontoretki

Tervetuloa syksyiselle nuorten lähiluontoretkelle 1.10.

Tutustumme Toijaisten metsän luontopolkuun, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde helpon matkan päässä Turun keskustasta. Tämän retken jälkeen tiedät uuden retkikohteen, jossa on helppo piipahtaa jatkossa yksinkin.

Tapaamme klo 12:00 Hirvensalon K-marketin takana osoitteessa Vanha Kakkaraistentie 1. Lähin bussipysäkki on nimeltään Pujottelumäki, ja siihen saapuvat linjat 51, 53, 55 ja 56. Autolle tai polkupyörälle löytyy hyvin pysäköintitilaa, ja palaamme retken päätteeksi takaisin samaan paikkaan.

Tulomatkalla näemme Syvälahden vanhan talonpaikan raunioita ja voimme ihmetellä metsässä säilynyttä pientä puron vartta. Luontopolku kulkee kallioisissa metsämaisemissa. Näköalakalliolla on taukopaikka tulentekomahdollisuudella, missä pidämme nuotioevästauon. Käveltävää kertyy yhteensä noin viisi kilometriä, mutta polku on osittain maastoltaan haastava jyrkkien korkeuserojen takia.

Ota mukaan omat eväät ja juomapullo. Säänmukaisen vaatetuksen lisäksi tarvitset pitävät kallioille soveltuvat jalkineet.

Retken kesto riippuu paljon kävelytahdistamme ja tauon pituudesta, mutta aikaa kannattaa varata ainakin neljä tuntia. Jos retkeltä on tarve poistua aiemmin, se onnistuu helposti Toijaisten asuinalueen puolelta (pysäkki Johanneksentie 167). Tätä kautta keskustaan palaava bussi ohittaa lähtöpaikkamme, joten bussilla pääsee tarvittaessa myös takaisin oman auton tai polkupyörän luokse.

Retki on suunnattu noin 16–30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille, eikä sinne tarvitse erikseen ilmoittautua. Jos herää jotain kysyttävää tai kerrottavaa retken järjestäjille, yhteydessä voi olla sähköpostitse: vasp@luontoliitto.fi

Paikka:
Hirvensalo, Turku
Alkaa:
1.10.2023
Päättyy:
1.10.2023