Retkitoiminta

Retkenjärjestäjän opas

Retkenjärjestäjän opas on tarkoitettu retken järjestämisen tueksi, mutta oppaaseen tutustumista voi suositella lähes kaikille retkeilystä kiinnostuneille. Oppaaseen on koottu aiheita reittisuunnittelusta retkiruokailuun ja turvallisuudesta talvivarusteisiin – monipuolisia retkiesimerkkejä unohtamatta. Luontoliittolaista retkenjärjestäjää opas tukee lyhyesti myös muissa käytännön kysymyksissä.

 

Perheretken vinkkivihkonen

Elonkorjuuretkellä – perheluontoretken järjestäjän vinkkivihkonen on tarkoitettu tueksi, kun vedetään retkiä lapsiryhmille ja perheille. Materiaalista löytyy puuhavinkkejä loppukesäiseen ja syksyiseen retkeilyyn sekä retkenjärjestävän muistilista. Suositellaan materiaalin tulostamista.

Voit lahjoittaa myös

 • Suoraan tilillemme FI6215743007100637 viitteellä 5015010200.
 • Mobile Payn kautta numeroon 50523. Lisää kommenttikenttään haluamasi tuen saaja:
  o LUONTO (Luonto-Liitto, yleinen varainhankinta)
  o HARMAASUSI (susitoiminta)
  o HAPPI (ilmastotoiminta)
  o HONKA (metsätoiminta)
  o YMPÄRISTÖ (ympäristökasvatus)
 • Soittamalla lahjoitusnumeroomme 0600 10999. Puhelun hinta on 10 € (+ pvm.), josta 9,11 € menee suoraan lahjoitukseen. Puhelun tuotto ohjautuu lasten ja nuorten susi/suurpetotoimintaan.
 • Lähettämällä tekstiviestin, jossa ilmoitat lahjoittamasi summan (5 €, 10 €, 20 €, 30 € tai 40 €) esim. näin: 40 LUONTO numeroon 16588.
 • Liittymällä Luonto-Liiton jäseneksi tai kannatusjäseneksi tai antamalla lahjaksi Luonto-Liiton jäsenyyden.
 • Muistamalla Luonto-Liittoa testamenttilahjoituksella. Tekemällä testamenttilahjoituksen arvokas lahjasi menee kokonaisuudessaan ilman veroja luonnonsuojelutyöhön ja lasten ja nuorten ympäristökasvatukseen. Kysy lisää: toiminnanjohtaja Riku Eskelinen, 050 572 7782, riku.eskelinen(a)luontoliitto.fi.
 
Rahankeräyslupamme näet klikkaamalla tästä.