Kevättuuli soi! – koko perheen luontotapahtuma

Koko perheen luontotapahtuma Haiharan kartanolla lauantaina 13.4. klo 11-15 !

Tule nauttimaan lasten kanssa metsäteemaisesta luontotapahtumasta. Monenmoista puuhaa, koettavaa ja katseltavaa sisällä ja ulkona. Vapaa pääsy!

Tapahtumassa muun muassa:

Nukketeatteri Annos: HA, HA, HALTIJA! Klo 13

Hilpeän taianomainen tarina unelman tavoittelusta. Sinnikkyys antaa sattumalle siivet – ja ihmeitä tapahtuu! Esitys kertoo hassusta klovni-haltijattaresta, jonka unelmana on kukkien taikominen. Mutta mitä tapahtuu, kun loitsut unohtuvat ja taikasauva hajoaa?

Leikkisä näytelmä tarjoaa tuoreen näkökulman perinteisiin haltijatarsatuihin. Esityksessä hyödynnetään klovneriaa, nukketeatteria ja taikatemppuja. 

Esityksen kesto noin 35 minuuttia. Sopii yli 3-vuotiaille.

Metsäretkivinkkejä

Arvo perheellesi lähimetsä-retkikohde sekä vinkit mitä metsässä voisi touhuta, ja jaa samalla omat lähimetsäkohteesi muille. Kuule ja kysy samalla Taaperoperheiden luontotreffitoiminnasta.

Maataidetta

Luodaan yhdessä luonnonmateriaaleista maahan huikea taideteos. Jokainen saa vaikuttaa siihen, millainen siitä syntyy!

Haapapuun korupaja

Haapa on elämän puu, jonka helmassa elää monenmoista mönkijää, lukuisa liuta lajeja. Ole oman elämäsi korumestari ja tule toteuttamaan itseäsi haapapuun korupajaan, askartelemaan eliö luonnon- ja kierrätysmateriaaleista.

Metsäisiä aistikokemuksia

Miltä metsä tuntuu, tuoksuu ja kuulostaa? Tule kutkuttelemaan aisteja ja testaamaan, tunnistatko mitä laatikoissa ja purnukoissa on!

Kevätseuranta

Tule tutustumaan Kevätseurantaan! Testaa, tunnistatko keväisiä lajeja, opi lisää tämän vuoden metsä-teemasta ja nappaa mukaan oma kevätseurantakorttisi.

Arpajaiset

Kokeile onneasi arpajaisissa, jossa tarjolla mahtavia palkintoja. Jokainen arpa voittaa!

Info

Mikä Luontoliitto ja mitä siellä tehdään? Lasten ja nuorten oma luontojärjestö tarjoaa monipuolista tekemistä myös Tampereella. 

Kahvio

Herkuttele suolaisilla ja makeilla vegaanisilla tarjottavilla. Julkaisemme menun lähempänä tapahtumaa.

Kortti ja käteismaksu kahviossa ja arpoja ostettaessa.

Haiharan kartanolle, Haiharankatu 30, pääsee TKL:n bussilla nro 10. Kartanoa lähinnä on linjan päätepysäkki Kaukajärvi.

Tapahtuman järjestää Luontoliiton Hämeen piiri yhteistyössä Tampereen kaupunkikulttuuriyksikön kaupunginosatoiminnan kanssa.

Paikka:
Haiharan kartano, Haiharankatu 30, Tampere
Alkaa:
13.4.2024
Päättyy: